• Informacje na temat:

    jak zrobić pyszna domowa pizze

Przepisy na temat: jak zrobić pyszna domowa pizze
  • Jak zrobić domowe ciasto na pizzę?

    ..., dziś trudno wyobrazić sobie bez nich życie. Mamy tu na myśli przede wszystkim blendery i roboty kuchenne, które w wielu sytuacjach – jak choćby przyrządzanie zdrowych i pysznych smoothies – okazują się wprost nieodzowne. W tym artykule chcemy poświęcić trochę miejsca tym pierwszym i zastanowić się, jakie są najlepsze blendery do poszczególnych kuchennych zadań.

  • Być może wiele pań i panów ma swoje wypróbowane ciasto do pizzy, bo przecież to jest podstawa tego dania. Jeśli jednak dalej eksperymentujecie, to zapraszam do wypróbowania mojego przepisu. Warunek jednak podstawowy, to wyrabianie ciasta. Dłuuuugo. To podstawa i bez niego nawet dobry przepis nie wyjdzie. Ja swoje wyrabiam ok. 15 min. I widzę, czy ciasto odchodzi od ręki i czy pojawiają się pęcherzyki powietrza. Jeśli tak to jest dobre. Może odstawić by urosło.

  • Mąka na święta – jak wybrać właściwą?

    ...której żadne polskie święta nie mogą się obyć. Robimy z niej przepyszne, tradycyjne ciasta, takie jak pierniki, makowce, serniki, a także różne rodzaje pierogów czy tradycyjne uszka z grzybami(...) propozycji dostarczając tym samym do organizmu pełną gamę składników odżywczych. Jak podkreśla dr hab. Dariusz Włodarek z Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji oraz ekspert akcji "Zboże...

  • Z racji, iż ceny masła w ostatnim czasie kolosalnie poszły w górę, coraz większa liczba osób decyduje się robić masło samemu, w domowych warunkach. Jednak jak się za to zabrać?

  • 10 łatwych przepisów z cebuli

    ..., śmiało możesz zrobić je z cebulą - wyjdą równie pyszne, jak babeczki z pomidorami,oliwkami czy fetą! Posiekaną lub pokrojoną w piórka cebulę wystarczy wymieszać z ciastem muffinowym i upiec(...) znakomicie smakuje też z samym pieczywem. 5. Chrupiąca posypka  Prażoną cebulkę można dodać do domowych hot dogów, posypać nią ziemniaki, kopytka, zupę. Łatwo ją zrobić:cebulę posiekaj. Przyprawy...

  • Domowa biała kiełbasa, tylko na święta? Domowa biała kiełbasa większości z nas od razu kojarzy się z Wielkanocnym śniadaniem. Przeważnie podaje się ją zapiekaną z cebulą i piwem, w sosie polskim lub tylko parzoną z dodatkiem chrzanu, ogórka kiszonego i pieczywa. No i oczywiście bez dobrej, białej kiełbasy nie może obejść się żaden wielkanocny żurek, czy barszcz biały. Ale czy tylko w święta mamy cieszyć się smakiem przepysznej białej kiełbasy? Myślę, że nie ;) Polecam Wam przepis, w którym...

  • Domowa pizza - pyszna i z dodatkami można poszaleć. Przepis na dwie duże pizze -34 cm

  • Na moim stole zawsze stoi butelka z keczupem i właściwie ciągle po nią ktoś sięga podczas posiłku. Wystarczy jednak wziąć taką butelkę do ręki i wczytać się uważniej w skład, aby włosy stanęły na głowie, co w takim kupnym „keczupie” jest jeszcze oprócz pomidorów. Pomyślałam więc, że zrobię swój własny, prawdziwy keczup, bez chemii i ulepszaczy. I powiem, że chociaż trochę to trwało, warto było. Bo smak domowego keczupu jest rewelacyjny – te ze sklepowych półek mogą się schować.

  • Stworzyłam mój własny mix sałatowy, a raczej warzywno-sałatowy, bo nie żałowałam w nim sobie marchewki, ani czerwonego buraczka i rzecz jasna wzbogaciłam go sobie o liście szpinaku. Mix wyszedł rewelacyjnie, fajnie wygląda, cieszy oko i jest pyszny i chrupiący. Ja używam go dosłownie do każdego posiłku; na kanapkę, do obiadu jako dodatek lub jako danie główne zależy na co mam ochotę.

Artykuły na temat: jak zrobić pyszna domowa pizze
  • Pizza po polsku

    Wędliny, pieczarki, pomidory, trochę sera… Niewiele trzeba, by powstała pyszna pizza.

  • Zobaczcie, jak w prosty i szybki sposób zrobić swoją własną, domową musztardę! Składniki potrzebne do wykonania domowej musztardy: - 10 łyżek białej gorczycy,- 1 łyżka czarnej gorczycy,- ocet,- miód,- sól,- woda. Zobaczcie, jak wygląda wykonanie musztardy na filmie:

  • Monika Mrozowska: Mam apetyt na więcej

    Propagatorka zdrowego odżywiania i kreatorka smaków, które niejednego mogą zaskoczyć. Twardo stąpa po ziemi, choć nie brak jej entuzjazmu i pasji, by spełniać się w roli kochającej mamy. O tym, jak spędzać więcej czasu z przyjaciółmi i sprawić, by w oczach ukochanego pojawił się żar namiętności, rozmawiam z Moniką Mrozowską, aktorką i autorką książek z bardzo smacznymi przepisami.

  • Domowe przysmaki zwykle smakują nam lepiej. Często też są zdrowsze niż rzeczy kupione w sklepie, bo nie zawierają dodatkowych polepszaczy i barwników. Zobaczcie, jak samodzielnie zrobić domowy jogurt! Kucharz Piotr Kucharski podał w "Dzień Dobry TVN" prosty przepis na domowy jogurt. Wystarczy mleko, jogurt i... nieco cierpliwości. Proste? Zobaczcie sami! Dzień Dobry TVN/x-news

  • Mamo, chcę schudnąć!

    No tak, jest pulchne. Gdy biega, dostaje zadyszki. A przecież je tyle, co wszyscy! W końcu ktoś jednak mówi: "Pani dziecko za dużo waży. Musi schudnąć". Jak powiedzieć siedmiolatkowi czy dwunastolatce, że mają nadwagę? Zmotywować do zrzucenia dodatkowych kilogramów? Żadna dieta cud nie sprawi, że twoje dziecko zeszczupleje i utrzyma formę na dłużej. Ono samo musi tego chcieć - mówi Magdalena...

  • Domowy makaron to jedno z tych dań, które powinien umieć przygotować każdy kucharz. Doskonale sprawdzi się nie tylko jako dodatek do zupy, ale również podstawa smacznych dań głównych. Fot. 123RF/Picsel Dla Włochów makaron to prawdziwa świętość, a receptura według której jest przygotowywany, w wielu rodzinach stanowi tajemnicę, przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Przygotowanie makaronu to już niemal rytuał, wokół którego narosło już wiele mitów. Warto wiedzieć, które z nich są prawdziwe,...

  • Dobre jedzenie naprawdę może być zwyczajne

    ...wymusił odejście od celebrowania posiłków i dbałości o produkt na rzecz jedzenia byle jakiego, taniego, szybkiego? - Rzeczywiście był taki moment, że zachwyciliśmy się w Polsce gotowcami, kuchnią(...) zupy czy pyzy mrożone - zresztą dobrej jakości w porównaniu z produktami, które weszły na rynek w latach 90-tych. Minęła dekada i sposób jedzenia się zmienił - przyszły mody żywieniowe, różne...

  • W ostatnim czasie ceny masła oszalały. Sprzedawane w sklepach kostki są mniejsze i znacznie droższe niż jeszcze kilka lat temu. Nic więc dziwnego, że wiele osób, wzorem naszych babć, decyduje się na własnoręczne zrobienie masła. Fot. 123RF/PicselJeśli regularnie kupujecie masło z pewnością zaobserwowaliście, że ceny tego produktu już od dłuższego czasu sukcesywnie wzrastają. Obecnie za kostkę masła zapłacimy nawet dwukrotnie więcej niż jeszcze dwa lata temu. Co więcej, wielu producentów...

  • I tarta Tatin z warzywami. Komentarze

    ...buraki i calosc smazymy jeszcze 5 minut. Forme na tarte pokrywamy papierem do pieczenia. Na to wykladamy warzywa czyli nadzienie od spodu jak w klasycznej, wymyslonej przez siostry Tatin w XIX wieku(...) piekny z punktu widzenia estetyki nie jest za to jaki pyszny, podobnie ostrygi, kawior albo cos bardziej prostego np biala pizza z bialymi, toskanskimi truflami... Moje wczoraajsze danie jak dla mnie jest...

  • Mówi się, że w ich przygotowanie trzeba włożyć serce - być może dlatego niegdyś nazywane były kordiałami. Ich walory smakowe i zdrowotne odkryto już w starożytności, a przez długie lata sposób ich przyrządzania owiany był tajemnicą. Na szczęście nasi użytkownicy znają sekret doskonałych, domowych nalewek. Fot. 123RF/Picsel Tajniki wyrobu nalewek znano już w czasach starożytności. Prekursorem w tej dziedzinie sztuki kulinarnej był ponoć sam Hipokrates, którego nalewkę na bazie wina i miodu...