• Informacje na temat:

    jak zrobić omlet z jablkami

Przepisy na temat: jak zrobić omlet z jablkami
  • Lubisz oryginalność? Nudzą Cię zwykłe, białe kostki lodu w Twojej lemoniadzie? Zaskocz swoich znajomych tęczowymi kostkami! Oto pomysł jak je zrobić.

  • Krótki film jak przygotować masło czosnkowe.

  • Kilka rad, które spowodują, że Wasze serniki będą idealnie upieczone. Jak przygotować składniki, w jakiej temperaturze piec i jak studzić po upieczeniu.

  • Zastanawiałeś się kiedyś jaki jest sposób by kostki lodu były klarowne i przejrzyste? Recepta na to jest niezwykle prosta.

  • Na moim stole zawsze stoi butelka z keczupem i właściwie ciągle po nią ktoś sięga podczas posiłku. Wystarczy jednak wziąć taką butelkę do ręki i wczytać się uważniej w skład, aby włosy stanęły na głowie, co w takim kupnym „keczupie” jest jeszcze oprócz pomidorów. Pomyślałam więc, że zrobię swój własny, prawdziwy keczup, bez chemii i ulepszaczy. I powiem, że chociaż trochę to trwało, warto było. Bo smak domowego keczupu jest rewelacyjny – te ze sklepowych półek mogą się schować.

  • Stworzyłam mój własny mix sałatowy, a raczej warzywno-sałatowy, bo nie żałowałam w nim sobie marchewki, ani czerwonego buraczka i rzecz jasna wzbogaciłam go sobie o liście szpinaku. Mix wyszedł rewelacyjnie, fajnie wygląda, cieszy oko i jest pyszny i chrupiący. Ja używam go dosłownie do każdego posiłku; na kanapkę, do obiadu jako dodatek lub jako danie główne zależy na co mam ochotę.

  • Sos holenderski to dość prosty w przygotowaniu klasyczny sos, może być dodatkiem do wielu potraw, jest też podstawą do innych sosów. Po dodaniu estragonu uzyskujemy na przykład sos bearneński.

  • Omlet to tradycyjna potrawa- zapewne znana wielu osobom :) Robi się go szybko, a jak smakuje! Polecam zrobić na śniadanie lub kolację ;)

  • Przepis wart wypróbowania: "Jak zrobić soki z owoców?"

Artykuły na temat: jak zrobić omlet z jablkami
  • Sidney Polak i Paulina Szendal. Jak ogień i stal

    .... Atrakcyjnych dziewczyn jest wiele, ale ona była inna, miała klasę, a na randce urzekła mnie stylem bycia i... głosem. Od razu zwróciłem uwagę na to, jak niezwykle on brzmi. Mogę jej słuchać godzinami(...) nowych leków na rynek. O swojej pracy zawsze mówi z wielką pasją, w dodatku doskonale odnajduje się w korporacji. Gdy ma jakiś problem, od razu zastanawia się, jak go rozwiązać, i nigdy nie histeryzuje...

  • Doskonały pomysł na pyszne śniadanie, szybki obiad i sycącą kolację. Jednak wysmażenie dobrego omletu jest prawdziwą sztuką, dlatego częściej robimy naleśniki. Fot. 123RF/Picsel Omletów jednak nie należy się bać!   W poradniku Marii Disslowej pt. „Jak gotować", wydanym w 1931 znajdziemy aż 25 przepisów na omlet. Disslowa swój poradnik wydała z myślą o początkujących gosposiach, tak aby ułatwić im „nabywanie wiadomości z dziedziny gospodarstwa domowego, a w szczególności kucharstwa". Nasz...

  • Tadla i Kret: Jak prymuska z hipisem

    ...tego nie rozumiałam, nie odstępowałam go na krok. Musiałam zaakceptować, że on w takich sytuacjach potrzebuje samotności.  Jestem poukładana - dopiero jak zamknę jedną szufladę, otwieram kolejną. Nie(...) później on). To było wyzwanie dla naszego związku. Miałam stany lękowe, zachodziłam w głowę, jak sobie poradzimy. Każde z nas ma dziecko, są kredyty itp. Choć nie jestem pesymistką, to jednak wolę być...

  • Dlaczego warto się do niego przekonać i jak przygotować kompot, który trafi w gusta nawet tych najbardziej do niego zniechęconych? Fot. 123RF/Picsel Tradycję przygotowania napoju z suszonych owoców zawdzięczamy Łemkom. To właśnie oni przez całe lato zbierali i suszyli owoce, by jesienią i zimą przygotowywać z nich kompot o niezwykłym smaku i właściwościach. Dlaczego warto pić kompot z suszu? Mimo, że dziś napój kojarzy nam się wyłącznie jako dodatek do wigilijnej wieczerzy, warto pamiętać o...

  • Opinie testerek – podsumowanie konkursu Wkręć się w zoodle!

    Jeśli w kuchni doskwiera ci nuda, jest na to proste rozwiązanie! Przekonały się o tym laureatki konkursu, które miały możliwość przetestować Philips Zoodler – innowacyjny blender ze spiralnym ostrzem. Jak sprawdził się w rękach testerek?

  • Jajko na miękko, na twardo, sadzone lub w koszulce – możliwości ich przygotowania są niemal nieskończone i w tym wypadku jedyne ograniczenie stanowi nasza wyobraźnia. Fot. 123RF/Picsel Po jakie produkty Polacy najchętniej sięgają o poranku? W ścisłej czołówce śniadaniowych klasyków znajdują się różnego rodzaju potrawy z jajek. Jednak przez dłuższy czas jaja cieszyły się naprawdę ponurą sławą. Obwiniano je między innymi o powodowanie zaburzeń pamięci oraz podnoszenie poziomu złego cholesterolu...

  • Płatki owsiane cenione są wśród osób aktywnych fizycznie i wszystkich tych, którzy stosują się do zasad zdrowego odżywiania. Owsianka powszechnie uznawana jest za idealne śniadanie, które dostarcza zarówno energii jak i wartościowych i odżywczych składników, dla naszego organizmu. Okazuje się, jednak że istnieją także inne, równie cenne płatki, które warto włączyć do codziennej diety. Mowa...

  • Masło to podstawowy składnik w każdej kuchni. Niestety, jego ceny wciąż zatrważają. Na szczęście własnoręczne przygotowanie masła jest proste i szybkie. Fot. 123RF/Picsel Ceny masła już od dłuższego czasu mogą szokować. Na sklepowych półkach zaroiło się także od produktów, które jedynie udają osełki, mając niewiele wspólnego z prawdziwym masłem. Nic więc dziwnego, że wiele osób decyduje się na przygotowanie masła w zaciszu własnego domu. Końcowy produkt jest nieco tańszy od swojego...

  • Krem z cykori z migdałami czyli sezon na zupy 2015 ! oraz DIETA, dzień 4-ty.

    ...choć żyliśmy w zimnym kraju. Teraz, jak widziałam podczas mojego świątecznego pobytu, jest jej dostatek w każdym sklepie warzywnym i na rynku.   Francuzi robią cykorie jak sałatę z sosem winegrette(...) jak zawsze z sokiem ACE, domowym, wyciskanym o 6h15H rano… przyzwyczajam się powoli do smaku oliwy lnianej…   W pracy koło 10h30 wypiłam moją zbożówkę Ricoré i zjadłam banana   Obiad o 13h...

  • Do ugotowania zupy potrzebujemy dwóch rzeczy: garnka i wywaru. Bez tego ani rusz. A jak zrobić dobry wywar? Wystarczy, że będziemy pamiętać o kilku zasadach. Fot. 123RF/Picsel Po pierwsze: nie korzystamy z kostek rosołowych! To, że są niezdrowe, jeszcze można by jakoś przełknąć, w końcu zjadamy całkiem sporo niezdrowych rzeczy tylko dlatego, że dobrze smakują. A tu właśnie tkwi kostkowy szkopuł. One po prostu dobrze nie smakują. Nie trzeba wytrawnego, kucharskiego nosa, by wyczuć, że przy...