• Informacje na temat:

    jak zrobić nalewka malinowa

Przepisy na temat: jak zrobić nalewka malinowa
  • Krokant do dekoracji tortów można kupić w sklepie, ale taki domowy jest dużo smaczniejszy i pięknie pachnie.

  • Aromatyczna nalewka malinowa. Ma piękny czerwony kolor i wspaniały smak. Ratuję się nią, gdy zimą łapią mnie przeziębienia.

  • nalewka polecana na chłodne dni do herbatki na przeziębienia

  • Kieliszej malinowej nalewki na spirytusie, pozwoli nam szybko uporać się z jesiennym przeziębieniem.

  • Lubisz oryginalność? Nudzą Cię zwykłe, białe kostki lodu w Twojej lemoniadzie? Zaskocz swoich znajomych tęczowymi kostkami! Oto pomysł jak je zrobić.

  • Krótki film jak przygotować masło czosnkowe.

  • Kilka rad, które spowodują, że Wasze serniki będą idealnie upieczone. Jak przygotować składniki, w jakiej temperaturze piec i jak studzić po upieczeniu.

  • Zastanawiałeś się kiedyś jaki jest sposób by kostki lodu były klarowne i przejrzyste? Recepta na to jest niezwykle prosta.

  • Stworzyłam mój własny mix sałatowy, a raczej warzywno-sałatowy, bo nie żałowałam w nim sobie marchewki, ani czerwonego buraczka i rzecz jasna wzbogaciłam go sobie o liście szpinaku. Mix wyszedł rewelacyjnie, fajnie wygląda, cieszy oko i jest pyszny i chrupiący. Ja używam go dosłownie do każdego posiłku; na kanapkę, do obiadu jako dodatek lub jako danie główne zależy na co mam ochotę.

  • Na moim stole zawsze stoi butelka z keczupem i właściwie ciągle po nią ktoś sięga podczas posiłku. Wystarczy jednak wziąć taką butelkę do ręki i wczytać się uważniej w skład, aby włosy stanęły na głowie, co w takim kupnym „keczupie” jest jeszcze oprócz pomidorów. Pomyślałam więc, że zrobię swój własny, prawdziwy keczup, bez chemii i ulepszaczy. I powiem, że chociaż trochę to trwało, warto było. Bo smak domowego keczupu jest rewelacyjny – te ze sklepowych półek mogą się schować.

Artykuły na temat: jak zrobić nalewka malinowa
  • Mikstury z lipy na sen i nerwobóle

    ...je razem z szypułką i podsadką, która wygląda jak listek. Taki surowiec jest najcenniejszy. Robimy to w słoneczny dzień. Suszymy w temperaturze do 40°C, ułożone cienką warstwą.  Napoje na "nerwy(...) herbaty. Nalewka Przygotuj: trzy szklanki kwiatów lipy, 0,25 l spirytusu, 0,25 l wódki, szklankę wody, 200 g cukru, pół laski wanilii. Oczyszczone, przebrane kwiaty lipy wrzuć do słoja. Zalej...

  • Mówi się, że w ich przygotowanie trzeba włożyć serce - być może dlatego niegdyś nazywane były kordiałami. Ich walory smakowe i zdrowotne odkryto już w starożytności, a przez długie lata sposób ich przyrządzania owiany był tajemnicą. Na szczęście nasi użytkownicy znają sekret doskonałych, domowych nalewek. Fot. 123RF/Picsel Tajniki wyrobu nalewek znano już w czasach starożytności. Prekursorem w tej dziedzinie sztuki kulinarnej był ponoć sam Hipokrates, którego nalewkę na bazie wina i miodu...

  • Bez żadnej infekcji aż do wiosny

    ...naturalnego (np. gryczanego, rzepakowego lub spadziowego). Dodaj 3-4 łyżki stołowe przegotowanej, chłodnej wody. Całość dobrze wymieszaj. Pij raz dziennie (zwłaszcza przy stresującym trybie życia). NALEWKA(...) zarówno na kaszel suchy, jak i mokry. 12 rozdrobnionych ząbków zalej szklanką przegotowanej, chłodnej wody. Dodaj sok z połowy cytryny i szczelnie zamknij. Wstaw do lodówki na 2 dni. Przecedź. Trzymaj...

  • Popularność nalewek wynika z ich słodkiego, owocowego smaku, oraz zdrowotnych właściwości. Dawniej ich receptury były pilnie strzeżone i przekazywane z pokolenia na pokolenie. W dzisiejszych czasach każdy z nas ma dostęp do przepisów, z których można wyczarować ulubiony trunek. Fot. 123RF/Picsel Na staropolskich stołach królowały nalewki, a najlepsze receptury stały się dla ich posiadaczy skrzętnie skrywanym sekretem, przekazywanym z pokolenia na pokolenie. Słodkie alkoholowe napoje były...

  • Gdy boli gardło

    .... Oddychanie powietrzem suchym, zanieczyszczonym w toksyny, takie jak dym papierosowy, picie alkoholu lub zbyt zimnych napojów chłodzących powoduje obkurczenie się błony śluzowej gardła i występowanie(...), jakimi są wirusy. Niestety jesień jest dla nich bardzo sprzyjającym okresem, bo my - choć, jak zwykle przepracowani i zestresowani - jesteśmy o tej porze roku dodatkowo narażeni na zmienne warunki...

  • Popularność nalewek wynika z ich słodkiego, owocowego smaku, oraz zdrowotnych właściwości. Dawniej ich receptury były pilnie strzeżone i przekazywane z pokolenia na pokolenie. W dzisiejszych czasach każdy z nas ma dostęp do przepisów, z których można wyczarować ulubiony trunek. Fot.Materiały prasowe Nalewki, zarówno te ziołowe, jak i owocowe, świetnie sprawdzają się jako dodatek do dań wytrawnych, jak też do słodkich ciast i deserów. Przygotowanie tego trunku nie jest trudne, a jedynie...

  • Niezłe ziółka dla nerwusa

    ...receptę, nie powinnaś ich łączyć z ziołami o takim samym działaniu. Ziołowe preparaty nie mają takich skutków ubocznych jak środki konwencjonalne, ale przyjmowane w nadmiarze też mogą być szkodliwe. Warto(...) należy zrobić przynajmniej dwutygodniową przerwę. Po niej kurację można powtórzyć. Melisa Olejki eteryczne zawarte w jej pędach i liściach działają uspokajająco oraz rozkurczowo. Likwidują rozdrażnienie...

  • Mimo różnych pozycji goszczących w świątecznym menu, dwie z nich są niezmienne i obecne na każdym stole – ryba (przede wszystkim karp) i barszcz czerwony. Dziś podamy wam przepis na najlepszy i najzdrowszy barszcz wigilijny. Fot. 123RF/Picsel Wigilia, ten najpiękniejszy wieczór w roku, kojarzy nam się niezmiennie z ciepłem, rodzinnym spotkaniem i pysznymi potrawami przygotowanymi z dbałością o najbliższych. Dwanaście dań serwowanych w czasie tej wyjątkowej kolacji jest także podtrzymaniem...

  • Rozgrzewające kuracje dla przemarzniętych

    ...w mięsie jest cysteina - aminokwas o podobnym działaniu, jak lek stosowany przy zapaleniu oskrzeli, rosół pomoże nam w odkrztuszaniu. Zabiegi pierwszej pomocy dla skostniałych z zimna Jeśli siarczyste...

  • Polskie, sezonowe truskawki są na tyle pyszne, że doskonale smakują solo lub po prostu posypane niewielką ilością cukru. Warto również zrobić z nich różnego rodzaju przetwory, aby cieszyć się tym wyjątkowym smakiem także zimą. Fot. 123RF/Picsel Najpierw były poziomki, które szeroko wykorzystywano w medycynie ludowej do leczenia najróżniejszych dolegliwości. Marcin z Urzędowa, autor szesnastowiecznego "Herbarza Polskiego" polecał je jako lek przeciwgorączkowy. Korzeń poziomki miał być...