• Informacje na temat:

    jak zrobic mieso od szynki szybko

Przepisy na temat: jak zrobic mieso od szynki szybko
  • Na lipcowe obiady... kolorowe sałatki!

    ...- 1/2 gł. kapusty Jak przygotować? - Mięso dokładnie opłucz, po czym starannie osusz, a następnie pokrój w cieniutkie paseczki. Szybko obsmaż je na silnym ogniu na oleju, pod koniec soląc. Zdejmij(...). penne) -15 dag plastrów szynki (np. szwarcwaldzkiej, ale może być też inna) -puszka groszku -20 dag żółtego sera -pęczek cienkiego szczypiorku -majonez -sól, pieprz Jak przygotować? - Makaron gotuję...

  • Pyszne,delikatne mięsko ,które rozpływa się w ustach po takim przygotowaniu. Bardzo polecam na pewno zachwyci :)

  • Domowe makarony według włoskich przepisów

    Dla Włochów to danie narodowe. Bez codziennej porcji pasty, jak nazywają makaron przyrządzany na różne sposoby, nie wyobrażają sobie życia. Warto się skusić!

  • Makaron ma same zalety: jest atrakcyjny wizualnie ze względu na wielość kształtów, form, kolorów; szybko się go przygotowuje i można serwować z różnymi dodatkami: sosami, owocami. Dodaje energii i - wbrew pozorom - nie ma wielu kalorii sam w sobie. Macie też tak, że podjadacie go z cedzaka lub miski, choć zjedliście już swoją porcję? Ręka sama sięga, prawda? Dziś proponuję Wam długie, smukłe nici, czyli spaghetti w aromatycznym sosie po bolońsku, ale nie tym ze słoika, tylko samodzielnie...

  • Mozna serwowac na cieplo i na zimno

  • Czosnek jest świetną marynatą oraz przyprawą nie tylko do mięs. Jest też świetnym lekiem. Jednak łatwo i szybko go obrać?

  • Mięso wyszło miękkie i bardzo smaczne,polecam wypróbować:)

  • Kilka rad, które spowodują, że Wasze serniki będą idealnie upieczone. Jak przygotować składniki, w jakiej temperaturze piec i jak studzić po upieczeniu.

  • Zakochałam się w tej patelni, dosłownie. Danie tak pyszne, że znikło szybciej niż myślałam. Szybkie, proste do zrobienia . A tak niewiele trzeba a można komuś podać z sercem i od serca obiad :-)

  • Zakwas buraczany zrobić w domu jest bardzo łatwo. zachęcamy do tego nie tylko raz w roku na Boże Narodzenie. Można go pić również w okresie jesienno-zimowym gdyż jest bardzo zdrowy. Jest świetny na anemię, podczas leczenia antybiotykowego. Dłuższe picie działa korzystnie również na nadciśnienie oraz wzmacnia system odpornościowy. Tak więc pamiętajcie nie tylko raz do roku robimy zakwas:)

Artykuły na temat: jak zrobic mieso od szynki szybko
  • Klasyczna carbonara z chrupiącą posypką

    To jedno z najpopularniejszych rzymskich dań, ale łączenie szynki, jajek, sera i makaronu jest powszechne w całych Włoszech. Przepis na idealną carbonarę stanowi przedmiot sporów – na pewno trzeba wyszukać jak najlepsze guanciale, nie skąpić świeżego pieprzu i kontrolować temperaturę na patelni. Uwielbiam klasyczną recepturę, ale dodatek chrupiącej grzybowej bułki tartej to wspaniałe, oryginalne...

  • Kiedy przygotowania do świątecznego obiadu trwają w najlepsze, każda chwila jest na wagę złota. Niestety, przy małej ilości czasu, możemy łatwo zaliczyć kulinarną wtopę. Jak zachwycić gości, nie marnując przy tym całego dnia w kuchni? Fot. 123RF/PicselPo wigilijnej kolacji, mało która z nas ma ochotę na kilkugodzinne gotowanie. Na głowie mamy mnóstwo innych spraw, jednak zależy nam na tym, by pokazać się rodzinie z jak najlepszej strony. Rozwiązaniem może być zaserwowanie gościom gotowej do...

  • Pyszny obiad dla Dziadków. Świętujemy Dzień Babci i Dzień Dziadka z marką WINIARY!

    .... Zainspirujmy się tradycyjną kuchnią i podajmy na stół pyszne polskie dania. Do przygotowań zaprośmy także najmłodszych domowników. Jak przyrządzić smaczny obiad na Dzień Babci i Dzień Dziadka, radzi...

  • To, że jesteśmy coraz bardziej zabiegani i zapracowani brzmi niemal jak truizm. Niestety, nie zmienia to faktu, że codzienna gonitwa odbija się negatywnie na naszych nawykach żywieniowych. Fot. 123RF/Picsel Jadamy szybko i byle jak. Często w pracy sięgamy po przekąski, by wieczorem pofolgować sobie ciężką i wysokokaloryczna kolacją. Czy naprawdę na porządny obiad możemy pozwolić sobie wyłącznie w weekend?   Przeciwnie! Zapraszamy do cyklu "Obiad w 30 minut". Co tydzień będziemy podsuwać...

  • Kukurydziane żniwa

    Gotowane kolby, popcorn i płatki śniadaniowe to zamorscy przybysze, do których większość z nas zdążyła się już przekonać. Pora poszerzyć wiedzę o tym, co dobrego można zrobić z kukurydzy. Pomysły wykiełkują szybko, gwarantujemy. Wystarczy, że zamiast po całe ziarna sięgniesz po drobną kaszę i ugotujesz polentę. A potem przyrządzisz z nią sałatkę, lasagne albo elegancki deser.

  • Polacy, idąc śladem Amerykanów, zakochali się w muffinkach. Puszyste i pełne wyrazistych dodatków babeczki coraz częściej wypiekamy również we własnych domach. Fot. 123RF/Picsel Nie sposób bowiem przejść obojętnie obok ich licznych smaków i zapachów. Skąd się wzięły i dlaczego są takie pyszne?   Trudno doszukać się polskiego odpowiednika słowa "muffin". "Babeczka" czy "bułeczka" nigdy nie zastąpią jednak oryginalnego pojęcia. Muffin to muffin. A najlepiej pieszczotliwie - muffinek....

  • Katarzyna Bosacka: Żadna ze mnie dama

    W Polsce jest gospodynią programu o odżywianiu, w Kanadzie panią ambasadorową. Jak łączy te światy? Kasia opowiada nam też o swojej rodzinie i zmaganiach z dietą.

  • Od dwóch lat, z niewielkim okładem, mieszkam w Krakowie. Znalazłem się tutaj robiąc zupełnie przeciwny ruch niż wielu moich znajomych, a mianowicie wyniosłem się z tętniącej życiem Warszawy. Dwa lata to wystarczająco długo, żeby wyrobić sobie zdanie na temat Królewskiego Miasta Krakowa i jego kulinarnych przybytków. Czas więc podzielić się spostrzeżeniami i wyłożyć karty na stół. Na pierwszy ogień postanowiłem wziąć kultowe miejsce, znane nie tylko mieszkańcom Krakowa, ale i warszawiakom....

  • Przekąski: Dodadzą ci sił na długiej wycieczce

    Podczas przygotowań do wakacyjnego wyjazdu trzeba załatwić wiele spraw: ubezpieczenie, szczepienia, zakupy. Dlatego często „mniej ważne” rzeczy, jak przygotowywanie prowiantu na wyjazd, są załatwiane na samym końcu. O tym, co będziecie jedli w trasie, warto pomyśleć jednak wcześniej. Dlaczego? Żeby mieć pewność, że zabraliście wszystkie ulubione przekąski i nie będziecie musieli zatrzymywać się...

  • Masz zaplanowany ważny obiad z mięsem w roli głównej i nie wiesz, jak się do tego zabrać? Zacznij od przygotowania się do zakupów. Dzięki temu zdobędziesz najlepszy kawałek i ugotujesz z niego danie, które goście będą długo wspominać. Poszukaj dobrego dostawcy mięsa i nawiąż z nim dobry kontakt. Zaglądaj często, zamawiaj nietypowe rzeczy, a na pewno cię zapamięta. Nie bój się zadawać pytań, bądź dociekliwy. Jeśli chcesz wiedzieć skąd pochodzi mięso albo jakimi rodzajami sklep dysponuje, po...