• Informacje na temat:

    jak zrobić gęsty mus

Przepisy na temat: jak zrobić gęsty mus
  • 10 łatwych przepisów na jabłka!

    ...dla dorosłych - doprawiając ją ostrzej, np. chili. Podaj ją z grzankami. Mus Starte jabłka doprawione odrobiną miodu, cynamonu, soku z cytryny, wymieszane z rodzynkami, mogą być wspaniałą(...) zarówno na ciepło, jak i na zimno, np. z bitą śmietaną lub sosem waniliowym. Sprawdzi się zwłaszcza w przypadku małych niejadków, które nie Zapiekane z nadzieniem Wspaniałe zwłaszcza na imprezę...

  • Na moim stole zawsze stoi butelka z keczupem i właściwie ciągle po nią ktoś sięga podczas posiłku. Wystarczy jednak wziąć taką butelkę do ręki i wczytać się uważniej w skład, aby włosy stanęły na głowie, co w takim kupnym „keczupie” jest jeszcze oprócz pomidorów. Pomyślałam więc, że zrobię swój własny, prawdziwy keczup, bez chemii i ulepszaczy. I powiem, że chociaż trochę to trwało, warto było. Bo smak domowego keczupu jest rewelacyjny – te ze sklepowych półek mogą się schować.

  • Lubisz oryginalność? Nudzą Cię zwykłe, białe kostki lodu w Twojej lemoniadzie? Zaskocz swoich znajomych tęczowymi kostkami! Oto pomysł jak je zrobić.

  • Krótki film jak przygotować masło czosnkowe.

  • Kilka rad, które spowodują, że Wasze serniki będą idealnie upieczone. Jak przygotować składniki, w jakiej temperaturze piec i jak studzić po upieczeniu.

  • Zastanawiałeś się kiedyś jaki jest sposób by kostki lodu były klarowne i przejrzyste? Recepta na to jest niezwykle prosta.

  • Stworzyłam mój własny mix sałatowy, a raczej warzywno-sałatowy, bo nie żałowałam w nim sobie marchewki, ani czerwonego buraczka i rzecz jasna wzbogaciłam go sobie o liście szpinaku. Mix wyszedł rewelacyjnie, fajnie wygląda, cieszy oko i jest pyszny i chrupiący. Ja używam go dosłownie do każdego posiłku; na kanapkę, do obiadu jako dodatek lub jako danie główne zależy na co mam ochotę.

  • Sos holenderski to dość prosty w przygotowaniu klasyczny sos, może być dodatkiem do wielu potraw, jest też podstawą do innych sosów. Po dodaniu estragonu uzyskujemy na przykład sos bearneński.

  • Wypróbowany przepis na "Jak zrobić lody waniliowe?"

  • Przepis wart wypróbowania: "Jak zrobić soki z owoców?"

Artykuły na temat: jak zrobić gęsty mus
  • Makijaż dla przeziębionych i zmęczonych

    ...z pewnością przydadzą ci się, kiedy mimo braku energii, choroby... musisz wyglądać nienagannie! Baza pod makijaż naniesiona cieniutką warstwą na całą twarz sprawi, że cera zyska jasny, zdrowy odcień. Bazę(...) zakatarzonego nosa ukryjesz, używając lekkiego płynnego korektora. Podkład i puder jak magiczne różdżki Starannie dobrany i nałożony podkład to kosmetyk wręcz niezbędny, by ożywić cerę! Zadbaj...

  • Ananas, delikatne krewetki, jogurt grecki, odrobina limonki… kilka śródziemnomorskich składników wystarczy, by wyczarować zachwycającą smakiem, efektowną przekąskę. Fot. Materiały prasoweAnanasowy mus z serkiem kremowym Hochland i krewetkami to pełna fantazji kompozycja, przywołująca na myśl wakacyjne smaki i relaks w tawernie na plaży. Wypróbuj i poczuj się jak w kulinarnym raju! Smaki owoców morza mogą naprawdę zachwycać, jeśli tylko odpowiednio je przyrządzimy i podamy w towarzystwie...

  • Dziś są moje urodziny!

    ...się zajmiesz. Jeśli taki wariant wybierzesz, musisz zrobić (albo kupić) odpowiednią liczbę czapeczek i masek. Możesz też zaopatrzyć się w kolorowe bibułki i wstążeczki. Wyczarujesz z nich stroje dla(...)Najważniejsza sprawa podczas urodzinowego przyjęcia dla malucha? Zrobić wszystko, by uniknąć nudy! - Łatwiej jest zorganizować imprezę dla 20 dorosłych osób, niż fajne urodziny dla malucha - mówi...

  • Przygotowanie ogórków małosolnych wcale nie jest tak prostą sprawą jak mogłoby się wydawać. Aby były naprawdę smaczne, warto stosować się do kilku prostych zasad. Fot. 123RF Chociaż niektórzy obcokrajowcy krzywią się na samą myśl o ogórkach małosolnych lub kiszonych, w Polsce możemy ze świecą szukać osób, które podzielałyby opinię, że są one po prostu zepsute. Wręcz przeciwnie, entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Zimą zajadamy się...

  • Ulubione letnie przysmaki

    ...czy innych owoców i zalej odrobiną galaretki. Gdy przestygnie, włóż do lodówki, aby zastygła na ciastkach. C jak chłodnik Zupa-ideał, bo w razie potrzeby możesz ją zrobić w kilka minut. Do porcji(...) w przeciętnym barze czy stoisku przy plaży. G jak gotowe obiadki Na kwaterze, w domu wczasowym, pod namiotem, na wycieczce... Sprawdzą się wszędzie. A ty nie będziesz musiała się martwić, czy twój smyk...

  • Dania mączne cieszą się w Polsce dużą popularnością. Różnego rodzaju pierogi i kluski bardzo często goszczą na naszych talerzach. Ich szczególną wersją są kopytka. Jak je przygotować, aby były naprawdę dobre? Fot. 123RF/Picsel Współczesna kuchnia polska jest wypadkową kuchni szlacheckiej i kuchni chłopskiej. Ta pierwsza to dania wykwintne, często goszczące na świątecznych stołach, druga jest kuchnią codzienną, ekonomiczną, prostą i szybką. Jej potrawy możemy spotkać w barach szybkiej obsługi,...

  • Słodkości od sąsiada

    ...gęsty jogurt, cynamon, listki mięty Przygotowanie: 1. Do miski wlej ciepłe mleko. Rozpuść w nim cukier, sól i drożdże. Dodaj przesianą mąkę, jajko i dobrze wymieszaj, aby nie było grudek. Następnie(...) ze słodką śmietaną lub gęstym jogurtem, oprószone cynamonem i udekorowane plasterkami jabłek i świeżą miętą. 5. Oładki można serwować jako samodzielne danie lub przystawkę, na słodko lub na słono...

  • W ostatnim czasie ceny masła oszalały. Sprzedawane w sklepach kostki są mniejsze i znacznie droższe niż jeszcze kilka lat temu. Nic więc dziwnego, że wiele osób, wzorem naszych babć, decyduje się na własnoręczne zrobienie masła. Fot. 123RF/PicselJeśli regularnie kupujecie masło z pewnością zaobserwowaliście, że ceny tego produktu już od dłuższego czasu sukcesywnie wzrastają. Obecnie za kostkę masła zapłacimy nawet dwukrotnie więcej niż jeszcze dwa lata temu. Co więcej, wielu producentów...

  • Przepis na życie

    ...w teatrze. Cichnie śmiech. "Dziwne sushi?" Nie. To ceviche owinięte w cienkie plastry awokado. Rulonik wygląda jak japońskie maki. Plus mus imbirowo-cytrynowy. Przy daniu głównym triumfuje, słysząc(...) prawdziwego wiejskiego sera ze sklepu na pobliskim ryneczku. Trochę droższy, ale za to gęsty, tłusty, kaloryczny. A kalorie to smak, jak mawia moja znajoma. Jajka „zerówki” z ekologicznego chowu od kur...

  • Do ugotowania zupy potrzebujemy dwóch rzeczy: garnka i wywaru. Bez tego ani rusz. A jak zrobić dobry wywar? Wystarczy, że będziemy pamiętać o kilku zasadach. Fot. 123RF/Picsel Po pierwsze: nie korzystamy z kostek rosołowych! To, że są niezdrowe, jeszcze można by jakoś przełknąć, w końcu zjadamy całkiem sporo niezdrowych rzeczy tylko dlatego, że dobrze smakują. A tu właśnie tkwi kostkowy szkopuł. One po prostu dobrze nie smakują. Nie trzeba wytrawnego, kucharskiego nosa, by wyczuć, że przy...