• Informacje na temat:

    jak zrobić frytki z serem

Przepisy na temat: jak zrobić frytki z serem
  • Z czego właściwie zrobiony jest keczup?

    ...maluchy. Na sklepowych półkach można jednak znaleźć keczup stworzony specjalnie dla dzieci. Albo zrobić go samemu - własnej produkcji keczup nie będzie tak gęsty, jak sklepowy, ale może być równie dobry(...) keczup niewiele ma wspólnego z warzywem, od którego się wywodzi.  A jakie są fakty? Co zawiera keczup? Pomidor to jedno z nielicznych warzyw, które nie traci wartości odżywczych podczas obróbki...

  • Kilka rad, które spowodują, że Wasze serniki będą idealnie upieczone. Jak przygotować składniki, w jakiej temperaturze piec i jak studzić po upieczeniu.

  • Fit grill – jak urządzić, żeby wszystkim smakowało?

    Grillowane potrawy są zdrowsze od dań smażonych, chociaż jeżeli przygotowujemy je niewłaściwie lub wybieramy bardzo kaloryczne składniki, nie można mówić o fit grillu.  Jakich błędów unikać, aby(...) fit grilla?  Fit grill nie oznacza grilla wegetariańskiego – jak najbardziej możesz podawać mięsa, ale wskazane są te chude (np. indyka lub pierś kurczaka), najlepiej w towarzystwie warzyw, ziół...

  • Jeśli lubicie sos serowy a nie wiecie jak go zrobić, zapraszam :)

  • Kuchnia pachnąca słońcem, morzem i oliwą

    ...z przezroczystego ciasta filo, wypełnione szpinakiem, pachnącym czosnkiem (spanakopites). Chrupiące niczym frytki zgrabne krążki kalmarów, usmażonych na oliwie w lekkim jak puch cieście. Albo grillowane(...) tam dania są zgodne z oryginałem, warto wiedzieć trochę więcej o tradycyjnej kuchni greckiej. Wielki start Mezedes czyli małe przekąski są równie charakterystyczne jak utwory Homera czy rzeźby...

  • Kreatywna w kuchni zimą? To możliwe!

    W miesiącach zimowych trudno o pyszne, pachnące, zdrowe i tanie warzywa i owoce. Na sklepowych półkach rządzą marchewki, cebule, jabłka i buraki. Jak przetrwać nadchodzący czas w zdrowiu, jednocześnie jedząc urozmaicone posiłki i nie wydając fortuny na zdrowe odżywianie? Oto kilka pomysłów.

  • Lubisz oryginalność? Nudzą Cię zwykłe, białe kostki lodu w Twojej lemoniadzie? Zaskocz swoich znajomych tęczowymi kostkami! Oto pomysł jak je zrobić.

  • Patison. Z czym się go je?

    Popularny w kuchni śródziemnomorskiej i francuskiej. Niezbyt ceniony w Polsce. Czym jest patison i jak możemy go wykorzystać w kuchni?

  • Krótki film jak przygotować masło czosnkowe.

Artykuły na temat: jak zrobić frytki z serem
  • Znacie Kale ? Morszczuk, kale i frytki z kalarepki.

    ...stuleci to po II wojnie, w dobie rolnictwa nawożonego i przemysłowego znikła z naszych rynków. Ale powróciła do łask kilka lat temu w Ameryce. Jak aktorzy i prezydencka rodzina zaczęli się zajadć tym warzywem nagle zaczęto robić badania i dowiedziono, że kapusta kale to: -          najbardziej odżywcze warzywo jakie znamy… ma taką zawartość witaminy C i K jak żadne inne; pokłady fosforu...

  • Idealne frytki powinny być złociste, chrupiące z wierzchu i delikatne w środku. W jaki sposób je przygotować? Odpowiedź na to pytanie znają nasi użytkownicy. Fot.123RF/PicselSpór o to kto wynalazł frytki toczy się między Belgami a Francuzami już od setek lat i nic nie zapowiada, aby kiedykolwiek miał zostać zakończony. Obie nacje przekonane są o tym, iż przysmak, którym obecnie zajada się niemal cały świat, został wymyślony przez ich rodaka. Francuzi twierdzą, iż ojcem frytek jest Honore...

  • Jak zorganizować filmowy wieczór? Przekąski, gadżety, aranżacja

    Wieczór we dwoje przed telewizorem, rodzinny seans filmowy czy maraton ulubionego serialu w gronie znajomych? Nie mamy wątpliwości, że wszystkie te okazje wymagają wyjątkowej oprawy! Podpowiemy Ci, jak zrobić najlepsze domowe kino. Wyreżyseruj swój własny filmowy wieczór. Zorganizuj przekąski, rekwizyty i wystrój. Do dzieła!

  • Frytki Belgijskie serwowane na ul. św. Wawrzyńca 16 okazały się tegorocznym hitem wśród internautów i zwyciężyły w konkursie „Zawstydź obwarzanka i zagłosuj!", w którym wybierano wyjątkowy produkt kulinarny Krakowa. Drugie miejsce zdobyła Kremówka z Cocktail-baru Cukierni „Czarodziej" z ul. Karmelickiej 15, a trzecie Krakowski Kumpir z ul. Grzegórzeckiej 3.W drugim etapie konkursu internauci wypełnili 1937 ankiet. Głosować można było na jedną z siedmiu propozycji, które wskazali w pierwszym...

  • Jak polubić zdrowe jedzenie?

    ...tygodniach poddają się, bo zdrowe jedzenie jest czymś, co, jak twierdzą, nie przechodzi im przez gardło. Czy jest jakiś sposób na to, byśmy zdali sobie sprawę, że gotowana marchewka czy szpinak może cieszyć...

  • Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Fot. 123 RF Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. Polskie i...

  • Kuchenne triki – wypróbuj je

    Nawet, gdy lubisz gotować, możesz być zmęczona długim staniem w kuchni. Podpowiadamy, jak ułatwić sobie pracę.

  • Domowe sery są zdrowsze, tańsze i o wiele smaczniejsze niż ich sklepowe odpowiedniki. A ta książka to podręcznik dla początkujących i średnio zaawansowanych serowarów. Niezbędna teoria podana w prosty sposób i praktyka zaprezentowana z pasją! Dowiedz się, krok po kroku, jak zrobić nie tylko tradycyjne polskie sery (na przykład typu korycińskiego czy żuławski), ale również najpyszniejsze europejskie (typu parmezan, camembert czy mascarpone). Spróbuj domowego ementalera czy halloumi, dowiedz...

  • Unikamy pięciu zaskakujących wrogów w jedzeniu

    Nawet tak naturalne pokarmy jak chleb, mleko, owoce i warzywa oraz orzechy mogą zawierać składniki, które są szkodliwe dla naszego zdrowia. Sprawdźmy, jak się przed tym bronić.

  • Trudno wyobrazić sobie polską kuchnię bez pierogów. To niemal narodowe danie, które na całym świecie kojarzy się z naszym krajem. Fot. 123RF/Picsel W Polsce pojawiły się około XIII wieku, przywędrowały ponoć z Dalekiego Wschodu, a sprowadzono je przez Ruś Kijowską. Najstarszy zapis przyrządzania pierogów znalazł się na kartach pierwszej polskiej książki kucharskiej, czyli Compendium ferculorum z 1682. Znalazł się tam przepis na pierogi z mięsem, a konkretnie z farszem z nerek, łoju oraz...