• Informacje na temat:

    jak zrobić foremkę serce

Przepisy na temat: jak zrobić foremkę serce
  • Lodowy deser - wcale nie ostudzi uczuć...

    Choć zimowa aura za oknem nie rozpieszcza, lodowy deser może rozgrzać serce ukochanej osoby. Jessica Meinhard proponuje lody o smaku masła orzechowego, które są nie tylko smaczne, ale i zdrowe - nie zawierają cukru, a ich bazą są banany.

  • Lubisz oryginalność? Nudzą Cię zwykłe, białe kostki lodu w Twojej lemoniadzie? Zaskocz swoich znajomych tęczowymi kostkami! Oto pomysł jak je zrobić.

  • Walentynkowe menu

    Nie masz pomysłu na wyjątkową walentynkową kolację? Wybierz spośród dań z naszego menu. Znajdziesz tu przepisy na dania główne, przystawki i słodkie jak miłość desery - idealne na Dzień Zakochanych.

  • Krokant do dekoracji tortów można kupić w sklepie, ale taki domowy jest dużo smaczniejszy i pięknie pachnie.

  • Krótki film jak przygotować masło czosnkowe.

  • Kilka rad, które spowodują, że Wasze serniki będą idealnie upieczone. Jak przygotować składniki, w jakiej temperaturze piec i jak studzić po upieczeniu.

  • Zastanawiałeś się kiedyś jaki jest sposób by kostki lodu były klarowne i przejrzyste? Recepta na to jest niezwykle prosta.

  • Stworzyłam mój własny mix sałatowy, a raczej warzywno-sałatowy, bo nie żałowałam w nim sobie marchewki, ani czerwonego buraczka i rzecz jasna wzbogaciłam go sobie o liście szpinaku. Mix wyszedł rewelacyjnie, fajnie wygląda, cieszy oko i jest pyszny i chrupiący. Ja używam go dosłownie do każdego posiłku; na kanapkę, do obiadu jako dodatek lub jako danie główne zależy na co mam ochotę.

  • Na moim stole zawsze stoi butelka z keczupem i właściwie ciągle po nią ktoś sięga podczas posiłku. Wystarczy jednak wziąć taką butelkę do ręki i wczytać się uważniej w skład, aby włosy stanęły na głowie, co w takim kupnym „keczupie” jest jeszcze oprócz pomidorów. Pomyślałam więc, że zrobię swój własny, prawdziwy keczup, bez chemii i ulepszaczy. I powiem, że chociaż trochę to trwało, warto było. Bo smak domowego keczupu jest rewelacyjny – te ze sklepowych półek mogą się schować.

Artykuły na temat: jak zrobić foremkę serce
  • Wolny jak Peszek

    Twój STYL: Umówiliśmy się na rozmowę o wolności. Chciałabym sprawdzić, jak istotna jest ona dla pana. Poproszę o rozwiązanie testu Miltona Rokeacha, psychologa. Czy mógłby pan uszeregować hasła w zależności od tego, jak bardzo są dla pana ważne?  Jan Peszek: Układa. Wreszcie jego prywatna skala wartości jest gotowa: 1 - Wolność, 2 - Poczucie własnej godności, 3 - Równowaga wewnętrzna...

  • Badania mówią, że wegetarianizm jest korzystny dla serca. Może zmniejszyć ryzyko poważnych chorób serca aż o jedną trzecią. Czy wykluczenie mięsa z menu jest receptą na zdrowie? Jak zapewnić sobie zdrowie? / fot. 123rf.com Badania dotyczące związku między chorobami serca a dietą wegetariańską zostały przeprowadzone w 2013 roku przez oksfordzkich naukowców. Wzięli oni pod lupę dużą grupę osób: prawie 45 tys. ochotników z Wielkiej Brytanii. 34 proc. z nich to wegetarianie. U osób stosujących...

  • Dowiedz się, jak poskromić apetyt na słodkie

    Cukier jest tak samo silnie uzależniający, jak alkohol czy papierosy. Nic więc dziwnego, że tak trudno go sobie odmówić. Ale warto...

  • Chińczycy powiadają: "jeśli w twoim winie odbija się obca twarz, nie pij więcej". Innym razem wołają "Gan bei" i ciągle napełniają pusty kieliszek. Częstują ryżowym winem, mocną wódką lub nalewką z krwi i jadu węży. A wszystko to dzięki "przypadkowemu lenistwu". Fot. 123RF/Picsel Chińczycy już od czasów dynastii Han delektowali się nowym, ryżowym nektarem podczas spotkań intelektualistów, czy innych rozrywek. Wino przynosiło natchnienie wybitnym artystom. Dlatego kult picia wina pojawia się...

  • Jak wybrać idealny prezent, mając ograniczony budżet?

    ..., którym musieliśmy poświęcić nieco więcej czasu i podczas których tworzenia musieliśmy wykazać się kreatywnością i choć minimalnymi zdolnościami manualnymi. Jakie to prezenty? Możliwości jest(...) z nich doceni trud, jaki włożyłeś w ich przygotowanie. Jak dodatkowo zaoszczędzić? Zaoszczędzić pieniądze możesz również, nie na samym prezencie, a na jego oprawie. Nie wydawaj dużych pieniędzy na...

  • Zwykle kupujemy go w sklepie, nie będąc w pełni pewnym jego składu. Tymczasem zrobienie domowego majonezu to dosłownie kilka minut roboty. Fot. 123RF/Picsel Jak wiadomo, wszystko co domowe znaczy zdrowsze i lepsze. Kiedy postanawiamy stworzyć coś we własnej kuchni, mamy pewność co do tego, jakie składniki zostały użyte oraz że w majonezie nie znajdziemy żadnych niepożądanych dodatków jak konserwanty czy ulepszacze smaku. Ale co w sytuacji, gdy majonez jest nam potrzebny, a czasu na jego...

  • Moje serce działa już inaczej

    ..., byłam u siebie na wsi, wycierałam naczynia i, spoglądając przez okno w kuchni, pomyślałam: "Co ja bym chciała jeszcze zrobić?". Chciałabym wejść na Kilimandżaro. Jakiś czas potem na planie filmu(...) rzeczywistość jest czasem trudna do ogarnięcia, chociaż na pewno jakąś dyscyplinę trzeba sobie narzucić. Udaje się to pani? - Ciągle nad tym pracuję. Czasami odpuszczam. Wolę robić to, co lubię...

  • Mówi się, że w ich przygotowanie trzeba włożyć serce - być może dlatego niegdyś nazywane były kordiałami. Ich walory smakowe i zdrowotne odkryto już w starożytności, a przez długie lata sposób ich przyrządzania owiany był tajemnicą. Na szczęście nasi użytkownicy znają sekret doskonałych, domowych nalewek. Fot. 123RF/Picsel Tajniki wyrobu nalewek znano już w czasach starożytności. Prekursorem w tej dziedzinie sztuki kulinarnej był ponoć sam Hipokrates, którego nalewkę na bazie wina i miodu...

  • Słodkości od serca

    ...lodówki jeszcze na co najmniej 30 min. 3. Po schłodzeniu wyjmij piankę truskawkową z blachy i wytnij z niej serduszka. Najlepiej użyć do tego blaszanych foremek, które uprzednio trzeba ogrzać (tak jak nóż do krojenia tortu). Zaraz po wykrojeniu serca foremkę trzeba usunąć. Dzięki temu serduszka będą kształtne, a brzegi deseru równe i gładkie. 4. Udekoruj deser wcześniej odłożoną i schłodzoną bitą...

  • Już niedługo wraz z naszymi bliskimi usiądziemy do wieczerzy wigilijnej. Na świątecznym stole pojawią się tradycyjne potrawy, przygotowane z najwyższą dbałością i starannością. Wśród 12 dań zaserwujemy pierogi i uszka - jak je przygotować, aby były idealne? Fot. 123RF/PicselPierogi znane są każdemu Polakowi i niemal każdemu turyście odwiedzającemu nasz piękny kraj. Jadamy je często, pojawiają się na naszych stołach nawet kilkanaście razy w roku, w tym obowiązkowo w święta Bożego Narodzenia....