• Informacje na temat:

    jak zrobić fasolke

Przepisy na temat: jak zrobić fasolke
  • Jak gotuje Murakami?

    ...marchewkę i ogórka (ogórka można nie obierać), to samo zrobic z pomidorem. Zrobić sos: wymieszać wszystkie składniki na gładką pastę. Na talerzu ułożyć sałatę, warzywa, potem kurczaka, polać sosem(...) widelcem lub gładka - koshian - miksowana) Przygotowanie: Zrobić zaczyn: drożdże rozpuścić w dobrze ciepłym mleku (kilka łyżek) z cukrem (4 łyżki) i 2 łyżkami mąki, odstawić na 10 -15 minut...

  • Krokant do dekoracji tortów można kupić w sklepie, ale taki domowy jest dużo smaczniejszy i pięknie pachnie.

  • Osiem modnych wege przekąsek po treningu

    ...roślinnych, twoje ciało wykorzystało już z pewnością całą dobroć z pożywienia, które zjadłeś przed treningiem. Jednak po treningu też musisz coś zjeść, aby pomóc swoim mięśniom się zregenerować. Jak można to zrobić? Podpowiadamy!

  • Lubisz oryginalność? Nudzą Cię zwykłe, białe kostki lodu w Twojej lemoniadzie? Zaskocz swoich znajomych tęczowymi kostkami! Oto pomysł jak je zrobić.

  • Nie masz ani czasu, ani nic w lodówce? Głód zaspokoi sałatka SOS

    Komu nie zdarzyło się znaleźć w lodówce tylko światła? "W prawdziwym polskim domu zawsze znajdą się ziemniaki" - zauważa coach żywienia Agnieszka Mielczarek i proponuje zrobić sałatkę SOS z tego, co akurat mamy w kuchni.

  • Krótki film jak przygotować masło czosnkowe.

  • Zamknij lato w słoiku

    ..."Róbmy kiszonki nie tylko z ogórków czy kapusty" - radzi Jakub Steuermark. Kucharz poleca sezonowe warzywa - jak pomidory - i owoce, np. śliwki. Podkreśla, że ważna jest pasteryzacja. "Słoiki wystarczy przelać wrzątkiem"- mówi.

  • Kilka rad, które spowodują, że Wasze serniki będą idealnie upieczone. Jak przygotować składniki, w jakiej temperaturze piec i jak studzić po upieczeniu.

  • Patison. Z czym się go je?

    Popularny w kuchni śródziemnomorskiej i francuskiej. Niezbyt ceniony w Polsce. Czym jest patison i jak możemy go wykorzystać w kuchni?

  • Zastanawiałeś się kiedyś jaki jest sposób by kostki lodu były klarowne i przejrzyste? Recepta na to jest niezwykle prosta.

Artykuły na temat: jak zrobić fasolke
  • Sezon na fasolkę

    ...dodaje się absolutnie niczego więcej. Żadnej przyprawy ani innego składnika. Jak się tak udusi we własnym sosie, jest najpyszniejsza w świecie. Robi się sama. Można do niej ugotować młode ziemniaczki, można spaghetti lub inny makaron. Można też zjeść samą czy z grzankami. A w zimie można ją zrobić z mrożonki. Równie dobra! Spróbujcie, może Wam posmakuje. Mam więcej takich patentów na http...

  • Wielkanoc to nie tylko pyszne mazurki, babki, jajka i wędliny, to także znakomite, aksamitne pasztety. Jak je przygotować? Oto sprawdzone przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Świąteczne stoły Polaków uginają się pod ciężarem jajek, bab, mazurków, domowych wędlin i pasztetów. Jednak te ostatnie, dosyć niesłuszne, uznawane są za nudną potrawę, która nie może nas niczym zaskoczyć. Pozwólcie jednak, aby nasi użytkownicy wyprowadzili was z błędu. Pasztet przygotowywany z okazji świąt...

  • Kolory wiosny – zapiekanka z fasolki szparagowej, dymek, ze świeżym kozim twarożkiem

    ...  To z naszej niedzielnej kolacji. Kolejny pomysł na coś lekkiego, wiosennego i pysznego. Ze względu na  obecność świeżej fasolki można tę zapiekankę też zrobić latem. Ale, ze wzglęu na obecność cebulek dymek, szczypiorku oraz koziego twarożku z pewnością będzie ona lepsza wiosną. Tym bardziej, że fasolka szparagowa jest właściwie dostępna cały rok i to lokalna (u mnie tak jest).     Tak jak...

  • Sezon na fasolkę szparagową w pełni! Dlaczego warto włączyć ją do jadłospisu oraz w jaki sposób to zrobić, aby nasze dania były nie tylko zdrowe, ale i smaczne? Fot. 123RF/Picsel Fasolka szparagowa, jak wszystkie rośliny strączkowe, to bogate źródło błonnika. To właśnie za sprawą tej substancji dłużej czujemy się syci i nie mamy ochoty podjadać między posiłkami. Warzywo to może więc być doskonałym wsparciem dla osób odchudzających się, zwłaszcza jeśli weźmiemy pod uwagę fakt, że w 100 gramach...

  • Jak spać z zespołem niespokojnych nóg?

    Każdy inaczej odczuwa tę dolegliwość. Niektórzy chorujący na zespół niespokojnych nóg, czyli chorobę Willisa-Ekboma, odczuwają mrowienie, swędzenie lub drętwienie nóg. Porównują to do odczucia, jakby w żyłach krążył jakiś napój gazowany. Inni skarżą się na wbijane w skórę nóg drobne igiełki lub tysiące biegających mrówek pod skórą. Te odczucia powodują nieodparty przymus poruszania nogami podczas...

  • Do ugotowania zupy potrzebujemy dwóch rzeczy: garnka i wywaru. Bez tego ani rusz. A jak zrobić dobry wywar? Wystarczy, że będziemy pamiętać o kilku zasadach. Fot. 123RF/Picsel Po pierwsze: nie korzystamy z kostek rosołowych! To, że są niezdrowe, jeszcze można by jakoś przełknąć, w końcu zjadamy całkiem sporo niezdrowych rzeczy tylko dlatego, że dobrze smakują. A tu właśnie tkwi kostkowy szkopuł. One po prostu dobrze nie smakują. Nie trzeba wytrawnego, kucharskiego nosa, by wyczuć, że przy...

  • Jak odzwyczaić się od cukru

    ..., cukier uzależnia. Gdy zjemy coś dosładzanego lub słodkiego, poziom insuliny rośnie, a potem gwałtownie spada. Wtedy organizm znów domaga się cukru i stąd nasz niepohamowany apetyt na słodki smak. Jak(...) nie nie sięgać. Wybieramy to, co naturalne Najrozsądniej jest korzystać z produktów jak najmniej przetworzonych. Sięgajmy więc po wyroby pełnoziarniste, świeże owoce (zwłaszcza te niesłodkie...

  • Idealne frytki powinny być złociste, chrupiące z wierzchu i delikatne w środku. W jaki sposób je przygotować? Odpowiedź na to pytanie znają nasi użytkownicy. Fot.123RF/PicselSpór o to kto wynalazł frytki toczy się między Belgami a Francuzami już od setek lat i nic nie zapowiada, aby kiedykolwiek miał zostać zakończony. Obie nacje przekonane są o tym, iż przysmak, którym obecnie zajada się niemal cały świat, został wymyślony przez ich rodaka. Francuzi twierdzą, iż ojcem frytek jest Honore...

  • Mruka. W pracy nie wiedzą nic. Ze względu na to, że jeszcze lekarz nie potwierdził w stu procentach istnienia Maleństwa, nie zrobiłam wszystkich niezbędnych badań, nie wiem dokładnie co i jak działa ze(...) ciało dopada takie zmęczenie, jakbym tonę węgla przerzuciła własnymi rękami...  Czasem zakłuje mnie coś w macicy, jakby ostrzegawczo... Wtedy miałabym ochotę uciąć sobie drzemkę, pójść na spacer, odciąć...

  • Przygotowanie ogórków małosolnych wcale nie jest tak prostą sprawą jak mogłoby się wydawać. Aby były naprawdę smaczne, warto stosować się do kilku prostych zasad. Fot. 123RF Chociaż niektórzy obcokrajowcy krzywią się na samą myśl o ogórkach małosolnych lub kiszonych, w Polsce możemy ze świecą szukać osób, które podzielałyby opinię, że są one po prostu zepsute. Wręcz przeciwnie, entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Zimą zajadamy się...

Wideo na temat: jak zrobić fasolke
  • Przepis na drożdżówki z jogurtem i jeżynami

    W kuchni "Dzień Dobry Wakacje" proste i pyszne jogurtowe dania przygotował Piotr Kucharski. Wytłumaczył, jak zrobić sos tzatziki z rzodkiewką. Na stole pojawiły się takie dania jak: fasolka w pomidorach z jogurtem, burgery na sałatce z kukurydzy oraz drożdżówki z jogurtem i jeżynami.(Dzień Dobry TVN)

  • Jogurt w roli głównej

    W kuchni "Dzień Dobry Wakacje" proste i pyszne jogurtowe dania przygotował Piotr Kucharski. Wytłumaczył, jak zrobić sos tzatziki z rzodkiewką. Na stole pojawiły się takie dania jak: fasolka w pomidorach z jogurtem, burgery na sałatce z kukurydzy oraz drożdżówki z jogurtem i jeżynami.(Dzień Dobry TVN)