• Informacje na temat:

    jak zrobić fasolke

Przepisy na temat: jak zrobić fasolke
  • Jak gotuje Murakami?

    ...marchewkę i ogórka (ogórka można nie obierać), to samo zrobic z pomidorem. Zrobić sos: wymieszać wszystkie składniki na gładką pastę. Na talerzu ułożyć sałatę, warzywa, potem kurczaka, polać sosem(...) widelcem lub gładka - koshian - miksowana) Przygotowanie: Zrobić zaczyn: drożdże rozpuścić w dobrze ciepłym mleku (kilka łyżek) z cukrem (4 łyżki) i 2 łyżkami mąki, odstawić na 10 -15 minut...

  • Lubisz oryginalność? Nudzą Cię zwykłe, białe kostki lodu w Twojej lemoniadzie? Zaskocz swoich znajomych tęczowymi kostkami! Oto pomysł jak je zrobić.

  • Osiem modnych wege przekąsek po treningu

    ...roślinnych, twoje ciało wykorzystało już z pewnością całą dobroć z pożywienia, które zjadłeś przed treningiem. Jednak po treningu też musisz coś zjeść, aby pomóc swoim mięśniom się zregenerować. Jak można to zrobić? Podpowiadamy!

  • Krótki film jak przygotować masło czosnkowe.

  • Nie masz ani czasu, ani nic w lodówce? Głód zaspokoi sałatka SOS

    Komu nie zdarzyło się znaleźć w lodówce tylko światła? "W prawdziwym polskim domu zawsze znajdą się ziemniaki" - zauważa coach żywienia Agnieszka Mielczarek i proponuje zrobić sałatkę SOS z tego, co akurat mamy w kuchni.

  • Kilka rad, które spowodują, że Wasze serniki będą idealnie upieczone. Jak przygotować składniki, w jakiej temperaturze piec i jak studzić po upieczeniu.

  • Zamknij lato w słoiku

    ..."Róbmy kiszonki nie tylko z ogórków czy kapusty" - radzi Jakub Steuermark. Kucharz poleca sezonowe warzywa - jak pomidory - i owoce, np. śliwki. Podkreśla, że ważna jest pasteryzacja. "Słoiki wystarczy przelać wrzątkiem"- mówi.

  • Z racji, iż ceny masła w ostatnim czasie kolosalnie poszły w górę, coraz większa liczba osób decyduje się robić masło samemu, w domowych warunkach. Jednak jak się za to zabrać?

  • Patison. Z czym się go je?

    Popularny w kuchni śródziemnomorskiej i francuskiej. Niezbyt ceniony w Polsce. Czym jest patison i jak możemy go wykorzystać w kuchni?

  • Zastanawiałeś się kiedyś jaki jest sposób by kostki lodu były klarowne i przejrzyste? Recepta na to jest niezwykle prosta.

Artykuły na temat: jak zrobić fasolke
  • Sezon na fasolkę

    ...dodaje się absolutnie niczego więcej. Żadnej przyprawy ani innego składnika. Jak się tak udusi we własnym sosie, jest najpyszniejsza w świecie. Robi się sama. Można do niej ugotować młode ziemniaczki, można spaghetti lub inny makaron. Można też zjeść samą czy z grzankami. A w zimie można ją zrobić z mrożonki. Równie dobra! Spróbujcie, może Wam posmakuje. Mam więcej takich patentów na http...

  • Sezon na fasolkę szparagową w pełni! Dlaczego warto włączyć ją do jadłospisu oraz w jaki sposób to zrobić, aby nasze dania były nie tylko zdrowe, ale i smaczne? Fot. 123RF/Picsel Fasolka szparagowa, jak wszystkie rośliny strączkowe, to bogate źródło błonnika. To właśnie za sprawą tej substancji dłużej czujemy się syci i nie mamy ochoty podjadać między posiłkami. Warzywo to może więc być doskonałym wsparciem dla osób odchudzających się, zwłaszcza jeśli weźmiemy pod uwagę fakt, że w 100 gramach...

  • Kolory wiosny – zapiekanka z fasolki szparagowej, dymek, ze świeżym kozim twarożkiem

    ...  To z naszej niedzielnej kolacji. Kolejny pomysł na coś lekkiego, wiosennego i pysznego. Ze względu na  obecność świeżej fasolki można tę zapiekankę też zrobić latem. Ale, ze wzglęu na obecność cebulek dymek, szczypiorku oraz koziego twarożku z pewnością będzie ona lepsza wiosną. Tym bardziej, że fasolka szparagowa jest właściwie dostępna cały rok i to lokalna (u mnie tak jest).     Tak jak...

  • Domowe przysmaki zwykle smakują nam lepiej. Często też są zdrowsze niż rzeczy kupione w sklepie, bo nie zawierają dodatkowych polepszaczy i barwników. Zobaczcie, jak samodzielnie zrobić domowy jogurt! Kucharz Piotr Kucharski podał w "Dzień Dobry TVN" prosty przepis na domowy jogurt. Wystarczy mleko, jogurt i... nieco cierpliwości. Proste? Zobaczcie sami! Dzień Dobry TVN/x-news

  • Jak odzwyczaić się od cukru

    ..., cukier uzależnia. Gdy zjemy coś dosładzanego lub słodkiego, poziom insuliny rośnie, a potem gwałtownie spada. Wtedy organizm znów domaga się cukru i stąd nasz niepohamowany apetyt na słodki smak. Jak(...) nie nie sięgać. Wybieramy to, co naturalne Najrozsądniej jest korzystać z produktów jak najmniej przetworzonych. Sięgajmy więc po wyroby pełnoziarniste, świeże owoce (zwłaszcza te niesłodkie...

  • Przygotowanie ogórków małosolnych wcale nie jest tak prostą sprawą jak mogłoby się wydawać. Aby były naprawdę smaczne, warto stosować się do kilku prostych zasad. Fot. 123RF Chociaż niektórzy obcokrajowcy krzywią się na samą myśl o ogórkach małosolnych lub kiszonych, w Polsce możemy ze świecą szukać osób, które podzielałyby opinię, że są one po prostu zepsute. Wręcz przeciwnie, entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Zimą zajadamy się...

  • Mruka. W pracy nie wiedzą nic. Ze względu na to, że jeszcze lekarz nie potwierdził w stu procentach istnienia Maleństwa, nie zrobiłam wszystkich niezbędnych badań, nie wiem dokładnie co i jak działa ze(...) ciało dopada takie zmęczenie, jakbym tonę węgla przerzuciła własnymi rękami...  Czasem zakłuje mnie coś w macicy, jakby ostrzegawczo... Wtedy miałabym ochotę uciąć sobie drzemkę, pójść na spacer, odciąć...

  • Dania mączne cieszą się w Polsce dużą popularnością. Różnego rodzaju pierogi i kluski bardzo często goszczą na naszych talerzach. Ich szczególną wersją są kopytka. Jak je przygotować, aby były naprawdę dobre? Fot. 123RF/Picsel Współczesna kuchnia polska jest wypadkową kuchni szlacheckiej i kuchni chłopskiej. Ta pierwsza to dania wykwintne, często goszczące na świątecznych stołach, druga jest kuchnią codzienną, ekonomiczną, prostą i szybką. Jej potrawy możemy spotkać w barach szybkiej obsługi,...

  • Jak i co jeść w upalne dni?

    Nadchodzi lato, a wraz z nim upalne dni sprzyjające dużej utracie wody przez organizm. Wysokie temperatury na dodatek powodują brak apetytu, przez co mogą pojawiać się niedobory niektórych składników odżywczych. Jaką rolę pełni właściwe nawodnienie? Jakie produkty są obowiązkowymi elementami letniej diety? Na te i inne pytania odpowiada Katarzyna Zadka, dietetyk programu edukacyjnego „Żyj...

  • W ostatnim czasie ceny masła oszalały. Sprzedawane w sklepach kostki są mniejsze i znacznie droższe niż jeszcze kilka lat temu. Nic więc dziwnego, że wiele osób, wzorem naszych babć, decyduje się na własnoręczne zrobienie masła. Fot. 123RF/PicselJeśli regularnie kupujecie masło z pewnością zaobserwowaliście, że ceny tego produktu już od dłuższego czasu sukcesywnie wzrastają. Obecnie za kostkę masła zapłacimy nawet dwukrotnie więcej niż jeszcze dwa lata temu. Co więcej, wielu producentów...

Wideo na temat: jak zrobić fasolke
  • Przepis na drożdżówki z jogurtem i jeżynami

    W kuchni "Dzień Dobry Wakacje" proste i pyszne jogurtowe dania przygotował Piotr Kucharski. Wytłumaczył, jak zrobić sos tzatziki z rzodkiewką. Na stole pojawiły się takie dania jak: fasolka w pomidorach z jogurtem, burgery na sałatce z kukurydzy oraz drożdżówki z jogurtem i jeżynami.(Dzień Dobry TVN)

  • Jogurt w roli głównej

    W kuchni "Dzień Dobry Wakacje" proste i pyszne jogurtowe dania przygotował Piotr Kucharski. Wytłumaczył, jak zrobić sos tzatziki z rzodkiewką. Na stole pojawiły się takie dania jak: fasolka w pomidorach z jogurtem, burgery na sałatce z kukurydzy oraz drożdżówki z jogurtem i jeżynami.(Dzień Dobry TVN)