• Informacje na temat:

    jak zrobić farsz do jajek z pieczarkami

Przepisy na temat: jak zrobić farsz do jajek z pieczarkami
  • Warzywa z lekkim farszem

    .... Odcedź i wymieszaj z oliwą. Mięso do farszu podsmaż na oleju, przestudź.  3. Mięso wymieszaj z pokrojonym miąższem, kaszą, posiekanymi na małe kawałeczki marchewkami i cebulą, jajkiem oraz płatkami. Dodaj keczup i przyprawy. Dopraw też do smaku solą oraz pieprzem. Farszem nadziej wydrążone kalarepki.  4. Każdą owiń boczkiem i zepnij wykałaczką. Ziemniaki potnij na połówki, ułóż w żaroodpornej...

  • Sos holenderski to dość prosty w przygotowaniu klasyczny sos, może być dodatkiem do wielu potraw, jest też podstawą do innych sosów. Po dodaniu estragonu uzyskujemy na przykład sos bearneński.

  • Pieczarki na 10 sposobów

    ...np. zapieczone. Pastę do nafaszerowania tych grzybów możesz zrobić np. na bazie jajek, fasoli lub sera. Do jarskich kotletów Bezmięsne kotlety, np. z jajek czy warzyw, będą o wiele lepiej smakowały(...) możesz posypać natką pietruszki. Do sałatki Zarówno surowe, jak i podsmażone czy podduszone pieczarki mogą być doskonałym dodatkiem do wielu sałatek - zarówno warzywnych, jak też z mięsem (grzyby...

  • Kilka rad, które spowodują, że Wasze serniki będą idealnie upieczone. Jak przygotować składniki, w jakiej temperaturze piec i jak studzić po upieczeniu.

  • Wegetariańskie przekąski na grilla

    Polskie grillowanie kojarzy nam się głównie z mięsem – na ruszt najchętniej wrzucamy kiełbasę, karkówkę czy kaszankę. Stąd też grill u znajomych kończy się dla wielu wegetarian podjadaniem chleba. Jak urozmaicić zakres smakołyków serwowanych z grilla, tak by dogodzić także fanom diety bezmięsnej?

  • Zrobił mi się niedawno przepyszny farsz do naleśników/pierogów/jedzenia w formie pasty do kanapek. Można też z niego zrobić małe paszteciki, kotleciki, czy tam innego wpadnie do głowy Na zdjęciu mięsko zostało zawinięte w dietetyczne naleśniki gryczano-razowe

  • Domowe makarony według włoskich przepisów

    Dla Włochów to danie narodowe. Bez codziennej porcji pasty, jak nazywają makaron przyrządzany na różne sposoby, nie wyobrażają sobie życia. Warto się skusić!

  • Jeśli lubicie sos serowy a nie wiecie jak go zrobić, zapraszam :)

  • Groszek - 10 łatwych przepisów

    ..., jajecznicy... Groszek wspaniale pasuje do jajek. Dlatego jeśli smażysz zwykły omlet, zrób do niego farsz na bazie tego warzywa. Zielonymi kuleczkami możesz wzbogacić też frittatę - to omlet, który(...) doprawić na ostro i podać np. z pieczywem, z grzankami lub uprażonymi pestkami słonecznika. 2. W wielu sałatkach. Groszek doskonale sprawdzi się zarówno w tradycyjnej sałatce jarzynowej, jak też...

  • Wypróbowany przepis na "Jak zrobić lody waniliowe?"

Artykuły na temat: jak zrobić farsz do jajek z pieczarkami
  • Paszteciki z pieczarkami i borowikami

    ...pieprzem i solą. 4. Rozwałkuj ciasto i podziel na 15 części. Na każdy nałóż  farsz i uformuj pasztecik. 5. Posmaruj je roztrzepanym jajkiem i posyp kminkiem. Piecz w 180 st. C przez około 20 minut. 6. Przełóż paszteciki na  posmarowaną tłuszczem tackę i zawiń w folię. Zamroź. Superbakteria szaleje! Jak się chronić?

  • Już niedługo wraz z naszymi bliskimi usiądziemy do wieczerzy wigilijnej. Na świątecznym stole pojawią się tradycyjne potrawy, przygotowane z najwyższą dbałością i starannością. Wśród 12 dań zaserwujemy pierogi i uszka - jak je przygotować, aby były idealne? Fot. 123RF/PicselPierogi znane są każdemu Polakowi i niemal każdemu turyście odwiedzającemu nasz piękny kraj. Jadamy je często, pojawiają się na naszych stołach nawet kilkanaście razy w roku, w tym obowiązkowo w święta Bożego Narodzenia....

  • Lekkie dania dla jarosza

    Tarta z fetą i pomidorami Składniki na 4-6 porcji: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej, 10 dag masła (zimne i twarde), sól, kilka łyżek lodowatej wody Farsz: 3 pomidory, 20 dag sera feta, 20 dag(...) wodę i szybko zagnieść kruche ciasto. Uformować kulę, owinąć w folię i włożyć do lodówki na minimum pół godziny. Można też ciasto zrobić dzień wcześniej. Pomidory umyć, następnie zalać wrzącą wodą...

  • Ta ciepła i chrupiąca przekąska bez wątpienia wprawi cię w dobry nastrój. Wystarczy kilka pieczarek, gałązka rozmarynu i dobrej jakości chleb. Proste? Do dzieła! Składniki:- opakowanie małych pieczarek lub dwie solidne garście*- 2 gałązki świeżego rozmarynu- łyżka/dwie masła klarowanego- 2 ząbki czosnku- 1/4 łyżeczki soli wędzonej- świeżo mielony pieprz- sól różowa do smaku- łyżka sosu sojowego tamari - wiejski chleb na zakwasie 2-3 kromki- jogurt roślinny naturalny- bazylia grecka lub mięta...

  • Zapiekanki na bazie naleśników

    Chcesz zrobić zapiekankę ale w domu nie masz ani makaronu ani ziemniaków? Zrób naleśniki i podaj je w formie, jakiej jeszcze nie próbowałaś. Możesz zapiec je jak tort, małe roladki a nawet lasagne.

  • Jajko na miękko, na twardo, sadzone lub w koszulce – możliwości ich przygotowania są niemal nieskończone i w tym wypadku jedyne ograniczenie stanowi nasza wyobraźnia. Fot. 123RF/Picsel Po jakie produkty Polacy najchętniej sięgają o poranku? W ścisłej czołówce śniadaniowych klasyków znajdują się różnego rodzaju potrawy z jajek. Jednak przez dłuższy czas jaja cieszyły się naprawdę ponurą sławą. Obwiniano je między innymi o powodowanie zaburzeń pamięci oraz podnoszenie poziomu złego cholesterolu...

  • Ryba w cieście

    Rybkę zajadamy na ciepło, gdyż rozpuszczony ser, który znajduje się wewnątrz ciasta jest wtedy najsmaczniejszy. Danie stanowi pyszna ryba w cieście drożdżowym nadziana filetem rybnym z pieczarkami i serem żółtym :)

  • Do ugotowania zupy potrzebujemy dwóch rzeczy: garnka i wywaru. Bez tego ani rusz. A jak zrobić dobry wywar? Wystarczy, że będziemy pamiętać o kilku zasadach. Fot. 123RF/Picsel Po pierwsze: nie korzystamy z kostek rosołowych! To, że są niezdrowe, jeszcze można by jakoś przełknąć, w końcu zjadamy całkiem sporo niezdrowych rzeczy tylko dlatego, że dobrze smakują. A tu właśnie tkwi kostkowy szkopuł. One po prostu dobrze nie smakują. Nie trzeba wytrawnego, kucharskiego nosa, by wyczuć, że przy...

  • Makaron to nie tylko spaghetti

    Można go przyrządzić na tysiąc sposobów, nie ma więc obawy, że się znudzi. Szybko i niekłopotliwie możesz zrobić obiadowe drugie danie albo niedużą, a pyszną przystawkę.

  • Wielkanoc bez pisanek byłaby nieważna. Chcąc żyć w zgodzie z naturą, coraz więcej osób rezygnuje z chemicznych barwników, zastępując je naturalnymi metodami, stosowanymi jeszcze przez nasze prababcie. Fot. 123RF/Picsel Malowanie pisanek to ulubiona, wielkanocna zabawa najmłodszych członków rodziny. Z wielkim sentymentem odnoszą się do niej również dorośli, którzy podczas tego zajęcia na kilka chwil ponownie stają się dziećmi. To fakt, farbowanie jajek ma w sobie coś magicznego. Jednak czasem...