• Informacje na temat:

    jak zrobić dobre zeberka

Przepisy na temat: jak zrobić dobre zeberka
  • Sekret dobrych pierogów tkwi w cieście

  • Pyszne i bardzo zdrowe, bomba vit.B i jeszcze raz B.

  • Zeberka z grilla sa klopotliwe w przyzadzaniu bo zajmuja duzo miejsca i wymagaja duzo czasu. Ja na grillu robie inne rozne rzeczy a zeberka robie w piekarniku zeby wygladaly tak jak z grilla.

  • Nie wiem jak Wy, ale ja nie wyobrażam sobie Wigilii i Bożego Narodzenia bez tradycyjnego keksu. Gości na naszym stole w każde Święta, a mistrzynią w jego wykonaniu jest moja Mama, od której mam ten przepis :) Keks z tego przepisu zawsze się udaje, a robimy go od lat. Ilość składników pasuje do foremki 36/12cm, jednak śmiało można podzielić ciasto na pół i upiec keks w dwóch mniejszych keksówkach. Musimy pamiętać, że wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową.

  • Pyszne danie jednogarnkowe :)

  • Lubisz oryginalność? Nudzą Cię zwykłe, białe kostki lodu w Twojej lemoniadzie? Zaskocz swoich znajomych tęczowymi kostkami! Oto pomysł jak je zrobić.

  • Krótki film jak przygotować masło czosnkowe.

  • Kilka rad, które spowodują, że Wasze serniki będą idealnie upieczone. Jak przygotować składniki, w jakiej temperaturze piec i jak studzić po upieczeniu.

  • Zastanawiałeś się kiedyś jaki jest sposób by kostki lodu były klarowne i przejrzyste? Recepta na to jest niezwykle prosta.

  • Stworzyłam mój własny mix sałatowy, a raczej warzywno-sałatowy, bo nie żałowałam w nim sobie marchewki, ani czerwonego buraczka i rzecz jasna wzbogaciłam go sobie o liście szpinaku. Mix wyszedł rewelacyjnie, fajnie wygląda, cieszy oko i jest pyszny i chrupiący. Ja używam go dosłownie do każdego posiłku; na kanapkę, do obiadu jako dodatek lub jako danie główne zależy na co mam ochotę.

Artykuły na temat: jak zrobić dobre zeberka
  • Jerzy Vetulani: Dobra pamięć jest jak rozdrapywanie ran

    ...- Dziś mamy masę protez pamięci, właściwie wszystko można umieścić w cyfrowych chmurach, które będą przechowywać dane tak długo, jak długo będą istniały serwery. Zapamiętywanie skomplikowanych rzeczy w życiu codziennym przestało być potrzebne - mówi prof. Jerzy Vetulani, znany psychofarmakolog, neurobiolog i biochemik.

  • Dania mączne cieszą się w Polsce dużą popularnością. Różnego rodzaju pierogi i kluski bardzo często goszczą na naszych talerzach. Ich szczególną wersją są kopytka. Jak je przygotować, aby były naprawdę dobre? Fot. 123RF/Picsel Współczesna kuchnia polska jest wypadkową kuchni szlacheckiej i kuchni chłopskiej. Ta pierwsza to dania wykwintne, często goszczące na świątecznych stołach, druga jest kuchnią codzienną, ekonomiczną, prostą i szybką. Jej potrawy możemy spotkać w barach szybkiej obsługi,...

  • Jak w miesiąc obniżyć cholesterol?

    Jeśli jest za wysoki, musisz go obniżyć. Na szczęście można to zrobić domowymi sposobami. Działać trzeba zacząć, gdy wartość całkowitego cholesterolu przekracza 220 mg/dl. Pierwsze efekty będą widoczne już po miesiącu. Jednak, żeby efekt utrzymał się, kontynuuj kurację przez następne tygodnie. W ten sposób utrwalisz dobre nawyki, a cholesterol będzie na stałym poziomie. Tydzień 1 Zrezygnuj...

  • Tanie wino jest dobre, bo jest dobre i tanie. Chyba wszyscy Polacy znają tę maksymę, choć nie każdy jest przekonany do taniego wina. Tymczasem tanie wino, to zrobione własnoręcznie, może być wspaniałym trunkiem. Wino można z powodzeniem stworzyć samodzielnie w domu / fot. 123rf.com Wino domowej roboty nie wymaga dużych nakładów finansowych. Przyda się trochę "sprzętu" (zobacz poniżej), ale oprócz niego same składniki są naprawdę niedrogie. Jednej rzeczy jednak trzeba mieć bardzo dużo -...

  • Kalina Jędrusik. Rajski ptak

    ...zawsze!"- wyznaje fan na stronie internetowej Kaliny Jędrusik. Data wpisu: wiele lat po śmierci aktorki. Podobnie jak inne na stronie Jędrusik na Facebooku. Fani piszą: "Jedyna, niepowtarzalna kobieta(...) religijny symbol - emblemat, jak mówią partyjni decydenci - co piękno niedostępnego dla innych ciała. Aktorka musi ponieść za to "zasłużoną karę". "Właśnie zaczęłam robić tak zwaną karierę - opowiada...

  • Polska należy do drugiej, zaraz po Chinach, truskawkowej potęgi świata. Rocznie produkuje się u nas od 150 do 200 tysięcy ton słodkich owoców. Czekamy na nie cały rok, zajadamy się nimi nie dłużej niż 6 tygodni, a co o nich wiemy? Fot. 123RF/Picsel Czy potrafimy kupować dobre truskawki?   Na początek trochę historii. Truskawka kiedyś była poziomką - docenioną na dworze króla Francji Ludwika XVI. Znany z licznych podbojów miłosnych król szukał w poziomce siły do kolejnych romansów. Niestety...

  • Katarzyna Bosacka o zaletach polskiej kuchni

    ..., jak w oczkach w rosole, nasze tęsknoty, mody, nostalgie i aspiracje. Z książki wiem, że nie lubi pani określenia "kuchnia pszenno-buraczana". Dlaczego? - Wyobraźmy sobie taką sytuację(...) niczego nie można było kupić. Ale - jak mawiają nasi południowi sąsiedzi - to se ne vrati. Na szczęście. "Kuchnia zastępcza" - tak napisała pani w książce o kuchni PRL-u, w której królowały "kotlety...

  • Masz zaplanowany ważny obiad z mięsem w roli głównej i nie wiesz, jak się do tego zabrać? Zacznij od przygotowania się do zakupów. Dzięki temu zdobędziesz najlepszy kawałek i ugotujesz z niego danie, które goście będą długo wspominać. Poszukaj dobrego dostawcy mięsa i nawiąż z nim dobry kontakt. Zaglądaj często, zamawiaj nietypowe rzeczy, a na pewno cię zapamięta. Nie bój się zadawać pytań, bądź dociekliwy. Jeśli chcesz wiedzieć skąd pochodzi mięso albo jakimi rodzajami sklep dysponuje, po...

  • Umiera. Nie przypominam sobie, aby w ostatnich dniach cokolwiek zjadła. Czekolada- jej ulubiona- nietknięta od świąt. Wygląda źle. Zawsze była szczupła. Teraz niknie. Kości policzkowe zaznaczone jak dwie pręgi, dołeczki- sine kratery. Nigdy nie miała tak krótko przyciętych paznokci. Łamią się non stop. Włosy udają, że są w formie. Kucyk jak od lalki- mini. Ściągnęła pierścionek, ten dwa razy...

  • Specjalnie dla użytkownków serwisu Smaker.pl Marcin Moczydłowski (utalentowany Barista, trener w Akademii Espresso) opowiedział i pokazał jak przyrządzić znakomite Espresso. Mistrz Polski Barsitów pokazał również technike LatteArt. Skąd pochodzi Espresso? Co oznacza jego nazwa? Jak przyrządzić ten rodzaj kawy według włoskiej zasady 4M? Tego wszystkiego możesz dowiedzieć się oglądając pokaz Marcina Moczydłowskiego!