• Informacje na temat:

    jak zrobić dobre mięso z łopatki

Przepisy na temat: jak zrobić dobre mięso z łopatki
  • Królik sam w sobie jest bardzo delikatnym mięsem. Często jednak nie umiemy go przyrządzić, przez co robi się suchy i twardy. Jest jeden sposób by tak się nie działo.

  • Sekret dobrych pierogów tkwi w cieście

  • bardzo szybko się przygotowuje.

  • Pyszne i bardzo zdrowe, bomba vit.B i jeszcze raz B.

  • Domowa biała kiełbasa, tylko na święta? Domowa biała kiełbasa większości z nas od razu kojarzy się z Wielkanocnym śniadaniem. Przeważnie podaje się ją zapiekaną z cebulą i piwem, w sosie polskim lub tylko parzoną z dodatkiem chrzanu, ogórka kiszonego i pieczywa. No i oczywiście bez dobrej, białej kiełbasy nie może obejść się żaden wielkanocny żurek, czy barszcz biały. Ale czy tylko w święta mamy cieszyć się smakiem przepysznej białej kiełbasy? Myślę, że nie ;) Polecam Wam przepis, w którym...

  • Pyszne danie jednogarnkowe :)

  • Lubisz oryginalność? Nudzą Cię zwykłe, białe kostki lodu w Twojej lemoniadzie? Zaskocz swoich znajomych tęczowymi kostkami! Oto pomysł jak je zrobić.

  • Z racji, iż ceny masła w ostatnim czasie kolosalnie poszły w górę, coraz większa liczba osób decyduje się robić masło samemu, w domowych warunkach. Jednak jak się za to zabrać?

  • Zastanawiałeś się kiedyś jaki jest sposób by kostki lodu były klarowne i przejrzyste? Recepta na to jest niezwykle prosta.

  • Na moim stole zawsze stoi butelka z keczupem i właściwie ciągle po nią ktoś sięga podczas posiłku. Wystarczy jednak wziąć taką butelkę do ręki i wczytać się uważniej w skład, aby włosy stanęły na głowie, co w takim kupnym „keczupie” jest jeszcze oprócz pomidorów. Pomyślałam więc, że zrobię swój własny, prawdziwy keczup, bez chemii i ulepszaczy. I powiem, że chociaż trochę to trwało, warto było. Bo smak domowego keczupu jest rewelacyjny – te ze sklepowych półek mogą się schować.

Artykuły na temat: jak zrobić dobre mięso z łopatki
  • 45 trików dla różnych typów figury

    ...również, że pudrem brązującym warto musnąć nie tylko twarz, ale i dekolt. Zrób to puszkiem, a uzyskasz właściwy efekt. • Pokochaj swoje kształty - Gwiazdy takie jak J.Lo czy Beyonce udowodniły(...) w naturalny sposób pozbywasz się tłuszczyku. • Pij jak najwięcej płynów - Woda idealnie oczyszcza organizm, ew. dla urozmaicenia pij też herbatę czarną, zieloną, owocową, wody aromatyzowane...

  • Masz zaplanowany ważny obiad z mięsem w roli głównej i nie wiesz, jak się do tego zabrać? Zacznij od przygotowania się do zakupów. Dzięki temu zdobędziesz najlepszy kawałek i ugotujesz z niego danie, które goście będą długo wspominać. Poszukaj dobrego dostawcy mięsa i nawiąż z nim dobry kontakt. Zaglądaj często, zamawiaj nietypowe rzeczy, a na pewno cię zapamięta. Nie bój się zadawać pytań, bądź dociekliwy. Jeśli chcesz wiedzieć skąd pochodzi mięso albo jakimi rodzajami sklep dysponuje, po...

  • ...nawet najmłodszym. Mięso w tym urządzeniu wychodzi soczyste. Zaletą jest też, że można smażyć potrawy bez tłuszczu, czyli zdrowo. Zupy, które przyrządzimy na pewno zachowują swój aromat. Pozwolą Nam(...) posiłki wystarczy umyć gąbką z płynem, a pozostałą część urządzenia przetrzeć wilgotną szmatką. Do urządzenia dodane są akcesoria, ja korzystałam z łopatki. Niestety jest ona za krótka i z tego powodu...

  • Dania mączne cieszą się w Polsce dużą popularnością. Różnego rodzaju pierogi i kluski bardzo często goszczą na naszych talerzach. Ich szczególną wersją są kopytka. Jak je przygotować, aby były naprawdę dobre? Fot. 123RF/Picsel Współczesna kuchnia polska jest wypadkową kuchni szlacheckiej i kuchni chłopskiej. Ta pierwsza to dania wykwintne, często goszczące na świątecznych stołach, druga jest kuchnią codzienną, ekonomiczną, prostą i szybką. Jej potrawy możemy spotkać w barach szybkiej obsługi,...

  • Andrzej Zieliński: Gram, ale nie tańczę

    ...kucharskich. Kupiłem już sobie nową "Jadłonomię" i przetestowałem pierwszy przepis: smalec z porów i gruszki. Jakie to dobre! Teraz przymierzam się do pasty z białej fasoli z rodzynkami. Mam pan swoje(...), doktor Pawica, internista z Leśnej Góry..." - wzdychała jedna z redakcyjnych koleżanek w szczytowych latach popularności Na dobre i na złe. Dla wielu facetów z kolei Zieliński na zawsze będzie...

  • Chude mięso to dla wielu z nas wyznacznik dobrego posiłku, ale nie zapominajmy, że to przecież tłuszcz jest nośnikiem smaku i on sprawia, że potrawy smakują nam bardziej. Jeśli jednak musimy albo chcemy jeść chude mięso, warto wiedzieć, jak je wybierać i przygotowywać. Fot. 123RF / Picsel Chude mięso to takie, którego każdy kawałek o wadze 100g zawiera mniej niż 10g tłuszczu, a bardzo chude to takie, którego każdy 100-gramowy kawałek ma zawartość tłuszczu poniżej 5g. Trudno to zważyć, ale...

  • Cały dzień dla zdrowia kobiecego serca

    ...dzień, prowadząc przyjazny mu tryb życia. Oto, jakie warto mieć nawyki - nie tylko od święta! Na dzień dobry zjedz pożywne śniadanie Gdy raz czy drugi zdarzy ci się wyjść z domu głodną to jeszcze(...) minimum 30 min. Równocześnie pamiętaj, że wytwarzanie witaminy D w organizmie pogarsza się, gdy jadasz pokarmy wysoko przetworzone zawierające dużo związków fosforowych (jak konserwy, koncentraty...

  • Do ugotowania zupy potrzebujemy dwóch rzeczy: garnka i wywaru. Bez tego ani rusz. A jak zrobić dobry wywar? Wystarczy, że będziemy pamiętać o kilku zasadach. Po pierwsze: nie korzystamy z kostek rosołowych! To, że są niezdrowe, jeszcze można by jakoś przełknąć, w końcu zjadamy całkiem sporo niezdrowych rzeczy tylko dlatego, że dobrze smakują. A tu właśnie tkwi kostkowy szkopuł. One po prostu dobrze nie smakują. Nie trzeba wytrawnego, kucharskiego nosa, by wyczuć, że przy danej zupie ktoś...

  • Możesz żyć dłużej i lepiej

    Statystyczna Polka żyje dziś o sześć lat dłużej niż ćwierć wieku temu. Ma szansę doczekać 81. urodzin. Oprócz wydłużenia życia podniósł się nam także jego komfort. Jakim czynnikom to zawdzięczamy? Czy jest szansa, by wytargować od losu jeszcze więcej?

  • Trudno wyobrazić sobie święta bez tradycyjnego bigosu, jednak jego przygotowanie to prawdziwy rytuał, z którym nie każdy potrafi sobie poradzić. Podpowiadamy na co powinniście koniecznie zwrócić uwagę. Jednym z najsłynniejszych dań kuchni staropolskiej jest bigos - zawsze bogaty i sycący, którego aromat potrafi ściągnąć na biesiadę cały zastęp gości. Nic więc dziwnego, że Polacy szczególnie ukochali sobie tę potrawę i bardzo chętnie serwują ją przy okazji różnego rodzaju uroczystości. W...