• Informacje na temat:

    jak zrobić dobrą lemoniadę

Przepisy na temat: jak zrobić dobrą lemoniadę
  • Niezapomniany Dzień Dziecka

    Dzień Dziecka to wyjątkowy moment w roku, zarówno dla dzieci, które już od miesięcy wyczekują swego święta, ale także dla rodziców, którzy mogą zatrzymać się na chwilę i w pełni zaangażować w czas spędzony ze swoimi pociechami. Jak jednak sprawić, aby te chwile zostały przez nas i nasze dzieci zapamiętane, jako najszczęśliwsze? Zdrowe przekąski, dużo śmiechu i przytulania – to najlepsza recepta.

  • Krokant do dekoracji tortów można kupić w sklepie, ale taki domowy jest dużo smaczniejszy i pięknie pachnie.

  • Lubisz oryginalność? Nudzą Cię zwykłe, białe kostki lodu w Twojej lemoniadzie? Zaskocz swoich znajomych tęczowymi kostkami! Oto pomysł jak je zrobić.

  • Krótki film jak przygotować masło czosnkowe.

  • Kilka rad, które spowodują, że Wasze serniki będą idealnie upieczone. Jak przygotować składniki, w jakiej temperaturze piec i jak studzić po upieczeniu.

  • Zastanawiałeś się kiedyś jaki jest sposób by kostki lodu były klarowne i przejrzyste? Recepta na to jest niezwykle prosta.

  • Stworzyłam mój własny mix sałatowy, a raczej warzywno-sałatowy, bo nie żałowałam w nim sobie marchewki, ani czerwonego buraczka i rzecz jasna wzbogaciłam go sobie o liście szpinaku. Mix wyszedł rewelacyjnie, fajnie wygląda, cieszy oko i jest pyszny i chrupiący. Ja używam go dosłownie do każdego posiłku; na kanapkę, do obiadu jako dodatek lub jako danie główne zależy na co mam ochotę.

  • Na moim stole zawsze stoi butelka z keczupem i właściwie ciągle po nią ktoś sięga podczas posiłku. Wystarczy jednak wziąć taką butelkę do ręki i wczytać się uważniej w skład, aby włosy stanęły na głowie, co w takim kupnym „keczupie” jest jeszcze oprócz pomidorów. Pomyślałam więc, że zrobię swój własny, prawdziwy keczup, bez chemii i ulepszaczy. I powiem, że chociaż trochę to trwało, warto było. Bo smak domowego keczupu jest rewelacyjny – te ze sklepowych półek mogą się schować.

  • Sos holenderski to dość prosty w przygotowaniu klasyczny sos, może być dodatkiem do wielu potraw, jest też podstawą do innych sosów. Po dodaniu estragonu uzyskujemy na przykład sos bearneński.

Artykuły na temat: jak zrobić dobrą lemoniadę
  • Czym ugasić pragnienie

    ...: zawierają ok. 40 kcal w 100 ml, to tyle samo co popularne kolorowe napoje gazowane. Dobry wybór : Jeśli kupisz lemoniadę o odpowiednim składzie, może być dobrą alternatywą dla syntetycznych bąbelków(...) enzymy i probiotyki. Co się o niej mówi? Dobre bakterie zawarte w roztworze kombuczy działają podobnie jak te z jogurtu, kefiru czy kiszonych warzyw - poprawiają trawienie i wzmacniają odporność...

  • Do ugotowania zupy potrzebujemy dwóch rzeczy: garnka i wywaru. Bez tego ani rusz. A jak zrobić dobry wywar? Wystarczy, że będziemy pamiętać o kilku zasadach. Fot. 123RF/Picsel Po pierwsze: nie korzystamy z kostek rosołowych! To, że są niezdrowe, jeszcze można by jakoś przełknąć, w końcu zjadamy całkiem sporo niezdrowych rzeczy tylko dlatego, że dobrze smakują. A tu właśnie tkwi kostkowy szkopuł. One po prostu dobrze nie smakują. Nie trzeba wytrawnego, kucharskiego nosa, by wyczuć, że przy...

  • Piętno czy posag?

    Pierwszy mężczyzna w życiu kobiety. Ważny zwłaszcza teraz, gdy ojcowie są bardziej obecni w życiu dzieci. Od relacji z nim, od tego, jaki był, czego uczył, zależą nasze dorosłe związki i nawet to, jak radzimy sobie w pracy czy w roli rodzica. Dorosłe córki mówią: „Wiem, że mnie kochał, ale...”. Był nadopiekuńczy, wymagający, surowy. Jak tata cię ukształtował? Za co jesteś wdzięczna, a o czym...

  • Cytryna jest dobra tylko na przeziębienie? Nic bardziej mylnego! Sprawdź jakie są jej właściwości lecznicze oraz wartości odżywcze. Polecamy także sprawdzone przepisy na napoje i dania z cytryny. Fot. 123RF/Picsel Wartości odżywcze cytryn Cytryna jest przede wszystkim źródłem witaminy C. Wzmacnia ona odporność organizmu i łagodzi przebieg infekcji wirusowych i bakteryjnych. Ma właściwości bakteriobójcze. Z tego powodu jest ona popularnym środkiem do walczenia z przeziębieniem. Oprócz tego...

  • Warkocz musi furkotać

    ...​Liga mistrzyń. Dziewczyny wstępują do "Mazowsza" jak do zakonu. Tu trzeba poddać się regule, zmierzyć z legendą, podporządkować jej swoją prywatność. W zamian jest artystyczna przygoda, podróże, pełne sale, owacje publiczności. I duma, bo "Mazowsze" to nie tylko śpiew i tańce w kolorowych wiankach, to część naszej historii. A dla Moniki, Izy i Anny sposób na życie. Kolorowe jak ich stroje.

  • Chociaż beza to zaledwie kilka składników, jej odpowiednie przygotowanie to prawdziwa sztuka. Przekonają się o tym uczestnicy "Bake Off - Ale Ciacho!" w szóstym odcinku programu. W piątym odcinku, zawodnicy musieli zmierzyć się z ponadczasową klasyką - ciasteczkami, które z pewnością nie raz gościły na ich stołach w czasie rodzinnych spotkań. W pierwszej konkurencji Krzysztof Ilnicki poprosił uczestników o przygotowanie legendarnych Jaffa Cakes - oblanych czekoladą biszkoptów z galaretką...

  • Kompot i konkurencja

    Do wigilijnej kolacji tradycyjnie podaje się kompot z suszu. Jest z nim trochę tak jak z bigosem, bo w każdym domu smakuje inaczej.

  • Powszechnie wiadomo, że kawa kawie nierówna. W sklepach możemy znaleźć zarówno tę bardzo dobrej jakości, jak i taką, której zakup będzie zdecydowanie złym wyborem. Wbrew pozorom, to nie cena jest wyznacznikiem jakości kawowych ziarenek. Chociaż może być pewną wskazówką, powinniśmy przeanalizować jeszcze kilka, dodatkowych czynników. Fot. 123RF/Picsel Sięgamy po nią z najróżniejszych powodów - aby przetrwać męczący dzień w pracy, obudzić się o poranku lub po prostu zrelaksować. Naturalna kawa...

  • Sześć rzeczy, których nie wolno robić w październiku

    .... Zauważ to! Jak mówi przysłowie: "Jeśli życie daje ci cytryny, zrób z nich lemoniadę". Staraj się i z października wyciągnąć to, co najlepsze! Marznąć Człowiek zmarznięty to człowiek zły(...) narzekać na aurę do połowy kwietnia. Publikują memy o zmarzniętych stopach i statusy o tym, jak bardzo bez sensu jest jesień i zima. Co roku z takim samym zapałem. To irytujące i totalnie pozbawione sensu...

  • Wybór dopasowanej do naszych potrzeb patelni to gwarancja wygody codziennego użytkowania oraz pysznych i zdrowych dań. W sklepach z akcesoriami kuchennymi znajdziemy modele już od 20-30 zł, ale ceny z najwyższej półki mogą sięgać nawet kilku tysięcy złotych! Jakie warianty należy wziąć pod uwagę, aby dokonać trafnego zakupu? Kształt i rozmiar Przed podjęciem decyzji, należy zastanowić się, jak dużej patelni właściwie potrzebujemy. Jeśli mieszkamy w pojedynkę, w parze lub nasza rodzina jest...

Wideo na temat: jak zrobić dobrą lemoniadę
  • Domowy makaron

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" Marek Kościkiewicz i Adam Przybysz pokazali jak zrobić prawdziwy, domowy, włoski makaron. W menu pojawił się m.in. makaron taglierini neri i gnocchi z masłem truflowym oraz świeżą, czarną truflą. Do tego wszystkiego zaserwowali arbuzową lemoniadę.