• Informacje na temat:

    jak zrobić ciasto na pizze bez drożdży

Przepisy na temat: jak zrobić ciasto na pizze bez drożdży
  • Jak zrobić domowe ciasto na pizzę?

    Niektóre sprzęty sprawdzają się w kuchni w bardzo wielu sytuacjach i znacznie ułatwiają przygotowywanie posiłków. Choć pokolenie naszych mam i babć świetnie radziło sobie i bez tego typu udogodnień, dziś trudno wyobrazić sobie bez nich życie. Mamy tu na myśli przede wszystkim blendery i roboty kuchenne, które w wielu sytuacjach – jak choćby przyrządzanie zdrowych i pysznych smoothies – okazują...

  • Pizzę może zrobić każdy w domu, dodać takie składniki jakie lubi najbardziej, warto spróbować :)

  • Propozycja na pizzę w innej, ale równie smacznej wersji. Pizza jest świetnym rozwiązaniem dla wszystkich osób nie tolerujących glutenu i drożdży.

  • Świetny pomysł na szybki i ciekawy posiłek dla rodziny. Najmłodsi ją uwielbiają :)

  • Pyszna, wykfintna pizza, idealna na ciepło lub na zimno, jako przekąska, na kolację, na obiad. Po prostu warto wypróbować przepis ! :)

  • Wystarczy kilka prostych składników i odrobina chęci, aby powstała pizza

  • Kilka rad, które spowodują, że Wasze serniki będą idealnie upieczone. Jak przygotować składniki, w jakiej temperaturze piec i jak studzić po upieczeniu.

  • Pyszne pierniczki bez drożdży. Miękkie zaraz po upieczeniu.

  • Pyszne, cienkie ciasto na pizze - chrupiące i łatwe w przygotowaniu.

  • Mój niezawodny przepis na pyszne i chrupiące ciasto na pizzy ;-D

Artykuły na temat: jak zrobić ciasto na pizze bez drożdży
  • Ekspert radzi: Pizza

    Doświadczona mistrzyni kulinarna Hanna Szymkiewicz radzi, jak zrobić doskonałą pizzę.

  • Ciasto francuskie, jako produkt dosyć tani, łatwo dostępny i uniwersalny, bardzo często trafia do naszych koszyków Ciasto w czasie zakupów. Dopiero później okazuje się, że nie mamy pomysłu co z nim zrobić. Na szczęście, nasi użytkownicy znają nie jeden przepis z jego wykorzystaniem. Fot. 123RF/ Picsel Mając w lodówce opakowanie ciasta francuskiego nie straszni będą nam niezapowiedzeni goście ani nagłe napady głodu. Dzięki niemu w kilka minut wyczarujemy zaskakujące przekąski, które cieszą...

  • Pizza po polsku

    Pizzę pieczemy z ciasta drożdżowego. I, po wyrobieniu, jak każde ciasto drożdżowe odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce bez przeciągów. Ale czasami... wkładamy je do lodówki. Drugi sposób ma(...) można zrobić np. z szynki, grzybów i papryki. Nadaje się ono także na mini pizze w których ciasto musi być grubsze.  Z szynką i pieczarkami Składniki: Ciasto: 400 g mąki pszennej, łyżeczka soli, 15

  • Pizzeria to nie jedyne miejsce, gdzie masz szansę zjeść smaczną pizzę. Ten włoski specjał możesz przygotować samodzielnie w domu. Zanim przystąpisz do pieczenia, poznaj kilka istotnych wskazówek. Fot. 123RF/Picsel Domowa pizza może być równie smaczna jak pizza przyrządzana przez pizzerię. Kluczową rolę odgrywa tutaj odpowiedni przepis oraz jakość składników. Ponadto należy unikać często popełnianych błędów, które sprawiają, że nawet najlepsza receptura nie przyniesie oczekiwanych efektów...

  • Domowa pizza

    Przepis na ciasto Zalać 1 szklanką ciepłej wody 3 łyżeczki suszonych drożdży. Wymieszać, odstawić do rozpuszczenia. Wsypać 2 szklanki mąki, wyrobić kleiste ciasto. Wyłożyć je na stolnicę, stopniowo(...) i rukolą   Składniki 4 porcje: 50 dag mąki, 2 dag drożdży, sól, pieprz, 2 łyżki oleju, 20 dag pomidorów bez skórki (z puszki), 1 łyżeczka suszonej bazylii, 1 łyżeczka suszonego oregano, 2 pomidory...

  • Jedzą ją robotnicy, studenci, biznesmeni a także bogacze. Mowa oczywiście o pizzy - najpopularniejszym na świecie daniu włoskiej kuchni. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna i wyjątkowa? Fot. 123RF/Picsel Korzenie pizzy sięgają starożytności. Jej pierwowzór podawali już starożytni Egipcjanie, Grecy czy Rzymianie. Pierwotnie był to płaski chleb posmarowany oliwą, czosnkiem, posypany ziołami, którym żywiła się uboga ludność. Pizza we współczesnej formie zaczęła robić karierę za sprawą...

  • Zrób rewolucję na swoim talerzu!

    Aby zrzucić zbędne kilogramy, wcale nie trzeba się głodzić - to zresztą najgorsze rozwiązanie. Wystarczy zacząć się odżywiać zdrowo, regularnie i racjonalnie. Bez wyrzeczeń.

  • Trudno wyobrazić sobie polską kuchnię bez pierogów. To niemal narodowe danie, które na całym świecie kojarzy się z naszym krajem. Fot. 123RF/Picsel W Polsce pojawiły się około XIII wieku, przywędrowały ponoć z Dalekiego Wschodu, a sprowadzono je przez Ruś Kijowską. Najstarszy zapis przyrządzania pierogów znalazł się na kartach pierwszej polskiej książki kucharskiej, czyli Compendium ferculorum z 1682. Znalazł się tam przepis na pierogi z mięsem, a konkretnie z farszem z nerek, łoju oraz...

  • Wymarzone, prosto z pieca!

    Placki drożdżowe albo z ciasta francuskiego. Obłożone tak, jak lubisz...

  • Zgodnie z dawnym przesądem jeśli nie zjemy pączka w tłusty czwartek, nie będzie nam się wiodło w życiu. Aby tradycji tradycji stało się zadość, każdy z nas powinien w tym dniu przygotować słodkie wypieki. Fot. 123RF/Picsel Mimo że pączki są znane w Polsce co najmniej od czasów średniowiecza, zwyczaj podawania ich na słodko pojawił się u nas dopiero w XVI wieku. Wcześniej nadziewano je słoniną oraz boczkiem. Dawniej smażono je na klarowanym maśle, obecnie stosuje się zwykle smalec lub olej....