• Informacje na temat:

    jak zrobić aparat fotograficzny

Przepisy na temat: jak zrobić aparat fotograficzny
  • Blog kulinarny: Internetowa książka kucharska

    Odkąd w Internecie istnieją blogi wiele osób szuka pomysłu na swój własny. Ostatnio modny stał się nowy rodzaj- blog kulinarny. Pasjonaci gotowania prześcigają się w prowadzeniu swoich blogów. Jak powstają ich strony, co ich inspiruje i skąd biorą pomysły? Każdy z nich ma na to swój własny przepis.

  • Krokant do dekoracji tortów można kupić w sklepie, ale taki domowy jest dużo smaczniejszy i pięknie pachnie.

  • Lubisz oryginalność? Nudzą Cię zwykłe, białe kostki lodu w Twojej lemoniadzie? Zaskocz swoich znajomych tęczowymi kostkami! Oto pomysł jak je zrobić.

  • Krótki film jak przygotować masło czosnkowe.

  • Kilka rad, które spowodują, że Wasze serniki będą idealnie upieczone. Jak przygotować składniki, w jakiej temperaturze piec i jak studzić po upieczeniu.

  • Zastanawiałeś się kiedyś jaki jest sposób by kostki lodu były klarowne i przejrzyste? Recepta na to jest niezwykle prosta.

  • Stworzyłam mój własny mix sałatowy, a raczej warzywno-sałatowy, bo nie żałowałam w nim sobie marchewki, ani czerwonego buraczka i rzecz jasna wzbogaciłam go sobie o liście szpinaku. Mix wyszedł rewelacyjnie, fajnie wygląda, cieszy oko i jest pyszny i chrupiący. Ja używam go dosłownie do każdego posiłku; na kanapkę, do obiadu jako dodatek lub jako danie główne zależy na co mam ochotę.

  • Na moim stole zawsze stoi butelka z keczupem i właściwie ciągle po nią ktoś sięga podczas posiłku. Wystarczy jednak wziąć taką butelkę do ręki i wczytać się uważniej w skład, aby włosy stanęły na głowie, co w takim kupnym „keczupie” jest jeszcze oprócz pomidorów. Pomyślałam więc, że zrobię swój własny, prawdziwy keczup, bez chemii i ulepszaczy. I powiem, że chociaż trochę to trwało, warto było. Bo smak domowego keczupu jest rewelacyjny – te ze sklepowych półek mogą się schować.

  • Sos holenderski to dość prosty w przygotowaniu klasyczny sos, może być dodatkiem do wielu potraw, jest też podstawą do innych sosów. Po dodaniu estragonu uzyskujemy na przykład sos bearneński.

Artykuły na temat: jak zrobić aparat fotograficzny
  • Jaki aparat fotograficzny zabrać ze sobą w podróż?

    Najlepszą pamiątką z każdej podróży są zdjęcia i filmy. Aby uchwycić urok odwiedzanych miejsc, warto zaopatrzyć się w niezawodny sprzęt fotograficzny, który sprawdzi się w każdych warunkach.

  • Podziel się z nami wyjątkowym przepisem na pyszną potrawę regionalną. Do wygrania profesjonalny aparat cyfrowy marki Canon, dzięki któremu uwiecznisz wszystkie smaczne chwile. Smakosze na całym świecie uwielbiają włoskie makarony, tajskie curry, hiszpańskie paelle i francuskie desery. A co z Polską? Jak twoim zdaniem smakują Mazury, Wielkopolska, Śląsk lub Kaszuby? Wspólnie z serwisem e-turysta chcemy udowodnić, że nasz kraj jest pełen pięknych zakątków, które z chęcią można zwiedzić i...

  • Jak zadbać o aparat w podróży?

    Trudno wyobrazić sobie wakacyjne wyjazdy w mniej lub bardziej egzotyczne rejony świata bez dobrego aparatu. Podczas każdej podróży sprzęt fotograficzny jest jednak narażony na wiele niebezpieczeństw. Co zrobić, aby nasz aparat i zrobione nim zdjęcia bezpiecznie wróciły do domu?

  • Masło to podstawowy składnik w każdej kuchni. Niestety, jego ceny wciąż zatrważają. Na szczęście własnoręczne przygotowanie masła jest proste i szybkie. Fot. 123RF/Picsel Ceny masła już od dłuższego czasu mogą szokować. Na sklepowych półkach zaroiło się także od produktów, które jedynie udają osełki, mając niewiele wspólnego z prawdziwym masłem. Nic więc dziwnego, że wiele osób decyduje się na przygotowanie masła w zaciszu własnego domu. Końcowy produkt jest nieco tańszy od swojego...

  • Co wpływa na jakość zdjęć w aparatach smartfonów?

    W czasach, gdy aparaty fotograficzne w telefonach komórkowych były raczej nowinką niż standardem, mało kto zawracał sobie głowę jakością wykonywanych nimi zdjęć. Wystarczyło po prostu, że komórka, którą mieliśmy zawsze pod ręką, potrafiła szybko uwiecznić ważną dla nas chwilę. W ostatnich latach – za sprawą rozwoju technologii –aparaty smartfonów zyskały jednak rangę pełnoprawnych i w pełni...

  • Do ugotowania zupy potrzebujemy dwóch rzeczy: garnka i wywaru. Bez tego ani rusz. A jak zrobić dobry wywar? Wystarczy, że będziemy pamiętać o kilku zasadach. Fot. 123RF/Picsel Po pierwsze: nie korzystamy z kostek rosołowych! To, że są niezdrowe, jeszcze można by jakoś przełknąć, w końcu zjadamy całkiem sporo niezdrowych rzeczy tylko dlatego, że dobrze smakują. A tu właśnie tkwi kostkowy szkopuł. One po prostu dobrze nie smakują. Nie trzeba wytrawnego, kucharskiego nosa, by wyczuć, że przy...

  • 7 rad jak zrobić idealne zdjęcie – poradnik dla amatorów fotografii

    Dobry kadr, odpowiednie światło, stabilna ręka – to tylko niektóre elementy, o których trzeba pamiętać, by zdjęcie nie kwalifikowało się do usunięcia. Fotografowanie nie należy do najłatwiejszych zadań, ale wystarczy opanować kilka prostych tricków, dzięki którym każde zdjęcie zasłuży na oprawę. Wraz z Jurorami Konkursu Fotograficznego Empikfoto zdradzamy jak zatrzymać wspomnienia w wyjątkowej...

  • Leczo jest sycące, a jednocześnie lekkie. Może posłużyć jako dodatek do obiadu lub, częściej, jako pełnowartościowy posiłek. Fot. 123RF/PicselDlaczego lubimy leczo? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania składników, wrzucenia ich do garnka, zagotowania i mieszania co jakiś czas.Z reguły gotujemy słuszną porcję, więc nic nie...

  • Jak zrobić zdjęcia w ruchu

    Jak fotografować ruch? Jak uchwycić dynamiczną sytuację, aby uzyskać efekt, o który dokładnie chodzi? Kluczem do rozwikłania tej zagadki jest odpowiedni czas naświetlania. Poznaj techniki fotografowania, dzięki którym twoje zdjęcia z wakacji ożyją.

  • Idealne frytki powinny być złociste, chrupiące z wierzchu i delikatne w środku. W jaki sposób je przygotować? Odpowiedź na to pytanie znają nasi użytkownicy. Fot.123RF/PicselSpór o to kto wynalazł frytki toczy się między Belgami a Francuzami już od setek lat i nic nie zapowiada, aby kiedykolwiek miał zostać zakończony. Obie nacje przekonane są o tym, iż przysmak, którym obecnie zajada się niemal cały świat, został wymyślony przez ich rodaka. Francuzi twierdzą, iż ojcem frytek jest Honore...