• Informacje na temat:

    jak zawijać strudla

Przepisy na temat: jak zawijać strudla
  • Walentynkowe menu

    Nie masz pomysłu na wyjątkową walentynkową kolację? Wybierz spośród dań z naszego menu. Znajdziesz tu przepisy na dania główne, przystawki i słodkie jak miłość desery - idealne na Dzień Zakochanych.

  • wyśmienite, dużo składników dla zdrowia

  • Pyszne, szybkie ciacho...

  • Szybki przepis na przekąskę ze znajomymi. Farsz możemy wykonać jaki tylko nam się wymarzy. Klasyczna wersja z salami, papryką, cebulką, kukurydzą, pomidorkiem i serem.

  • Użyłam do niego gotową masę makową, powiem, że jak dla mnie był naprawdę smaczny. Z tej porcji ciasta wyjdą nam dwie mniejsze (około 25 cm) roladki lub jedna długa (około 45 cm)

  • Wypróbowany przepis na "Strudel z łososiem"

  • Jak sama nazwa mówi,są to gołąbki bez zawijania,są naprawdę pyszne ,z dodatkiem zblanszowanej kapusty w sosie pomidorowym.

  • Szybsze niż tradycyjne ale również są pyszne :)

  • Wszyscy wiemy, że tradycyjna wersja gołąbków jest pyszna ale czasochłonna. Dlatego jak mam smak na nie, a nie mam za wiele czasu na obgotowanie kapusty robię uproszczoną wersję. Ale smakuje również wspaniale :)

  • szybsze w realizacji niż tradycyjne gołąbki a smakiem zbliżone

Artykuły na temat: jak zawijać strudla
  • Ekspert radzi: Jabłka

    Doświadczona mistrzyni kulinarna Hanna Szymkiewicz radzi, jak wybrać i przygotować jabłka do ciast.

  • Trudno wyobrazić sobie święta bez tradycyjnego makowca. Zobacz, w jaki sposób przygotowuje go Beata Śniechowska. Składniki: Ciasto: 250 g mąki pszennej 25 g świeżych drożdży 25 g cukru 100 ml ciepłego mleka 2 żółtka Ok. 30 g masła (w temperaturze pokojowej) Masa makowa: 200 g zmielonego maku 4 łyżki miodu Ok. 50 g rodzynków Ok. 50 suszonej żurawiny Ok. 50 g orzechów włoskich, posiekanych Ok. 50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej Ok. 40 g masła (w temperaturze pokojowej) 3 białka Sól...

  • Południowy Tyrol: Całkiem inne Włochy

    ...- W Południowym Tyrolu łączymy niemiecką organizację z włoskim zamiłowaniem do przyjemności - powiedziała mi Greta Pichler z tamtejszej organizacji turystycznej i to chyba najlepsze słowa, jakimi można określić warunki do wypoczynku w tym włoskim regionie. Nie warto poprzestać tylko na rozmowach, lepiej na własnej skórze przekonać się, jak się tu jeździ na nartach, co można zwiedzić pieszo i - to...

  • W drugim odcinku programu Bake Off - Ale Ciacho Strudel Hansa zachwycił jurorów. Poznajcie przepis Agaty i spróbujcie przygotować go samodzielnie. Ciasto: 250g mąki pszennej 550 1 jajko szczypta soli 1 łyżka octu 1 łyżka miękkiego masła 2 łyżki oleju 1 łyżeczka cukru pudru pół szklanki wody 1 jajko do posmarowania ciasta cukier puder do posypania   Nadzienie: 1kg jabłek kwaśnych 100g rodzynek + 3 łyżki rumu 100g cukru 70g bułki tartej 100g masła 2 łyżki cynamonu skórka otarta z 2...

  • Radość życia, czyli kuchnia karyncka

    ...równie popularne i lubiane, jak sztandarowa karyncka potrawa - pierożki Kasnudeln. Chyba najbardziej znaną drożdżową specjalnością Karyntii jest Reindling. Przez cały rok smaży się też najróżniejsze(...), podsmażyć na solidnej patelni, gotowane ziemniaki pokroić na cienkie plasterki, dodać do boczku, podsmażyć, przykryć grubymi na pół palca plastrami sera, posolić i popieprzyć. Jak tylko ser zacznie się...

  • Typowo polskie danie, które na pewno gości bardzo często na niejednym stole. Składniki: - 700 g rostbefu lub zrazowego- mięso wołowe - 200 g boczku wędzonego - 200 g cebuli - 50g musztardy sarepskiej - 200g ogórków kiszonych - 10 g mąki do oprószenia zrazów - 60 g tłuszczu - 5 ziaren ziela angielskiego - 2 łyzki majeranku - 5 ziaren pieprzu - 1 liść laurowy - 1/2 szklanki śmietany - 2 kostki pieczeniowe Knorr - mięsne Sposób przygotowania: 1. Mięso pokroić na płaty grubości ok. 1...

  • Zimowe miesiące należą do najpiękniejszych w roku. Co rano, zza oszronionych okien, możemy podziwiać biały świat. Mroźne powietrze orzeźwia i wręcz namawia do spacerów po skrzypiącym śniegu. Aura zachęca także do uprawiania zimowych sportów, a najmłodsi najchętniej w ogóle nie schodziliby z sanek. Niestety zima niesie ze sobą ryzyko rozmaitych urazów. Fot. 123RF/Picsel Grożą nam przemarznięcia, bóle reumatyczne, stany zapalne stawów, a także stłuczenia, zwichnięcia oraz złamania. Dobra dieta...

  • Matthew Fort, brytyjski pisarz i krytyk kulinarny, ponownie zasiada za kierownicą kultowej vespy! Tym razem, wiedziony wspomnieniami wyrusza odkrywać kulinarne sekrety Sycylii i Sycylijczyków, bo każdy przecież wie, że „zobaczyć Włochy, a nie zobaczyć Sycylii, to tak, jakby wcale nie zobaczyć Włoch, gdyż Sycylia jest kluczem do wszystkiego".   Razem z nim skosztuj najznakomitszych marsalskich trunków, rozpływającego się w ustach tuńczyka, a na deser nie zapomnij o wyjątkowej, ręcznie...

  • Chcę w pełni korzystać z serwisu Smaker. Jak się zarejestrować? Po kliknięciu w ‘Zarejstruj się'  - prawy górny róg- pojawi się formularz rejestracyjny.Wypełnij uważnie wszystkie pola formularza: Nick - pseudonim, którego będzie używał w serwisie i którym będziesz się logował Adres e-mail - najlepiej ten, którego najczęściej używasz. Na wskazany adres wyślemy maila z linkiem aktywacyjnym, który pozwali na aktywację konta. Hasło - podane przez Ciebie hasło będziesz używał podczas logowania...

  • Wszyscy kochamy kurczaka. Ale czy wszyscy wiemy w jaki sposób go przygotować, aby za każdym razem był naprawdę smaczny? Zastosujcie się do naszych rad, a bez trudu wyczarujecie dania, które staną się prawdziwym hitem wśród waszej rodziny i znajomych. Jak wybrać najlepszego kurczaka? Fot. 123RF/Picsel Decydując się na przygotowanie dania z kurczaka należy pamiętać, że nawet najlepszy przepis nie uchroni nas przed kulinarną wpadką, jeśli produkty, których użyjemy, nie będą najwyższej jakości....