• Informacje na temat:

    jak zagęścić szpinak

Przepisy na temat: jak zagęścić szpinak
  • Pyszny szpinak na gęsto. Świetnie nadaje się do obiadu, jak również jako farsz np. do naleśników.

  • To propozycja, która może stanowić zarówno zdrową przekąskę, sałatkę, jak i smaczny dodatek do II dania ;)

  • szybko latwo smacznie i zdrowo

  • cudowny szpinak , który każdemu będzie smakował , pewnik

  • Przepis wart wypróbowania: "Muffiny jak omlet"

  • moja wersja szpinaku

  • szpinak, kurczak

  • Kilka rad, które spowodują, że Wasze serniki będą idealnie upieczone. Jak przygotować składniki, w jakiej temperaturze piec i jak studzić po upieczeniu.

  • Bywają takie dni kiedy otwierając lodówkę znajduję tam ‚smutne’ warzywa i resztki dosłownie wszystkiego. Nie chce się iść do sklepu, a w brzuchu odzywa się mały wiercący głód… skromne składniki też mogą przynieść dużo smaku i zadowolenia z finalnego dzieła! Tego dnia znalazłem tylko i dosłownie tylko zwiędniętą botwinkę, która czekała z utęsknieniem na przeistoczenie się w chłodnik – niestety nie doszło do tej transformacji… resztki smutnego szpinaku, czosnek, cebulę, ketchup, musztardę,...

  • W odróżnieniu od bomb kalorycznych, to danie jest bombą witaminowo-mineralną :) doskonale nadaje się zarówno na obiad, jak i na kolację. Świetnie smakuje z domowym ostrym sosem czosnkowym, na który przepis znajdziecie na moim profilu.

Artykuły na temat: jak zagęścić szpinak
  • Kto powinien unikać szpinaku?

    ...​Warzywa zielone są nie tylko "akumulatorami" energii słonecznej, ale zawierają również chlorofil będący cennym materiałem do budowy krwi. To już powinno wystarczyć do zainteresowania się szpinakiem - jego intensywnie zielonymi, a więc bogatymi w chlorofil liśćmi.

  • Jesteśmy narodem uwielbiającym zupy. Statystyczny Polak zjada nawet 100 litrów zup rocznie, a to niewątpliwie stawia nas w światowej czołówce. Nie dość, że smaczne, to w dodatku zdrowe. Ale czym zagęścić zupę, by nie zmienić jej pysznego smaku i prozdrowotnych właściwości? Wiadomo, że najlepsze zupy to te, które przygotowane były przez nasze babcie. Jednak prędzej czy później, nadchodzi moment, w którym sami musimy zadbać o smak naszych dań. Tyczy się to zarówno najróżniejszych wypieków, jak...

  • Grajmy latem w zielone

    Zielony koktajl przygotujesz z: ogórka, natki pietruszki, mięty, pokrzywy, mniszka lekarskiego, szałwii, melisy, zielonej kapusty, groszku zielonego, selera naciowego, bazylii, kopru, liści szpinaku(...) C i A, które poprawią wygląd naszej skóry, włosów i paznokci. Zielone, dowolne warzywa miksujemy. Do koktajlu, żeby go zagęścić, można dodać jeszcze banana, nasiona chia, siemię lniane, migdały, pestki dyni...

  • Od dzieciństwa słyszymy, że znienawidzona wątróbka i szpinak są zdrowe i trzeba je jeść. Okazuje się, że, i owszem, są one korzystne dla zdrowia, ale z innych powodów, dla których były zalecane od lat. Czy szpinak i wątróbka są lekiem na raka? / fot. 123RF.COM Szpinak, zjadany ze smakiem przez znanego z kreskówek Popeye'a, okazuje się nie tylko źródłem żelaza, ale też bronią w walce z rakiem płuc. Również wątróbka jest dla nas cenna nie tylko ze względu na zawarte w niej żelazo. Potwierdzają...

  • Coś pysznego z indyka

    Rolada ze szpinakiem Składniki na 4-6 porcji: 50 dag mięsa z indyka, 60 dag świeżego szpinaku (lub 30 dag mrożonego), 15 dag twarożku, 1 duża cebula, 2-3 ząbki czosnku, sok z połówki cytryny(...) na desce i rozwałkować (jak ciasto) na prostokąt o grubości około 1 cm (jeśli masa jest zbyt rzadka i rozpada się, dodać trochę bułki tartej). Cebulę i czosnek obrać i posiekać. Zeszklić cebulę...

  • Dania mączne cieszą się w Polsce dużą popularnością. Różnego rodzaju pierogi i kluski bardzo często goszczą na naszych talerzach. Ich szczególną wersją są kopytka. Jak je przygotować, aby były naprawdę dobre? Fot. 123RF/Picsel Współczesna kuchnia polska jest wypadkową kuchni szlacheckiej i kuchni chłopskiej. Ta pierwsza to dania wykwintne, często goszczące na świątecznych stołach, druga jest kuchnią codzienną, ekonomiczną, prostą i szybką. Jej potrawy możemy spotkać w barach szybkiej obsługi,...

  • Rolady i roladki

    ..., aby mięso się przyrumieniło.  Po upieczeniu roladę zostaw na około 15 minut, by "odpoczęła". Następnie usuń nitkę i pokrój w plastry. Rada:  Morele możesz namoczyć w winie. Indyk ze szpinakiem Składniki na 6-8 porcji: 1 pierś indyka (ok. 1,2 kg), 45 dag mrożonego szpinaku, 1 średnia marchewka, 1/2 strąka czerwonej papryki, 10 dag sera feta, 2 ząbki czosnku, 1 łyżka masła, sól, pieprz, olej...

  • Z pewnością nie raz zdarzyło wam się kupić zbyt wiele chleba, który bardzo szybko się zsechł i już nie za bardzo nadawał się do jedzenia. Co z nim zrobić? Na pewno nie wyrzucać! Podpowiadamy, w jaki sposób wykorzystać czerstwe pieczywo. Statystyczny Polak zjada rocznie blisko 100 kilogramów chleba, dlatego warto wiedzieć w jaki sposób wpływa on na nasze zdrowie. Jak się okazuje, jedząc chleb, możemy bardzo dużo zyskać. Zawarte w nim magnez oraz witaminy z grupy B poprawiają sprawność układu...

  • Gra w zielone

    Zobacz, jakie pyszności można wyczarować ze szpinaku!

  • Z pewnością nie raz zdarzyło wam się kupić zbyt wiele chleba, który bardzo szybko się zsechł i już nie za bardzo nadawał się do jedzenia. Co z nim zrobić? Na pewno nie wyrzucać! Podpowiadamy, w jaki sposób wykorzystać czerstwe pieczywo. Statystyczny Polak zjada rocznie blisko 100 kilogramów chleba, dlatego warto wiedzieć w jaki sposób wpływa on na nasze zdrowie. Jak się okazuje, jedząc chleb, możemy bardzo dużo zyskać. Zawarte w nim magnez oraz witaminy z grupy B poprawiają sprawność układu...