• Informacje na temat:

    jak wykorzystac pozostałe kotlety schabowe

Przepisy na temat: jak wykorzystac pozostałe kotlety schabowe
  • Żaden sylwester nie może obyć się bez szampana. Nie ważne czy "prawdziwy" za dużą kasę czy zwykłe wino musujące zwane jedynie potocznie szampanem musi się pojawić tej nocy, by wznieść noworoczny toast. A co zrobić z resztą tego trunku pozostałego po imprezie ? W zależności od rodzaju i smaku możemy go wykorzystać na kilka sposobów.

  • Kotlety schabowe można przygotować z różnym nadzieniem. Dodatek dyni i winnego jabłka wspaniale się komponuje.

  • Sprawdzony przepis na "Kotlety schabowe z jajkiem"

  • Możliwe? Jak najbardziej! Zjadliwe? Nie pytajcie! Idealne połączenie „schaboszczaka” z plackami ziemniaczanymi.

  • To danie, które potrafi rozpieścić zmysły. Duszona wieprzowina, delikatne w smaku grzyby i gęsty, aromatyczny sos.

  • Danie kuchni śląskiej. Owocowy sos ,wyostrzony goździkami i odrobiną czerwonego wina. Pycha!

  • Cześć! Zapraszam Was dzisiaj na kotlety a’la schabowe z selera. Danie pyszne, doskonałe dla osób niejedzących mięsa i szukających alternatywnych opcji dla typowo mięsnych potraw.

  • Schabowe obtaczane w mace z dodatkiem warzywka lub kucharka zamiast soli. Tak samo robię gdy obtaczam w bułce tartej.

  • Tradycyjne. Klasyczne. Minimalistyczne. Nic dodać. Nic ująć.

  • Wypróbowany przepis na "Kotlety schabowe"

Artykuły na temat: jak wykorzystac pozostałe kotlety schabowe
  • Gołąbki – prosty przepis na zero waste

    ...zatem, skąd wzięła się ich przewrotna nazwa? Prawdopodobnie pochodzi od ukraińskiego holubci , oznaczającego gatunek ptaka "ukochanego" przez wszystkich mieszkańców miast - gołębia. Podobnie jak my hołubimy coś bardzo dla nas cennego, tak gołąbki otulają opieką z kapuścianych liści swój apetyczny farsz. Jak myślisz, co można ukryć w tym smakowitym zawijasie? Wszystko, czego dusza zapragnie...

  • Polacy uwielbiają kotlety schabowe. Chcąc przygotować je naprawdę dobrze, powinniśmy przestrzegać kilku prostych zasad. Warto je sobie przypomnieć, bo dziś obchodzimy Dzień Kotleta Schabowego. Fot. 123RF/PicselCzęsto mówi się, że wieprzowina jest kaloryczna. Oczywiście osoby na diecie lub dbające o linię powinny zrezygnować z jedzenia boczku lub golonki. Jednak schab, polędwica czy chuda szynka będą odpowiednie dla każdego, nawet dla dzieci. Wieprzowina, jak każde mięso, zawiera wiele białka...

  • Jeśli nie masz pomysłu na to, co przygotować na obiad, a nie chcesz znowu zaserwować rodzinie schabowego lub mielonego, skorzystaj z przepisów naszych użytkowników na siekane kotlety. Siekane kotlety przygotowuje się zazwyczaj z mięsa drobiowego. Jak wiadomo mięso z kurczaka lub indyka ma niewiele kalorii i jest lekkostrawne, dlatego bez obaw możemy podawać je osobom starszym lub dzieciom. Drób zawiera cenne minerały i witaminy, które wpływają zbawiennie na nasz organizm. Dzięki dużej...

  • Schabowy to znane wszystkim danie, jednak nie każdy wie, jak sprawić, by było naprawdę smaczne. Zobaczcie, jak szybko i prosto przyrządzić pysznego schabowego! Jak przyrządzić schabowego, który przejdzie do rodzinnej legendy?     © 123RF.COM/PICSEL Schabowego robi się banalnie prosto. Podstawą są 4 poniższe kroki: Krok 1. Kroimy schab w plastry. Krok 2. Rozbijamy je do preferowanej grubości. Krok 3. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Krok 4. Smażymy na głębokim tłuszczu z obu stron przez ok....

  • Kotlety mielone to kulinarny szlagier, który w żaden sposób nie może nas zaskoczyć? Nic z tych rzeczy! Dzięki przepisom naszych użytkowników przekonasz się, że można zaserwować je w bardzo ciekawy sposób. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Mogłoby się wydawać, że w tym temacie nie da się wymyślić już nic nowego. Na szczęście nasi użytkownicy udowodnią wam, że mielone wcale nie muszą...

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Kotlet schabowy potrafi przygotować nawet początkujący kucharz. Czy da się w tym temacie wymyślić coś nowego? Okazuje się, że nasi użytkownicy mają mnóstwo pomysłów na to, jak odmienić tę potrawę. Fot. 123RF/Picsel Podstawą dobrego schabowego jest mięso. Kupując je, zwracajmy uwagę na to, aby miało jednolitą strukturę i różowoczerwony kolor. Jeśli sądzisz, że idealnie gładki, jednolity, jasny, zbity kawałek mięsa to dobry zakup, musimy wyprowadzić cię z błędu. Taki perfekcyjny schab po...

  • Najczęściej jadamy śledzie w tradycyjnej postaci, czasem jednak warto spróbować czegoś nowego. Burgery ze śledzia norweskiego na pewno zasmakują nie tylko dorosłym, ale przede wszystkim dzieciom. Składniki: 75 dkg filetów z surowego śledzia norweskiego 2 łyżeczki soli Pół łyżeczki pieprzu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 1 cebula 150 ml mleka Olej do smażenia Przygotowanie: 1.Filety z surowego śledzia norweskiego oczyścić, wymoczyć w mleku i...

  • Tofu coraz częściej pojawia się w polskich sklepach oraz na naszych talerzach. Szczególnie chętnie sięgają po nie wegetarianie, jednak jego nieprzeciętny wpływ na zdrowie sprawia, że może być istotnym elementem diety także dla mięsożerców. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób uważa, iż jedynie mięso może dostarczyć nam protein niezbędnych do funkcjonowania naszego organizmu. Nic bardziej mylnego. Istnieje szereg produktów pochodzenia roślinnego, które również doskonale sprawdzą się w tej roli. Jednym...

  • W niemal każdym polskim domu niedzielne przedpołudnie to czas gotowania rosołu. Poniedziałek to z kolei moment, w którym większość z nas zastanawia się, w jaki sposób wykorzystać jego resztki. Fot. 123RF/Picsel Zobacz też: Najśmieszniejsze wpadki kucharzy W polskiej kuchni to rosół uważany jest za jedno z tradycyjnych dań. Przygotowany z całej kury zagrodowej, tłusty, o intensywnym smaku i aromacie i intensywnie żółtej barwie. Tak naprawdę ile domów, tyle przepisów na rosół. Wiele zależy od...