• Informacje na temat:

    jak wygląda ser mascarpone

Przepisy na temat: jak wygląda ser mascarpone
  • Przepisy Ani Starmach na dania w 25 minut

    Nie ma tu homarów, kawioru i ślimaków. Są łatwo dostępne niedrogie produkty i proste patenty na to, jak w 25 minut przygotować w kuchni wyśmienite dania - zapewnia Ania Starmach, zachęcając do zapoznania się z przepisami z jej najnowszej książki "Pyszne 25". A oto kilka z nich!

  • Została Ci resztka sera, którego bok już jest suchy i twardy? Możesz go jeszcze wykorzystać!

  • Dekoracyjna sałatka która bardzo ładnie prezentuję się na stole np. święta. Nie tylko ładnie wygląda, zachęcam do zrobienia żeby poznać jak smakuje.

  • Pyszny i łatwy do przygotowania sernik z brzoskwiniami i serkiem mascarpone, na spodzie z herbatników i migdałów, dodatkowo polany galaretką z mascarpone.

  • bardzo łatwe do zrobienie, i bardzo dobre.

  • Uwielbiam ten słony smak łososia i do tego delikatny i kremowy mascarpone i ostrość szczypioru. Świetny dodatek na świątecznym Stole jak również Wspaniała Sylwestrowa przekąska:)

  • Słodka masa genialnie przełamana kwaśnością malin. Wszystko to na kruchutkim cieście. A jak pachnie! Polecam każdemu :) Przepis dostałam od mojej koleżanki z pracy. :)

  • Popełnione w ramach przedszkolnej imprezy dla niewielkiego człowieka imieniem Mikołaj (stąd te sówki i lentilki). Z relacji pani przedszkolanki wynika, że chłopcy się o nie tłukli, a w tym czasie dziewczynki, korzystając z okazji, skrzętnie je rozkradały. P.S. Sama jedną ukradłam... i nie żałuję, bo była pycha!

  • Pio co się rozdrabniać na deserki dla każdego z osobna, skoro można zrobić jeden rodzinny... ;)

  • Pieczone polędwiczki, które smakują jak pizza:). Są miękkie i rozpływające się w ustach. Doskonale pasują do nich domowe frytki i surówka.

Artykuły na temat: jak wygląda ser mascarpone
  • Lekkie przekąski na wakacyjne dni

    ..., salami, serem feta, gorgonzolą, miodem, łososiem czy serem mascarpone. Do wyboru, do koloru... Prażone orzechy - wrzuć na rozgrzaną patelnię garść orzechów nerkowca i podsmaż przez 5 minut. Następnie(...), kawałków mozzarelli i pomidorów cherry w sosie włoskim. Każdy ze składników nakłuwać na wykałaczkę naprzemiennie z całymi liśćmi bazylii. Efekt końcowy wygląda bardzo smakowicie. Ser brie z żurawiną...

  • Domowe sery są zdrowsze, tańsze i o wiele smaczniejsze niż ich sklepowe odpowiedniki. A ta książka to podręcznik dla początkujących i średnio zaawansowanych serowarów. Niezbędna teoria podana w prosty sposób i praktyka zaprezentowana z pasją! Dowiedz się, krok po kroku, jak zrobić nie tylko tradycyjne polskie sery (na przykład typu korycińskiego czy żuławski), ale również najpyszniejsze europejskie (typu parmezan, camembert czy mascarpone). Spróbuj domowego ementalera czy halloumi, dowiedz...

  • Czym orientalna chata bogata, czyli rzecz o międzynarodowych weselach

    ...pamięta się wyjątkowy smak weselnych dań i to, jak pomogły gości wprawić w radosny nastrój. "Polskie wesele" - czyli jakie? Szybkie tempo zmian, które obserwujemy na każdym kroku w kulturze, sztuce(...) argentyńskiego chardonnay. Po takiej ściągawce przygotowanie wesela z międzynarodową kuchnią nie wygląda już tak onieśmielająco, prawda? Kluczem do sukcesu - jak w wielu innych przypadkach - jest dobry plan...

  • Aktualna piramida zdrowego żywienia jest odpowiedzią na zalecenia Światowej Organizacji Zdrowia. Odświeżona wersja nieco różni się od poprzedniej, pochodzącej z 2009 roku. Warto dokładnie przyjrzeć się nowym zaleceniom. Fot. 123RF/Picsel Nad stworzeniem nowej piramidy czuwał warszawski Instytut Żywności i Żywienia (IZZ), wyznaczający polskie normy i zalecenia żywieniowe. Modyfikacje powstały wskutek ewolucji wiedzy na temat żywienia i wpływu pokarmów na zdrowie człowieka. Dewizą odnowionej...

  • Jako wielbicielka wszelkiej maści goud, ementalerów i parmezanów postanowiłam sprawdzić, czy to, co kupujemy w sklepie jest rzeczywiście żółtym serem. Jakież było moje zdziwienie, gdy odkryłam, jak wiele produktów należałoby nazywać "produktem seropodobnym"... Czy kupowany w sklepie "ser" to naprawdę ser? Fot. 123RF.COM/PICSEL Czym jest ser? Ser żółty to mleko z podpuszczką i odpowiednią kulturą bakterii - poddaje się to obróbce termicznej i - po odfiltrowaniu - daje "dojrzeć" w solance. Może...

  • Jako wielbicielka wszelkiej maści goud, ementalerów i parmezanów postanowiłam sprawdzić, czy to, co kupujemy w sklepie jest rzeczywiście żółtym serem. Jakież było moje zdziwienie, gdy odkryłam, jak wiele produktów należałoby nazywać "produktem seropodobnym"... Fot. 123RF Czym jest ser? Ser żółty to mleko z podpuszczką i odpowiednią kulturą bakterii - poddaje się to obróbce termicznej i - po odfiltrowaniu - daje "dojrzeć" w solance. Może to trwać kilka tygodni, a nawet kilkanaście miesięcy....

  • Wielbiciele wszelkiej maści goud, ementalerów i parmezanów czy naprawdę jecie żółty ser? Uważajcie, możecie się zdziwić, jak wiele produktów należałoby nazywać "produktem seropodobnym"... Fot. 123RF Czym jest ser? Ser żółty to mleko z podpuszczką i odpowiednią kulturą bakterii - poddaje się je obróbce termicznej i - po odfiltrowaniu - daje "dojrzeć" w solance. Może to trwać kilka tygodni, a nawet kilkanaście miesięcy. Tymczasem w wielu produktach, które kupujemy w sklepach, nie ma zbyt wiele...

  • Marzysz o pysznych porankach? Beata Śniechowska ma dla Ciebie aż 101 przepisów na smacznie i zdrowe śniadania. Weź udział w naszym konkursie i wygraj jedną z trzech książek oraz torbę na zakupy Smaker.pl Na wielkanocnym stole z pewnością nie może zabraknąć dużej ilości jajek i chrzanu. W zależności od regionu, jednak, oprócz klasycznych produktów pojawiają się np. żurek lub barszcz biały. Opisz nam, jak wygląda twoje wielkanocne śniadanie i wygraj jedną z trzech książek Beaty Śniechowskiej...

  • Prowansja to malownicza kraina w południowo-wschodniej Francji, wspaniałe krajobrazy i ciepły klimat. To idealne miejsce na piknik! Bardzo dziękujemy za wszystkie przesłane do nas zgłoszenia. Wiemy, że na piknik zabralibyście nie tylko przepyszne jedzenie, ale przede wszystkim chcielibyście mieć u swojego boku ukochaną osobę. Zadecydowaliśmy, że trzy książki „Piknik w Prowansji" Elisabeth Bard powędrują do: Pani Darii "Piknik w Prowansji wyobrażam sobie wśód lawendowych pól z ukochaną osobą,...

  • Ser jest nie tylko przekąską, ale i wspaniałą przyprawą - dowiedz się, jak wzbogacić smak ulubionej potrawy, dodając do niej dojrzewający ser. Fot. 123RF/Picsel Dojrzewające i dojrzałe sery doskonale komponują się nie tylko z białym wytrawnym winem. Dodane do dań z makaronem, pizzy lub zup potrafią wydobyć ich głębię smaku! Najpopularniejszymi serami dojrzewającymi są włoskie Parmigiano Reggiano i Grana Padano. Ten pierwszy, wyrabiany z krowiego mleka, zazwyczaj dojrzewa od 12 do 18...