• Informacje na temat:

    jak wydrazyc miazsz z pomidora

Przepisy na temat: jak wydrazyc miazsz z pomidora
  • Jak mus to mus - najzdrowiej z awokado i kaszy jaglanej

    ..., jak przygotować mus jaglany według przepisu Zaremby. Awokado przekroić na pół i usunąć pestkę, miąższ wydrążyć łyżką, przełożyć do naczynia miksera i skropić sokiem z cytryny lub limonki. Dodać(...) suszonego pomidora z zalewy" - podpowiada. Następnie składniki należy doprawić solą i blendować, aby uzyskać gładki krem. "Mus jaglany serwuj z migdałami uprażonymi na suchej patelni z dodatkiem szczypty...

  • Nie każdy z nas ma profesjonalny nóż do wydrążania gniazd jabłek. Jednak każdy może taki zrobić. Zupełnie sam!

  • Przepis jak przygotować muchomorki.

  • Dziś polecam Wam sałatkę. Pomyślicie co to za sałatka z tak małą ilością składników ? Przyznam Wam, że gdy ją zobaczyłam to też tak pomyślałam i zastanawiałam się jak będzie smakować. I muszę przyznać, że smak mnie zaskoczył ale pozytywnie.

  • Znów rozmyślasz co zrobić na śniadanie bądź kolację? Masz ochotę na tosty lecz niestety nie posiadasz tostera? A masz może gofrownicę? Jeżeli tak to super !! Zrób tosty w gofrownicy ! Takie tosty są bardzo chrupiące i bardzo smaczne. To co bierzemy się do pracy !?

  • Bardzo smaczny owoc, takze bardzo wartosciowy, bogaty w witaminy i mineraly, ale przede wszystkim w antyoxydanty. Przeciw starzeniu, dobry jako afrodyzjak, dla serca i ukladu krwionosnego, srodek przeciwrakowy.

  • Pyszna tortilla w stylu KFC domowej roboty, więc bez chemii. Nasza wersja jest zdrowa i dietetyczna :) Bardzo prosta - dosłownie każdy może ją przygotować. W naszym domu i mali i duzi szaleją za tymi twisterami :)

  • danie dla amatorów czosnku - zdrowe i pyszne

  • Wypróbowany przepis na "Calzone jak tarta z pomidorami"

  • Przepis jak przygotować kotlety mielone.

Artykuły na temat: jak wydrazyc miazsz z pomidora
  • Faszerowane pomidory

    Przygotowanie: Pomidory umyć, ściąć wierzchy (zachować je). Miąższ delikatnie wydrążyć łyżką i pokroić jak najdrobniej. Szczypiorek umyć, drobno posiekać, wymieszać z miąższem. Pulpę pomidorową wymieszać z grzankami i wiórkami mozzarelli, doprawić solą i pieprzem, winegretem oraz sokiem z cytryny, przełożyć do pomidorowych miseczek, przykryć odciętymi wierzchami. Grillować na tacce...

  • Sezon na pomidory trwa. Na targach można kupić piękne, świeże i pachnące pomidory. Ale co z nimi można zrobić? Podpowiemy wam kilka ciekawych pomysłów! Pomidory najlepiej komponują się z bazylią, oregano i rozmarynem.   Fot. 123RF.COM/PICSEL Ketchup bez sztucznych dodatków Jesteśmy przyzwyczajeni do tego, że ketchup kupujemy w sklepie, jednak możemy również zrobić go samemu w domu i zaskoczyć domowników i przyjaciół. Ketchup robiony w domu będzie też zdrowszy niż ten kupowany w sklepie - a to...

  • Bakłażany jak gołąbki

    Przygotowanie: Bakłażany przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć środki, wnętrza skropić sokiem z cytryny. Wycięty miąższ pokroić w kostkę, skropić sokiem cytrynowym...

  • Ostatnio ten trend opanował cały internet. Wszyscy dekorują potrawy pięknymi różami, robionymi z różnego rodzaju warzyw i owoców. Wygląda na skomplikowane, ale przekonacie się, że tak naprawdę to łatwizna. Fot.123RF/PICSEL Wystarczy ostry nóż i odrobina cierpliwości, aby stworzyć takie cuda! Pamiętajcie tylko, że ćwiczenie czyni mistrza. Na filmach zobaczycie jakie to proste. Takie piękne róże możecie przygotować z różnych warzyw i owoców: jabłek, mango, awokado, pomidorów, rzodkiewek,...

  • Jedz jak przodkowie z jaskiń

    ...lub do około 10 tys. lat wstecz." - pisze w przedmowie do książki "Dieta Paleo. Strać na wadze i żyj zdrowo dzięki diecie, do której zostaliśmy stworzeni" jej autor dr Loren Cordain. Jak przestaliśmy(...) ludzie epoki paleolitu? Dr Loren Cordain " przekonuje, że tak naprawdę bardzo dużo - nasze potrzeby żywieniowe są takie same jak ich. Jesteśmy przystosowani do sytuacji, gdy cała zjadana codziennie...

  • Nie od dziś wiadomo, że polskie pomidory smakują najlepiej. Zwłaszcza jeśli samodzielnie wyhodowaliśmy je na działce lub w przydomowym ogródku. Warto jednak wiedzieć, że bardzo często popełniamy błąd, który zupełnie pozbawia je aromatu i wielu właściwości. Fot.123RF Przez długi czas, pomidory traktowano jedynie jako smaczny dodatek do wielu dań. Mało kto przypuszczał, iż mogą mieć rewelacyjny wpływ na funkcjonowanie naszego organizmu. Gdy naukowcy zainteresowali się ich właściwościami, bardzo...

  • DYNIA FASZEROWANA BULGUR I BURACZKAMI

    Wbrew pozorom bardzo proste danie, a jakże sycące! Zaspokoi nawet takiego amatora dyni, jak ja! :)

  • Pyszne, soczyste pomidory gruntowe, to jeden z tych letnich smaków, na które wszyscy czekamy z niecierpliwością. Niestety, podczas zakupów bardzo łatwo o pomyłkę, przez którą wrócimy do domu nie z polskimi, a importowanymi warzywami. Jak je rozpoznać? Fot. 123RF/Picsel Przez długi czas, pomidory traktowano jedynie jako smaczny dodatek do wielu dań. Mało kto przypuszczał, iż mogą mieć rewelacyjny wpływ na funkcjonowanie naszego organizmu. Gdy naukowcy zainteresowali się ich właściwościami,...

  • Letnie menu

    Lato to czas letnich imprez w ogrodzie. Jak skomponować idealne menu na takie przyjęcie?

  • Coraz więcej osób zwraca uwagę na fakt, iż pomidory dostępne w sklepach nie smakują już tak jak dawniej. Co jest przyczyną takiego stanu rzeczy? Fot. 123RF/PicselCoraz częśćiej pomidory, które kupujemy mają mdły i niewyraźny smak w niczym nie przypominającego tego sprzed kilkunastu lub kilkudziesięciu lat. Dzieje się tak bez względu na to, czy zakupów dokonamy w wielkopowierzchniowym sklepie czy też na maleńkim straganie. Warzywa o intensywnym, charakterystycznym smaku stają się rzadkością. W...