• Informacje na temat:

    jak wydrążyć kaczke pokaz

Przepisy na temat: jak wydrążyć kaczke pokaz
  • Nie każdy z nas ma profesjonalny nóż do wydrążania gniazd jabłek. Jednak każdy może taki zrobić. Zupełnie sam!

  • Wspaniałe danie na uroczysty obiad...

  • Oto co można wyczarować z prezentu od Teściowej. :) Do pieczenia użyłam nóżek, skrzydełek i korpusu podzielonego na 2 części. Filety przydadzą się do innego dania, podobnie jak podbrzusze. Danie takie, jak lubię - wymaga niewielkiego wkładu czasu, reszta piecze się sama. :)

  • Smaczne danie, miła odmiana od popularnego kurczaka. :)

  • Wyśmienite smarowidło do kanapek. Podane na małych grzaneczkach może służyć jako przystawka czy przekąska. Z pikantnymi dodatkami (jak u mnie) stanowi świetną bazę pożywnego śniadania czy lunchu. Francuzi mają tyle przepisów, ilu kucharzy, bo to bardzo popularne u nich danie.

  • Znów rozmyślasz co zrobić na śniadanie bądź kolację? Masz ochotę na tosty lecz niestety nie posiadasz tostera? A masz może gofrownicę? Jeżeli tak to super !! Zrób tosty w gofrownicy ! Takie tosty są bardzo chrupiące i bardzo smaczne. To co bierzemy się do pracy !?

  • W tym poradniku przeczytasz, jak prawidłowo i jak długo gotować bób.

  • Święta już tuż, tuż więc dziś wam proponuje przepis na fantastyczną babkę jak tulipan. Babka mięciutka i pulchna, nie za słodka, idealna.

  • Pieczone polędwiczki, które smakują jak pizza:). Są miękkie i rozpływające się w ustach. Doskonale pasują do nich domowe frytki i surówka.

  • Można nabrać nie jedną osobę, ciasteczka wyglądają jak prawdziwe pieczarki. Są nie dość że pyszne to rozpływają się w ustach.

Artykuły na temat: jak wydrążyć kaczke pokaz
  • Łatwość teksturowania smaku, wszechstronność wykorzystania i szybkość przygotowania - to najważniejsze cechy mięsa QAFP ze znakiem „Sprawdzony drób”. O tych i innych walorach mięsa drobiowego QAFP oraz możliwościach wykorzystania go do przygotowania potraw inspirowanych kuchnią Dalekiego Wschodu będą mogli przekonać się uczestnicy pokazu, który odbędzie się 10 maja w Bielsku-Białej.   Drób to drugi (po wieprzowinie) najczęściej spożywany rodzaj mięsa w Polsce. Szacuje się, że przeciętny...

  • Jesteś łasuchem i uwielbiasz domowe wypieki? Nie masz pomysłu jak zagospodarowac czas w długie zimowe wieczory?To jest własnie konkurs dla Ciebie!! Wystarczy, że 1. Zarejestrujesz się w Serwisie Smaker 2. Umieścisz przepis na pyszne ciasto lub ciateczka wraz ze zdjęciem 3. Prześlesz link do przepisu oraz swojego Nika na adres smaker@firma.interia.pl a będziesz miał szansę na wygranie atrakcyjnych nagród w postaci gadżetów Interia.pl i zestawu kisiążek ufundowanych przez wydawnictwo KDC...

  • Specjalnie dla użytkownków serwisu Smaker.pl Marcin Moczydłowski (utalentowany Barista, trener w Akademii Espresso) opowiedział i pokazał jak przyrządzić znakomite Espresso. Mistrz Polski Barsitów pokazał również technike LatteArt. Skąd pochodzi Espresso? Co oznacza jego nazwa? Jak przyrządzić ten rodzaj kawy według włoskiej zasady 4M? Tego wszystkiego możesz dowiedzieć się oglądając pokaz Marcina Moczydłowskiego!

  • Papierówki to jedne z najpopularniejszych jabłek w naszym kraju. Zwykle robimy z nich kompot, jednak nasi użytkownicy doskonale wiedzą, że pole do popisu jest w tym wypadku znacznie szersze. Fot. 123RF/Picsel Jabłko to najpopularniejszy owoc na świecie. Na wskroś polski, choć uprawiany także w wielu innych rejonach świata. Okrągłe, czerwone, słodkie, soczyste i występujące w różnych odmianach. I choć jabłka supermarketowe są w smaku pospolite i niczym się nie wyróżniają - sadownicy doskonale...

  • Jak nasze babcie i mamy to robią, że smak przygotowywanych przez nie potraw pozostaje na długo w pamięci? Jednym z takich dań jest niewątpliwie rosół. Jedyny i niezastąpiony jako podstawa do wielu, innych potraw. Oto kilka porad jak przygotować idealny rosół w domowym zaciszu. Fot. 123RF/Picsel Czy gotowania rosołu należy się bać? Nic z tych rzeczy! Z jego zrobieniem poradzą sobie nawet początkujący kucharze. Trzeba pamiętać tylko o kilku ważnych zasadach, a następnie odważyć się podjąć...

  • 19 marca odbędzie się kolejna impreza z cyklu "Kino w kuchni". Smaker objął patronat nad wydarzeniem. Projekt Kino w Kuchni to cykliczne projekcje filmów, połączone z degustacją potraw, pokazem kulinarnym i dyskusją.Kolejna odsłona Kina w Kuchni przeniesie nas do Japonii....a w kuchni pojawi się znowu kobieta! Będziemy świadkami zabawnych perypetii Tampopo - właścicielki baru, jak również jak również pojawiających się w barze klientów. "Tampopo" to komedia z wątkiem gangsterskim w tle......

  • Mówi się, że w ich przygotowanie trzeba włożyć serce - być może dlatego niegdyś nazywane były kordiałami. Ich walory smakowe i zdrowotne odkryto już w starożytności, a przez długie lata sposób ich przyrządzania owiany był tajemnicą. Na szczęście nasi użytkownicy znają sekret doskonałych, domowych nalewek. Fot. 123RF/Picsel Tajniki wyrobu nalewek znano już w czasach starożytności. Prekursorem w tej dziedzinie sztuki kulinarnej był ponoć sam Hipokrates, którego nalewkę na bazie wina i miodu...

  • Trudno wyobrazić sobie święta bez tradycyjnego bigosu, jednak jego przygotowanie to prawdziwy rytuał, z którym nie każdy potrafi sobie poradzić. Podpowiadamy na co powinniście koniecznie zwrócić uwagę. Jednym z najsłynniejszych dań kuchni staropolskiej jest bigos - zawsze bogaty i sycący, którego aromat potrafi ściągnąć na biesiadę cały zastęp gości. Nic więc dziwnego, że Polacy szczególnie ukochali sobie tę potrawę i bardzo chętnie serwują ją przy okazji różnego rodzaju uroczystości. W...

  • W niemal każdym polskim domu niedzielne przedpołudnie to czas gotowania rosołu. Poniedziałek to z kolei moment, w którym większość z nas zastanawia się, w jaki sposób wykorzystać jego resztki. Fot. 123RF/Picsel Zobacz też: Najśmieszniejsze wpadki kucharzy W polskiej kuchni to rosół uważany jest za jedno z tradycyjnych dań. Przygotowany z całej kury zagrodowej, tłusty, o intensywnym smaku i aromacie i intensywnie żółtej barwie. Tak naprawdę ile domów, tyle przepisów na rosół. Wiele zależy od...

  • Tym razem Piotr Sajdak przygotuje dla Was danie, którym zachwycił jury programu Masterchef Polska.   Pobierz bezpłatny e-book ze świątecznymi przepisami. Kliknij!     Kliknij prawym przyciskiem myszy i zaznacz "Zapisz element docelowy jako...", aby zapisać e-booka na dysku.