• Informacje na temat:

    jak wędzić udo indycze

Przepisy na temat: jak wędzić udo indycze
  • soczyste i chrupiące mięso na obiad dla całej rodziny i na każdą okazję

  • Zanim zaprotestujecie, że nie jecie podrobów, w tym żołądków, przeczytajcie to, co chcę Wam o nich powiedzieć. Podobnie jak wątróbka mają same zalety: są doskonałym źródłem białka - w 100 gramach jest go aż 17 gram! Zawierają cynk, miedź, potas, selen, żelazo, witaminy B1 i B2 oraz niacynę. Cholina z kolei sprawia, że doskonale regulują gospodarkę lipidową oraz funkcjonowanie wątroby i układu nerwowego. Tyle naukowej teorii, teraz moja opinia: odpowiednio przygotowane i przyrządzone są...

  • Lekkie, delikatne w smaku mięso. Jak to u mnie ostatnio dość często bywa, danie jest takie jakby... dietetyczne :)

  • golonki można podać z ziemniakami na obiad lub do pieczywa do kolacji.............SMACZNEGO!!!

  • Świetne danie obiadowe,jak również nadaję się na przekąskę.Polecam:)

  • dosc szybkie danie zdrowe,poniewaz jest miesko indycze-czyli malokaloryczne i smakowe :) i jest przepyszneeeee!

  • Smaczne i zdrowe, bogate w żelazo, duszone wątróbki drobiowe. Polecam.

  • Improwizowałam i zobaczcie co wyszło.Niedzielny obiad na pewno się uda.

  • Atrakcja tego dania jest sos ,ktorym nalezy mocno polac gotowe danie jako ze indyk z naturymjest suchy.

  • Smaczny pomysł na "Roladki indycze z jarmużem"

Artykuły na temat: jak wędzić udo indycze
  • Licz z nami kalorie

    Wartości podane dla 100 g produktu Pierś z indyka - 84 kcal; pierś z kurczaka - 99 kcal; podudzie z indyka - 100 kcal; udo z kurczaka - 158 kcal; skrzydło indycze - 168 kcal; skrzydło kurze - 186 kcal(...)Jakie mamy potrzeby? Po co nam te kalorie?! Są konieczne dla dostarczenia każdej z nas odpowiedniej ilości energii. A bez niej nasz organizm nie byłby w stanie prawidłowo funkcjonować. Każdy...

  • Starzenie się zostało wpisane w kod genetyczny każdej żywej istoty. Nic dziwnego, że ludzie od wieków marzyli jeśli nie o nieśmiertelności, to przynajmniej o wiecznej młodości. Niestety, daremne żale, próżny trud. Starości uniknąć się nie da, co gorsza, jak mawiają mądre babcie, ona sama Panu Bogu się nie udała.   Nie powinniśmy jednak tak łatwo godzić się ze swoim przeznaczeniem. Nie musimy też poszukiwać mitycznych źródeł młodości. Wystarczy, że przejrzymy swój codzienny jadłospis i...

  • Policz swoje kalorie

    ...g produktu Pierś z indyka - 84 kcal; pierś z kurczaka - 99 kcal; podudzie z indyka - 100 kcal; udo z kurczaka - 158 kcal; skrzydło indycze - 168 kcal; skrzydło kurze - 186 kcal; tuszka z gęsi - 339(...)Aby rozsądnie pomóc sobie w utrzymaniu odpowiedniej sylwetki, dobrze jest wiedzieć, czy właściwie pokrywamy potrzeby energetyczne naszego organizmu. Jakie mamy potrzeby? Po co nam te kalorie?! Są...

  • Użycie odpowiednich przypraw może przesądzić o wielkim sukcesie kulinarnym, lub spektakularnej porażce. Dlatego warto poznać różnorodne przyprawy, a przede wszystkim wiedzieć jakie produkty „lubią się” z poszczególnymi dodatkami. Fot.123RF/Picsel Dostępnych obecnie poprawiaczy smaku nie sposób wymienić. Najważniejsze z nich, czyli zioła, możemy odnaleźć na sklepowych półkach w najróżniejszych wariantach. Oddzielną kategorię stanowią przyprawy. Te występują pod postacią zmielonych na proszek...

  • Moda na samodzielne produkowanie piwa dotarła także do Polski. Nasi rodacy uwielbiają ten trunek, dlatego wielu z nich decyduje się spróbować swoich sił w roli browarnika. Sekrety domowej produkcji piwa zdradza nam Mirosław Robak - główny piwowar w krakowskiej Starej Zajezdni. Są dwa sposoby na uwarzenie własnego piwa w domu. Pierwszym jest zrobienie go ze słodu (zgodnie ze starą sztuką piwowarstwa), natomiast drugim przygotowanie piwa z tzw. Brewkitu. Warzenie piwa ze słodu daje nam pełne...

  • Któż z nas nie lubi naleśników. Niby proste danie, które nie powinno zająć więcej niż pół godziny przygotowań. Tak naprawdę, często potrafi sprawić wiele trudności. Jak przygotować perfekcyjne placki i z czym podać? Zobaczcie pomysły naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Naleśniki to danie, które kochają wszyscy Polacy. Możliwości ich przyrządzenia jest całe mnóstwo, a ograniczenie stanowi dla nas jedynie wyobraźnia. Jedni wolą je na słodko, inni zaś zachwycą się nimi w wytrawnej wersji....

  • Trudno wyobrazić sobie święta bez tradycyjnego bigosu, jednak jego przygotowanie to prawdziwy rytuał, z którym nie każdy potrafi sobie poradzić. Podpowiadamy na co powinniście koniecznie zwrócić uwagę. Jednym z najsłynniejszych dań kuchni staropolskiej jest bigos - zawsze bogaty i sycący, którego aromat potrafi ściągnąć na biesiadę cały zastęp gości. Nic więc dziwnego, że Polacy szczególnie ukochali sobie tę potrawę i bardzo chętnie serwują ją przy okazji różnego rodzaju uroczystości. W...

  • Matthew Fort, brytyjski pisarz i krytyk kulinarny, ponownie zasiada za kierownicą kultowej vespy! Tym razem, wiedziony wspomnieniami wyrusza odkrywać kulinarne sekrety Sycylii i Sycylijczyków, bo każdy przecież wie, że „zobaczyć Włochy, a nie zobaczyć Sycylii, to tak, jakby wcale nie zobaczyć Włoch, gdyż Sycylia jest kluczem do wszystkiego".   Razem z nim skosztuj najznakomitszych marsalskich trunków, rozpływającego się w ustach tuńczyka, a na deser nie zapomnij o wyjątkowej, ręcznie...

  • Chcę w pełni korzystać z serwisu Smaker. Jak się zarejestrować? Po kliknięciu w ‘Zarejstruj się'  - prawy górny róg- pojawi się formularz rejestracyjny.Wypełnij uważnie wszystkie pola formularza: Nick - pseudonim, którego będzie używał w serwisie i którym będziesz się logował Adres e-mail - najlepiej ten, którego najczęściej używasz. Na wskazany adres wyślemy maila z linkiem aktywacyjnym, który pozwali na aktywację konta. Hasło - podane przez Ciebie hasło będziesz używał podczas logowania...

  • Wszyscy kochamy kurczaka. Ale czy wszyscy wiemy w jaki sposób go przygotować, aby za każdym razem był naprawdę smaczny? Zastosujcie się do naszych rad, a bez trudu wyczarujecie dania, które staną się prawdziwym hitem wśród waszej rodziny i znajomych. Jak wybrać najlepszego kurczaka? Decydując się na przygotowanie dania z kurczaka należy pamiętać, że nawet najlepszy przepis nie uchroni nas przed kulinarną wpadką, jeśli produkty, których użyjemy, nie będą najwyższej jakości. Podczas zakupów...