• Informacje na temat:

    jak uratowac rzadka mase z masca

Przepisy na temat: jak uratowac rzadka mase z masca
  • W torcie najważniejszy jest krem. Można powiedzieć, że jeszcze biszkopt ale tak naprawdę nawet jeśli krzywo wyrośnie czy upadnie po upieczeniu dobrym kremem i piękna dekoracją zamaskujemy wszystko. Dekoracja i smak kremu to kwestia gustu i podniebienia ale wygląd i konsystencja to sprawa najważniejsza. Jeśli użyjemy zwarzonego kremu z pewnością do się to zauważyć gołym okiem. Oto kilka sposobów jak uratować jeden z najpopularniejszych kremów - krem budyniowy.

  • Czasem zdarza się, że wychodzimy z kuchni na przysłowiową chwilkę pozostawiając gotujący się obiad. Wracamy po kwadransie kiedy czujemy charakterystyczny zapach spalenizny. Czy taki obiad da się jeszcze uratować ? Spróbować zawsze warto:)

  • Kilka sprawdzonych sposobów na zagęszczenie,

  • Zrobienie samodzielnie masy makowej to coś, czego wiele osób się obawia i wydaje się to im nieziemsko trudne i pracochłonne, wobec czego kupują gotowca w puszkach. A zupełnie niesłusznie, bo masa makowa wcale nie jest jakaś wymagająca. Jest to bardzo proste i w godzinkę będziemy mieli całość z głowy. A taka domowa masa nie ma tyle cukru i mamy wpływ na bakalie, jakie się w niej pojawią: czy będzie to więcej orzechów, skórki pomarańczowej, czy też same rodzynki i migdały - nikt nic nie narzuca...

  • Naprawde smakowity posilek i prosty w przygotowaniu.

  • danie dla amatorów czosnku - zdrowe i pyszne

  • Piekę je niezmiennie co roku od paru lat. Cieszą się niesłabnąca popularnością ;) Choć zazwyczaj w tym bogactwie rozmaitości robię je z połowy porcji to zawsze na moim stole znaleźć się muszą w okresie świątecznym czy około świątecznym. W sklepach znane i lubiane są takie właśnie „pierniczki alpejskie” w czekoladzie ewentualnie lukrowane. U mnie wg zaleceń pojawiły się czekoladowe. Aby glazura się świeciła, do polewy wystarczy dodać odrobinę żelatyny – taki efekt jak na zdjęciach widoczny...

  • SZYBKI LATWY W PRZYGOTOWANIU NIZWYKLE SMACZNY SERNIK

  • Sprawdzony przepis na "Tarta jak kwiat"

  • Przepis wart wypróbowania: "Muffiny jak omlet"

Artykuły na temat: jak uratowac rzadka mase z masca
  • Wszystko wskazuje na to, że pogoda spłatała nam wyjątkowo niemiłego figla. Zapowiadaliśmy otwarcie sezonu grillowego, podsuwaliśmy pomysły na plenerowe biesiady, a póki co za oknami deszcz. Fot. 123RF/Picsel Zamiast siedzieć z nosami zwieszonymi na kwintę i poddawać się deszczowej aurze pomyślmy co zrobić, by uratować długi weekend. Przede wszystkim nie rezygnujmy ze spotkań towarzyskich. Z wypadu za miasto raczej nici, ale deszcz to jeszcze nie koniec świata. Obdzwaniamy zatem znajomych,...

  • Przesolona zupa? Przypalony sos? Nic strasznego! Mamy dla ciebie garść kuchennych porad, dzięki którym poradzisz sobie nawet z największymi problemami i żadna kulinarna katastrofa nie będzie ci straszna. Chyba każdemu z nas przytrafiła się kiedyś kulinarna wpadka. A to biszkopt nie wyrósł równo, a to mięso przywarło do patelni. Na szczęście większości z tych przykrych przygód możemy uniknąć w bardzo łatwy sposób. Mamy dla was kilka porad, które zdecydowanie ułatwią i usprawnią...

  • Na rynku alkoholowym, mamy dostęp do szerokiej gamy trunków. Najczęstszym wyborem, którego dokonujemy w sklepie, są wina. Preferujemy je ze względu na szerokie zastosowanie – można je pić do obiadu lub kolacji, bez okazji jako deser, ewentualnie używać jako składnik do gotowania. Fot. 123RF/Picsel Gotowanie z alkoholem, choć może wydawać się trudne, wcale takie nie jest. Najlepiej zaopatrzyć się w taki napój, który lubimy - czerwone, półwytrawne wino, biały, słodki Muskat a może po prostu...

  • Nie od dziś wiadomo, że polskie pomidory smakują najlepiej. Zwłaszcza jeśli samodzielnie wyhodowaliśmy je na działce lub w przydomowym ogródku. Warto jednak wiedzieć, że bardzo często popełniamy błąd, który zupełnie pozbawia je aromatu i wielu właściwości. Fot.123RF Przez długi czas, pomidory traktowano jedynie jako smaczny dodatek do wielu dań. Mało kto przypuszczał, iż mogą mieć rewelacyjny wpływ na funkcjonowanie naszego organizmu. Gdy naukowcy zainteresowali się ich właściwościami, bardzo...

  • Do ugotowania zupy potrzebujemy dwóch rzeczy: garnka i wywaru. Bez tego ani rusz. A jak zrobić dobry wywar? Wystarczy, że będziemy pamiętać o kilku zasadach. Fot. 123RF/Picsel Po pierwsze: nie korzystamy z kostek rosołowych! To, że są niezdrowe, jeszcze można by jakoś przełknąć, w końcu zjadamy całkiem sporo niezdrowych rzeczy tylko dlatego, że dobrze smakują. A tu właśnie tkwi kostkowy szkopuł. One po prostu dobrze nie smakują. Nie trzeba wytrawnego, kucharskiego nosa, by wyczuć, że przy...

  • Odżywianie ma ogromny wpływ na nasze zdrowie. Możemy za jego pomocą poprawić wygląd, samopoczucie i funkcjonowanie organizmu. Możemy też doprowadzić do zaburzeń, takich jak cukrzyca, miażdżyca czy nadciśnienie. Jak podaje CBOS, większość z nas (aż 81 proc.) uważa, że odżywia się zdrowo. A mimo to aż połowa Polaków ma nadwagę, a ponad 70 proc. podjada niezdrowe przekąski. Fot. 123RF.COM/PICSEL Ponad połowa z nas ma nadwagę... W sondażu ankietowani podawali swoją wagę i wzrost. Obliczenie BMI...

  • Papierówki to jedne z najpopularniejszych jabłek w naszym kraju. Zwykle robimy z nich kompot, jednak nasi użytkownicy doskonale wiedzą, że pole do popisu jest w tym wypadku znacznie szersze. Fot. 123RF/Picsel Jabłko to najpopularniejszy owoc na świecie. Na wskroś polski, choć uprawiany także w wielu innych rejonach świata. Okrągłe, czerwone, słodkie, soczyste i występujące w różnych odmianach. I choć jabłka supermarketowe są w smaku pospolite i niczym się nie wyróżniają - sadownicy doskonale...

  • Pyszne, soczyste pomidory gruntowe, to jeden z tych letnich smaków, na które wszyscy czekamy z niecierpliwością. Niestety, podczas zakupów bardzo łatwo o pomyłkę, przez którą wrócimy do domu nie z polskimi, a importowanymi warzywami. Jak je rozpoznać? Fot. 123RF/Picsel Przez długi czas, pomidory traktowano jedynie jako smaczny dodatek do wielu dań. Mało kto przypuszczał, iż mogą mieć rewelacyjny wpływ na funkcjonowanie naszego organizmu. Gdy naukowcy zainteresowali się ich właściwościami,...

  • Zgodnie z dawnym przesądem jeśli nie zjemy pączka w tłusty czwartek, nie będzie nam się wiodło w życiu. Aby tradycji tradycji stało się zadość, każdy z nas powinien w tym dniu przygotować słodkie wypieki. Fot. 123RF/Picsel Mimo że pączki są znane w Polsce co najmniej od czasów średniowiecza, zwyczaj podawania ich na słodko pojawił się u nas dopiero w XVI wieku. Wcześniej nadziewano je słoniną oraz boczkiem. Dawniej smażono je na klarowanym maśle, obecnie stosuje się zwykle smalec lub olej....

  • Do ugotowania zupy potrzebujemy dwóch rzeczy: garnka i wywaru. Bez tego ani rusz. A jak zrobić dobry wywar? Wystarczy, że będziemy pamiętać o kilku zasadach. Fot. 123RF/Picsel Po pierwsze: nie korzystamy z kostek rosołowych! To, że są niezdrowe, jeszcze można by jakoś przełknąć, w końcu zjadamy całkiem sporo niezdrowych rzeczy tylko dlatego, że dobrze smakują. A tu właśnie tkwi kostkowy szkopuł. One po prostu dobrze nie smakują. Nie trzeba wytrawnego, kucharskiego nosa, by wyczuć, że przy...