• Informacje na temat:

    jak upiec wendzono golonke

Przepisy na temat: jak upiec wendzono golonke
  • Bardzo prosty przepis i kazdemu sie udaje.

  • Znakomita ,,przystawka" pod zakrapianą męską zasiadkę.

  • Golonka... nie codziennie ale od czasu do czasu można sobie pozwolić na mały grzech :)

  • Niekiedy z jajka wykorzystujemy tylko żółtko /np. kogel mogel/ i co wtedy zrobić z białkiem ? Możemy przechowywać je w lodówce i z większej ilości upiec np. bezę. Ale tak naprawdę nawet jedno białko można wykorzystać na wiele sposobów.

  • Dokładny przepis jak przygotować ciasto parzone. Nie podaję przepisu na krem bo każdy ma swój ulubiony krem.

  • Moi domownicy bardzo lubią mięso, a najbardziej drób. A w ostatnim czasie przepis na pieczone udka z kurczaka, tak bardzo się spodobał moim chłopcom, że co tydzień je przygotowuje. W zasadzie to mi też bardzo smakują a sposób przyrządzenia jest banalny i nie pracochłonny. O czasu do czasu nawet mi zależy na szybkim przygotowaniu obiadu, szczególnie kiedy muszę gdzieś wyjechać po obiedzie. Aby udka upiekły się i miały chrupiąca skórkę, należy przygotować marynatę, którą polewamy drób, bardzo...

  • Święta to czas gdy je się więcej, mniej się rusza, spędza się czas za stołem, co rusz sięgając po coś dobrego. Jak zatem zorganizować wszystko by po świętach nadal zmieścić się w ulubione spodnie? Jest parę sposobów.

  • Ja osobiście nie przepadam za golonką ale mój mąż ją uwielbia.Zresztą jak większośc mężczyzn

  • Smaczny pomysł na "Jak gotować warzywa by nie traciły witamin"

Artykuły na temat: jak upiec wendzono golonke
  • Mówi się, że golonka to niezdrowe i tłuste mięso. Mimo tego, bardzo często gości na naszych stołach. W końcu zjedzona raz na jakiś czas nie powinna nam zaszkodzić. Fot. 123RF/Picsel Wbrew pozorom, przygotowanie smacznej golonki wcale nie jest proste. Jeśli zostanie to zrobione w nieodpowiedni sposób, możemy zaserwować gościom niemal niejadalny kawałek mięsa. Ugotowanie jej w taki sposób, aby była soczysta i delikatna, to prawdziwa sztuka, która udaje się tylko nielicznym. Nie wiecie jak to...

  • Jesteś na diecie, starasz się zdrowo odżywiać, a mimo to waga ani drgnie? Prawdopodobnie popełniasz jakiś błąd, który spowalnia twój metabolizm (czyli jednocześnie proces odchudzania) i nawet się nie domyślasz, co może być tego przyczyną... Fot. 123RF.COM/PICSEL Oto osiem rzeczy, które skutecznie podkręcą twój metabolizm i pomogą w walce z nadprogramowymi kilogramami! 1. Zimna woda Przede wszystkim nie zapomnij o piciu jej w dużych ilościach. Jeżeli nie dostarczysz organizmowi odpowiedniej...

  • Jesteś na diecie, starasz się zdrowo odżywiać, a mimo to waga ani drgnie? Prawdopodobnie popełniasz jakiś błąd, który spowalnia twój metabolizm (czyli jednocześnie proces odchudzania) i nawet się nie domyślasz co może być tego przyczyną... Fot. 123RF.COM/PICSEL Oto 8 rzeczy, które skutecznie podkręcą twój metabolizm i pomogą w walce z nadprogramowymi kilogramami! Zimna woda Przede wszystkim nie zapomnij o piciu jej w dużych ilościach. Jeżeli nie dostarczysz organizmowi odpowiedniej dawki...

  • Polacy uwielbiają kotlety schabowe. Chcąc przygotować je naprawdę dobrze, powinniśmy przestrzegać kilku prostych zasad. Warto je sobie przypomnieć, bo dziś obchodzimy Dzień Kotleta Schabowego. Fot. 123RF/PicselCzęsto mówi się, że wieprzowina jest kaloryczna. Oczywiście osoby na diecie lub dbające o linię powinny zrezygnować z jedzenia boczku lub golonki. Jednak schab, polędwica czy chuda szynka będą odpowiednie dla każdego, nawet dla dzieci. Wieprzowina, jak każde mięso, zawiera wiele białka...

  • Wygraj jedną z pięciu najbardziej kompletnych książek kucharskich Siostry Anastazji, która zawiera ponad 400 sprawdzonych przepisów na dania obiadowe, przekąski, sałatki, surówki i słodkie wypieki. Jeśli korzystasz z przepisów Siostry Anastazji to wiesz, że dania zaprezentowane w książce są smaczne, zawsze się udają, do tego składniki są ogólnodostępne i na każdą kieszeń. "Wielka Księga Siostry Anastazji" jest niestety już ostatnią publikacją, dlatego tym bardziej warto mieć ją w swojej...

  • 21 maja 2017 r. to wyjątkowa data, którą każdy miłośnik słodkości powinien zapisać w swoim kalendarzu. To właśnie tego dnia obchodzony jest… Światowy Dzień Pieczenia! Kochasz, tęsknisz, a może dziękujesz? Światowy Dzień Pieczenia stanowi doskonałą okazję do tego, by wyrazić swoje uczucia nie tylko za pomocą słów. Oto kilka sprawdzonych przepisów, za pomocą których obdarować możesz swoich najbliższych. 21 maja - upiecz bliskim radość!   1. Rozpieszczaj! Czyli czekoladowe smakołyki dla całej...

  • Dwóch Amerykanów - Peter Menzel oraz Faith D’Aluisio - postanowiło udać się w podróż, aby udokumentować, co jada się w różnych zakątkach świata. Oto efekty ich pracy. Fot. 123RF/Picsel Na co dzień rzadko myślimy o tym, jak wiele czynników wpływa na zawartość naszych lodówek. Większość z nas zdaje sobie sprawę z tego, iż w poszczególnych zakątkach świata jada się inaczej, jednak nie często jesteśmy świadomi, jak drastyczne te różnice potrafią być. Pojęcie „zwykłego posiłku" oznacza coś...

  • Wykorzystajcie sezon na młodą kapustę i przygotujcie pyszne dania z tym warzywem w roli głównej. Jak zwykle, sprawdzonymi przepisami służą nasi użytkownicy. Fot. 123RF/Picsel Jedząc kapustę dostarczymy do naszego organizmu wiele innych składników odżywczych. Czy wiedzieliście, że kapusta zawiera tyle samo cennej witaminy C, co cytryna, a głąb nawet więcej? Substancja ta jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu, a zwłaszcza układu odpornościowego, o czym z pewnością...

  • Użycie odpowiednich przypraw może przesądzić o sukcesie lub kulinarnej porażce. Dlatego warto poznać różnorodne przyprawy, a przede wszystkim wiedzieć jakie produkty „lubią się” z poszczególnymi dodatkami. Fot.123RF/Picsel Dostępnych obecnie poprawiaczy smaku nie sposób wymienić. Najważniejsze z nich, czyli zioła, możemy odnaleźć na sklepowych półkach w najróżniejszych wariantach. Oddzielną kategorię stanowią mieszanki przygotowywane z różnorodnych warzyw i przypraw. Możemy różnież zdecydować...

  • Matthew Fort, brytyjski pisarz i krytyk kulinarny, ponownie zasiada za kierownicą kultowej vespy! Tym razem, wiedziony wspomnieniami wyrusza odkrywać kulinarne sekrety Sycylii i Sycylijczyków, bo każdy przecież wie, że „zobaczyć Włochy, a nie zobaczyć Sycylii, to tak, jakby wcale nie zobaczyć Włoch, gdyż Sycylia jest kluczem do wszystkiego".   Razem z nim skosztuj najznakomitszych marsalskich trunków, rozpływającego się w ustach tuńczyka, a na deser nie zapomnij o wyjątkowej, ręcznie...