• Informacje na temat:

    jak upiec mielone w piekarniku

Przepisy na temat: jak upiec mielone w piekarniku
  • Jaką zupę pani lubi?

    Czysty barszcz ze śliwkami Składniki: • 70 dag buraków • 10 dag suszonych śliwek bez pestek • 4 szklanki przegotowanej wody • 2 szklanki soku z buraków i jabłek • 3 łyżki miodu • szczypta mielonych goździków • otarta skórka z cytryny • sól • pieprz Przyrządzanie: Umyte buraki upiec w piekarniku. Śliwki namoczyć w 2 szklankach przegotowanej wody, dodać goździki i skórkę z cytryny...

  • Propozycja na przygotowanie kotlecików mielonych bez nadmiaru tłuszczu, który wsiąka w panierkę podczas smażenia na patelni. Kotleciki są smaczne, soczyste i dużo zdrowsze od tych smażonych.

  • Kudłaci kucharze: Lubimy jeść, ale chcemy schudnąć

    ...4 porcje: 1 mała cukinia 1 średnia cebula 400 g chudej mielonej polędwicy wołowej 2 ząbki czosnku, obrane i zmiażdżone 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżka pasty(...), aż staną się brązowe z wierzchu i usmażą się w środku, w połowie smażenia przewracając je na drugą stronę. Rozgrzej grill w piekarniku do najwyższej temperatury. Kiedy burgery będą się smażyć...

  • Zamarynowane skrzydełka w ziołach, po 24 godzinach możemy piec na grillu lub w piekarniku, jak kto woli. Są idealne w smaku.

  • Prosty i sycący obiad,do farszu można dodać swoje ulubione dodatki,u mnie dziś nadziana,mielonym z dodatkiem kaszy bulgur,kukurydzy i tartego sera.

  • Już niedługo święto wszystkich łasuchów – tłusty czwartek. Dlatego dzisiaj mam dla was przepis na kruche i chrupiące faworki pieczone w piekarniku. Są tak samo smaczne jak te smażone na głębokim oleju, a jednocześnie mniej kaloryczne. Więcej na www.smacznebodomowe.pl

  • Pikantna zupa mojej córki, z przepisu jej koleżanki. Świetne danie imprezowe.

  • Aromatyczne,chrupiące i bardzo smaczne...serdecznie polecam:)

  • Przepis jak przygotować kotlety mielone.

  • Nowy pomysl na kotlety z piersi z kurczaka :)

Artykuły na temat: jak upiec mielone w piekarniku
  • Serowe pyszności

    Kto ich nie lubi? Serniki są pyszne, łatwe w przygotowaniu i można je upiec na tysiące sposobów. Dlatego na świątecznym stole, tak samo szybko, jak się pojawią, znikają z talerzyka...

  • Kotlety mielone to kulinarny szlagier, który w żaden sposób nie może nas zaskoczyć? Nic z tych rzeczy! Dzięki przepisom naszych użytkowników przekonasz się, że można zaserwować je w bardzo ciekawy sposób. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Mogłoby się wydawać, że w tym temacie nie da się wymyślić już nic nowego. Na szczęście nasi użytkownicy udowodnią wam, że mielone wcale nie muszą...

  • Zgaga. Rozpraw się z nią

    ...z ich ilością. Rozdrabniaj je na papkę lub dokładnie gryź, a nie wywołają dolegliwości. Jabłka i gruszki możesz upiec w piekarniku albo ugotować na parze. Owoce jagodowe zmiksuj. Jeśli mimo to(...) drobne kasze i unikaj surowych warzyw. Produkty zawierające dużo błonnika, takie jak warzywa korzeniowe, strączkowe, gotuj do miękkości i rozdrabniaj. Wtedy łatwiej je strawisz. Polub czerstwe...

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...

  • Jajko i spółka

    ..., tyle że zdecydowanie mniej pracochłonna. Rybę możesz pozostawić w marynacie odrobinę dłużej, nawet na kilka godzin. Pamiętaj tylko, by plastry mięsa były wtedy nieco grubsze. Jedyną zasadą, jakiej musisz bezwzględnie przestrzegać, jest to, by ryba była jak najświeższa. Stopień trudności: dla początkujących Liczba porcji: 2 Czas przygotowania: 30 minut + 30 minut marynowania Składniki: 300

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Sposoby na świąteczny piernik

    .... Układać na wysmarowanej masłem blasze i piec w średnio nagrzanym piekarniku na jasno złoty kolor. Ostudzone pierniczki można polukrować lub posmarować polewą czekoladową i posypać kolorową posypką(...). Przykryte, umieścić w chłodnym miejscu na kilka dni (najlepiej 2 tygodnie). Dojrzałe ciasto podzielić na 3 części i po rozwałkowaniu upiec na blasze. Ochłodzone placki przełożyć powidłami śliwkowymi...

  • Najczęściej jadamy śledzie w tradycyjnej postaci, czasem jednak warto spróbować czegoś nowego. Burgery ze śledzia norweskiego na pewno zasmakują nie tylko dorosłym, ale przede wszystkim dzieciom. Składniki: 75 dkg filetów z surowego śledzia norweskiego 2 łyżeczki soli Pół łyżeczki pieprzu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 1 cebula 150 ml mleka Olej do smażenia Przygotowanie: 1.Filety z surowego śledzia norweskiego oczyścić, wymoczyć w mleku i...

  • Pstrąg z grilla i nie tylko

    ...grillu. Piecz około 20 minut. W międzyczasie przewróć rybę na drugą stronę. Ryby możesz też upiec w naczyniu żaroodpornym w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Przygotuj dip tzatziki. Obierz ogórek(...) razy wzdłuż brzucha (możliwie jak najbliżej brzegu, by nie wypadł koper, chilli i cytryna), a następnie przekłuj u nasady głowy. Ryby połóż na grillu lub smaż nad ogniskiem około 15-20 minut...

  • Mięso mielone gości zwykle na naszych talerzach pod postacią nieśmiertelnych kotletów. A gdyby tak pożegnać kulinarną nudę i wykorzystać ten produkt w nieco inny sposób? Oto nasze propozycje. Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone, podobnie jak ciasto francuskie, ma niemal nieograniczoną liczbę zastosowań w kuchni. Z jego pomocą przygotujecie nie tylko klasyczne kotlety, ale również ciekawe zupy, sycące sosy, zapiekanki oraz wiele zaskakujących przekąsek, które doskonale sprawdzą się na przyjęciach....