• Informacje na temat:

    jak upiec faszerowana ges

Przepisy na temat: jak upiec faszerowana ges
  • Smaczny pomysł na "Gęś faszerowana"

  • Przepis wart wypróbowania: "Pieczona faszerowana gęś"

  • proste i pycha! no i robi wrażenie;)

  • dla lubiących kapustę i nie tylko

  • Bardzo prosty przepis i kazdemu sie udaje.

  • Smaczny pomysł na "Pieczona gęś"

  • Faszerowana papryka gości ostatnio na moim stole dosyć często. Przede wszystkim dlatego, że jest to danie łatwe i szybkie w przygotowaniu, a jak wiadomo, takie lubię najbardziej:) Pamiętajcie, że przy wyborze papryki trzeba zwrócić uwagę na jej kształt i wybrać takie, które mają płaski spód, dzięki temu papryka będzie stała i nie przewróci się.

  • Kolorowe danie które nadaje się na obiad jak i kolacjię

  • Ostatnio mało tu propozycji mięsnych na obiadek. Więc proszę ???? Faszerowana cukinia. Podobna cukinie jadłam u przyjaciół Agnieszki i Kamila. Mm…. była przepyszna !! Zajadałam się nią aż mi się uszy trzęsły . Gdybym mogła wylizałabym talerz ! Ale w gościach nie wypada ???? Więc postanowiłam przygotować podobną – wyszła równie smaczna – ale nie aż tak pyszna jak ta Agnieszki i Kamila :-)) Ja do swojej cukinii dodałam troszkę sera żółtego – by troszkę zgrzeszyć .

  • Pyszne i lekkie danie.

Artykuły na temat: jak upiec faszerowana ges
  • Wykwintne dania z gęsiny

    Jak dusić Najpierw mięso lekko obsmażamy. Potem gotujemy je w małej ilości wody i tłuszczu w naczyniu pod przykryciem - zapobiega to zbytniemu kurczeniu się mięsa i utracie jego aromatu. Pod koniec duszenia można do gęsiny dołożyć warzywa. Jak piec Przed pieczeniem tuszkę nacieramy przyprawami (sól, pieprz, majeranek, gałka muszkatołowa, szałwia). Po wstawieniu do piekarnika skrapiamy gęś wodą...

  • „Na świętego Marcina najlepsza gęsina, patrz na piersi, patrz na kości, jaka zima nam zagości” - pierwsza część tego starego porzekadła jest nam doskonale znana, mniejszą popularnością cieszy się natomiast sama gęsina. Przypadające 11 listopada wspomnienie biskupa z Tours to pretekst, by przyjrzeć się bliżej temu mięsu i poznać jego smak. Listopad to idealny czas na gęsinę! Gęsi to jeden z polskich hitów eksportowych. Nasi zachodni sąsiedzi zachwycają się tak smakiem, jak i walorami...

  • Kiedyś królowała na polskich stołach od 11 listopada, aż po Nowy Rok. Dziś, chociaż cała Europa zajada się polską gęsią, my o niej zapomnieliśmy. Pora przypomnieć sobie, dlaczego warto wrócić do tradycji, lub zbudować ją na nowo. Fot. 123RF/Picsel Jest to jedno z najbardziej niedocenianych mięs w naszym kraju. Mimo faktu, że polska gęsina uznawana jest za najlepszą w całej Europie, statystyczny Kowalski zjada tylko 17 gramów tego mięsa w ciągu roku! Co jest tego przyczyną? Być może fakt, że...

  • Gęś, tak często kiedyś jadana, coraz rzadziej trafia na nasze stoły. Unikamy jej mięsa, bo jest tłuste i wysokokaloryczne, nie wiemy jednak nic o jasnej stronie gęsiny. Czy warto ją jeść częściej, niż tylko na świętego Marcina ? Zdrowy jak.. gęś! Mięso z gęsi posiada sporą ilość cennych kwasów tłuszczowych (omega 3 i 6), które mają wyjątkowo korzystny wpływ na nasze zdrowie m.in. obniżając poziom złego cholesterolu we krwi. W związku z tym, gęsinę bez obaw mogą ją jeść osoby cierpiące na...

  • Gdy nadchodzi jesień, nabieramy ochoty na sycące i rozgrzewające dania. W tym wypadku nic nie sprawdzi się tak dobrze, jak sezonowe, faszerowane warzywa. Oto kilka przepisów, które musicie koniecznie wypróbować. Fot. 123RF Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Początek jesieni daje nam w tej kwestii ogromny wybór, a jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do eksperymentowania z...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...

  • Jesteś na diecie, starasz się zdrowo odżywiać, a mimo to waga ani drgnie? Prawdopodobnie popełniasz jakiś błąd, który spowalnia twój metabolizm (czyli jednocześnie proces odchudzania) i nawet się nie domyślasz, co może być tego przyczyną... Fot. 123RF.COM/PICSEL Oto osiem rzeczy, które skutecznie podkręcą twój metabolizm i pomogą w walce z nadprogramowymi kilogramami! 1. Zimna woda Przede wszystkim nie zapomnij o piciu jej w dużych ilościach. Jeżeli nie dostarczysz organizmowi odpowiedniej...

  • Jesteś na diecie, starasz się zdrowo odżywiać, a mimo to waga ani drgnie? Prawdopodobnie popełniasz jakiś błąd, który spowalnia twój metabolizm (czyli jednocześnie proces odchudzania) i nawet się nie domyślasz co może być tego przyczyną... Fot. 123RF.COM/PICSEL Oto 8 rzeczy, które skutecznie podkręcą twój metabolizm i pomogą w walce z nadprogramowymi kilogramami! Zimna woda Przede wszystkim nie zapomnij o piciu jej w dużych ilościach. Jeżeli nie dostarczysz organizmowi odpowiedniej dawki...

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...