• Informacje na temat:

    jak upiec bułeczki zwykłe domowe w piekarniku

Przepisy na temat: jak upiec bułeczki zwykłe domowe w piekarniku
  • Te bułeczki są pyszne i nie wątpię, że pokochacie je tak jak ja i moja rodzina. Zachęcam do ich upieczenia!

  • Przepis wart wypróbowania: "Jak przyrządzić domowe bułeczki"

  • Gorące bułeczki prosto z pieca. Bardzo prosty przepis na wykonanie zwykłych, smacznych bułek. Polecam :)

  • Pyszne domowe bułeczki z mąki pełnoziarnistej, które robi się bardzo szybko. :) Polecam:) !!!

  • Przepis na proste i smaczne bułeczki domowe. Piękny zapach pieczywa unosi się w całym domu. Doskonałe na śniadanie :)

  • Chrupiące, świeże bułeczki prosto z pieca, idealne na poranne śniadanie.

  • Jest to jeden z moich ulubionych przepisów, przede wszystkim ciasteczka szybko się robi i są rewelacyjne, no i znikają ze stołu w mgnieniu oka chociaż robiłam je z podwójnej porcji. Przepis na ciasteczka pochodzi z poradnika kulinarnego Macieja Kuronia "Kuchnia bez tajemnic".

  • Słodkie bułeczki o zapachu imbiru powstały przez przypadek. Ciasto drożdżowe nie chciało rosnąć, na zrobienie pączków nie było już szans. Nie muszę chyba mówić jak byłam zła. Szkoda mi było zmarnowanego ciasta i poświęconego czasu. Kombinowałam co tu zrobić i wymyśliłam, że najlepiej będzie upiec w piekarniku takie właśnie bułeczki. Udało się, ciasto zostało uratowane a po domu roznosił się cudowny zapach imbiru.

  • Polecam ekspresowe domowe bułeczki! Nie trzeba robić zaczynu! :) Smak wspaniały i bez żadnych sztucznych dodatków. ZAPRASZAM TAKŻE NA MOJEGO BLOGA: www.pudeleczkoczekoladek.blogspot.com

  • Nie ukrywam, że paszteciki robię dosyć często i nie jest to danie tylko i wyłącznie świąteczne w moim domu. Mam sprawdzony przepis na ciasto, co nie znaczy, że nie lubię eksperymentować ;) Zazwyczaj paszteciki powstają u mnie na bazie mleka, czasem dodaję do ciasta nieco jogurtu lub zsiadłego mleka, wtedy są bardziej puchate, miękkie delikatne i nie mają tak chrupiącej skórki. Są takie poduszkowe. W piwnym przepisie ciasto jest najbardziej zbliżone do takiego chlebowego, kajzerkowego, choć...

Artykuły na temat: jak upiec bułeczki zwykłe domowe w piekarniku
  • W czwartym odcinku uczestnicy programu musieli zmierzyć się z pozornie łatwym zadaniem - upiec tzw. "odrywane ciasto". Uznanie jurorów w tej konkurencji zdobyła Agata, która znakomicie połączyła słodycz bułeczek z lekko kwaskowatą konfiturą. Ciasto: 0,5 kg mąki 550 280ml ciepłego mleka 8g suchych drożdży 100g masła 1 jajko 4 łyżki cukru szczypta soli Kruszonka: 50g masła 100g mąki pszennej 50g cukru pudru Konfitura z pomarańczy: 7-8 pomarańczy zwykłych lub czerwonych dwie garście...

  • Upały nie odpuszczają i nic nie wskazuje, że w najbliższych dniach nadejdzie ochłodzenie. Warto wiec przygotować orzeźwiające, domowe lody - idealny deser na gorące dni. Fot. 123RF/Picsel Lody na diecie - czy można je jeść? Jakiś czas temu wszystkich wielbicieli lodów zelektryzowała informacja o tym, iż deser ten rzekomo nie tuczy. Tę tezę o odchudzających właściwościach lodów postanowili przetestować badacze ze Stanów Zjednoczonych. Wyniki tych eksperymentów są bardzo zaskakujące - ich...

  • Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie "smarowidłem" idealnym na kanapki. Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie "smarowidłem" idealnym na kanapki. Nasz gust zmienił się znacznie od czasów babć, a przetwory te coraz częściej kuszą nas słodkimi korzennymi nutami lub ostrym aromatem chili i octu. Stały się też doskonałym dodatkiem do serów, mięs i deserów. Przygotowuje się je w mgnieniu oka. Bez względu na to, czy są słodkie, pikantne, czy łagodne, zawsze smakują...

  • Drożdżówki z serem, sałatka owocowa i fit ciasteczka, to znakomity pomysł na słodkie śniadanie. Drożdżówki z serem340 g mąki pszennej 25 g świeżych drożdży saszetka cukru waniliowego ½ szklanki mleka szczypta soli4 łyżki oleju 2 żółtka (białek nie wyrzucać, będą potrzebne do posmarowania bułeczek) olej do wysmarowania miski250 g twarogu półtłustego 1 jajko2 łyżki waniliowego proszku budyniowego saszetka cukru waniliowego2 łyżki cukru mąka do podsypania blatu½ szklanki cukru pudru sok z...

  • Chcemy, by nasze potrawy były wyśmienite i długo zachowywały swój smak. Marynowanie jako sposób przedłużania trwałości produktów spożywczych znowu staje się popularne. Wypróbuj nasze niecodzienne przepisy na marynowane owoce, warzywa, grzyby, ryby, orzechy, zioła i jajka. Produkty te konserwujemy w oleju, occie, cukrze, soli i alkoholu. Podpowiemy Ci, jak zrobić pesto nie tylko pomidorowe, lecz także makowe, borowikowe i z pestek dyni. Nauczymy Cię, jak zamarynować kapary i ślimaki....

  • Latem na naszych stołach królują chłodniki i lekkie sałatki. A co podać na deser? Oczywiście lody i to najlepiej te, które przygotowaliśmy samodzielnie. Fot. 123RF/Picsel Na targach starożytnej Grecji można było kupić przysmak, na który składał się lód wymieszany z miodem i owocami. Również Persowie, dla ochłody w gorące dni spożywali zmrożone desery - budowali specjalne pomieszczenia chłodzące, w których możliwe było przechowywanie lodu i chłodzenie potraw. Pierwszy znany mrożony deser...

  • W ostatnim czasie ceny masła oszalały. Sprzedawane w sklepach kostki są mniejsze i znacznie droższe niż jeszcze kilka lat temu. Nic więc dziwnego, że wiele osób, wzorem naszych babć, decyduje się na własnoręczne zrobienie masła. Fot. 123RF/PicselJeśli regularnie kupujecie masło z pewnością zaobserwowaliście, że ceny tego produktu już od dłuższego czasu sukcesywnie wzrastają. Obecnie za kostkę masła zapłacimy nawet dwukrotnie więcej niż jeszcze dwa lata temu. Co więcej, wielu producentów...

  • Stary barek ze skrzypiącymi drzwiczkami, zamykany na klucz, a w środku karafka z grubego szkła i zestaw malutkich kieliszeczków. Charakterystyczny brzęk szkła i rozchodzący się aromat, zwiastuje nadejście leniwego popołudnia. Spędzonego w gronie najbliższych przy kieliszku domowej nalewki. Fot. 123RF/Picsel W czym tkwi sekret takich magicznych chwil? W umiejętności nieśpiesznego smakowania wolnego czasu, prowadzenia leniwej rozmowy i powolnego popijania doskonałego trunku. Bo nalewka nie...

  • Mówi się, że w ich przygotowanie trzeba włożyć serce - być może dlatego niegdyś nazywane były kordiałami. Ich walory smakowe i zdrowotne odkryto już w starożytności, a przez długie lata sposób ich przyrządzania owiany był tajemnicą. Na szczęście nasi użytkownicy znają sekret doskonałych, domowych nalewek. Fot. 123RF/Picsel Tajniki wyrobu nalewek znano już w czasach starożytności. Prekursorem w tej dziedzinie sztuki kulinarnej był ponoć sam Hipokrates, którego nalewkę na bazie wina i miodu...

  • Latem mamy dostęp do dużej ilości świeżych owoców, z których bez większego problemu możemy przygotować domowe wino. Gwarantujemy, że będzie pyszne. Fot. 123RF/Picsel Wino bardzo często gości na naszych stołach. Jest podawane zarówno na uroczystych kolacjach, jak i przy okazji domowych spotkań ze znajomymi. Warto pamiętać o tym, że własnoręcznie zrobiony trunek, może smakować równie dobrze, co te zakupione w sklepach. Jak zrobić domowe wino? Aby przygotować domowe wino, warto zaopatrzyć się w...