• Informacje na temat:

    jak upiec biszkopt żeby nie opadł

Przepisy na temat: jak upiec biszkopt żeby nie opadł
  • Święta to czas gdy je się więcej, mniej się rusza, spędza się czas za stołem, co rusz sięgając po coś dobrego. Jak zatem zorganizować wszystko by po świętach nadal zmieścić się w ulubione spodnie? Jest parę sposobów.

  • Smaczny pomysł na "Jak gotować warzywa by nie traciły witamin"

  • Róbmy to tylko z gotowanymi jajkami :)

  • Znakomity klasyczny biszkopt czekoladowy, który można podać jako ciasto, lub na jego bazie zrobić tort.

  • Wspaniały i najlepszy biszkopt! Z całą pewnością mogę go nazwać biszkoptem "prawdziwym", gdyż nie zawiera on proszku do pieczenia. Najprawdopodobniej właśnie takie "bazy" do tortów piekły nasze babcie i prababcie. Co ciekawe, aby nie opadł, musimy po upieczeniu upuścić go na ziemię z wysokości około pół metra. Polecam!

  • szybko, łatwo, pysznie, inaczej.........

  • Bardzo prosty przepis i kazdemu sie udaje.

  • W każdej kuchni coś smażymy:ryby, mięso, warzywa lub pączki. Największą zmorą smażonych potraw jest gorący tłuszcz, który pryska parząc nasze dłonie i brudząc wszystko wkoło. Jest jednak kilka patentów , których zastosowanie zdecydowanie ograniczy ten problem.

  • Klasyczny, piękny, dorodny biszkopt - idealny jako podstawa do tortu lub jako samodzielne ciasto. Przepis niezawodny, jeśli postępować zgodnie ze wskazówkami:)

  • Biszkopt kakaowy który zawsze się uda. Warunkiem jest żeby składniki miały pokojową temperaturę i żeby była dokładna gramatura składników.

Artykuły na temat: jak upiec biszkopt żeby nie opadł
  • Przygotowanie biszkoptu może spędzać sen z powiek nawet doświadczonym gospodyniom. Ileż to razy zdarzyło ci się, że ciasto opadło po wyciągnięciu z piekarnika lub nie wyrosło równo? Na szczęście istnieje kilka prostych trików, o których warto pamiętać podczas przygotowywania ciasta, aby mieć pewność, że wyjdzie perfekcyjnie. Istnieje wiele sposobów na to, jak poradzić sobie z ciastem, które się zapada lub nie chce równo wyrosnąć. Niektórzy do masy dodają mąki ziemniaczanej inni zaś, tuż po...

  • W weekend częściej sięgamy po alkohol. Niestety, równie często musimy borykać się z tzw. „syndromem dnia wczorajszego”. Na szczęście jest kilka sposobów, dzięki którym poranek po imprezie przywitamy wypoczęci i bez kaca! Fot. 123RF/Picsel Pijąc alkohol w nierozsądnych dawkach, następnego dnia możemy borykać się z kacem. Boląca głowa, nadwrażliwość na światło oraz mdłości to tylko niektóre z jego najczęstszych objawów. Ale kac wcale nie musi być nieprzyjemnym dodatkiem do każdej imprezy,...

  • To książka, którą powinien znać każdy miłośnik piwa, niezależnie od gustu i stopnia wtajemniczenia. Autor - najpopularniejszy ekspert od piwa w Polsce - odkryje przed tobą całą różnorodność piwnego świata. Dowiesz się, że chmiel w piwie to jedynie przyprawa, a drożdże mogą wnieść do piwa zapach bananów, goździków czy końskiego siodła . Nauczysz się czytać etykiety, degustować i oceniać jakość piwa. Uświadomisz sobie, że domowe warzenie piwa nie jest trudniejsze niż ugotowanie zupy i że, za...

  • Jak prawidłowo wydobyć serce karczocha? Czy powinno się obierać imbir? Jak poradzić sobie z tuszką kurczaka i pokroić rybę na sashimi? Każdy, kto lubi gotować - na co dzień w domu czy zawodowo - powinien poznać tajniki posługiwania się nożem. Nie zawsze bowiem, kierując się jedynie intuicją, efektywnie używamy tego podstawowego w kuchni narzędzia.     Ten bogato ilustrowany poradnik prezentuje nowoczesne noże i inne narzędzia do krojenia i obierania. Dzięki niemu wybierzesz właściwy nóż i...

  • Sklepowe półki uginają się pod ciężarem różnych produktów spożywczych. Hipermarkety i małe osiedlowe sklepiki kuszą przeróżnymi promocjami, a producenci żywności prześcigają się w uatrakcyjnianiu swojej oferty. Wszystko po to, abyśmy chcieli kupować jeszcze więcej. Fot. 123RF/Picsel Marnowanie jedzenia stanowi problem globalny. Badania Federacji Polskich Banków Żywności wykazały, że co roku na świecie marnuje się aż 1/3 wyprodukowanej żywności! W Europie wyrzuca się około 100 mln ton...

  • Jesteś na diecie, starasz się zdrowo odżywiać, a mimo to waga ani drgnie? Prawdopodobnie popełniasz jakiś błąd, który spowalnia twój metabolizm (czyli jednocześnie proces odchudzania) i nawet się nie domyślasz, co może być tego przyczyną... Fot. 123RF.COM/PICSEL Oto osiem rzeczy, które skutecznie podkręcą twój metabolizm i pomogą w walce z nadprogramowymi kilogramami! 1. Zimna woda Przede wszystkim nie zapomnij o piciu jej w dużych ilościach. Jeżeli nie dostarczysz organizmowi odpowiedniej...

  • Jesteś na diecie, starasz się zdrowo odżywiać, a mimo to waga ani drgnie? Prawdopodobnie popełniasz jakiś błąd, który spowalnia twój metabolizm (czyli jednocześnie proces odchudzania) i nawet się nie domyślasz co może być tego przyczyną... Fot. 123RF.COM/PICSEL Oto 8 rzeczy, które skutecznie podkręcą twój metabolizm i pomogą w walce z nadprogramowymi kilogramami! Zimna woda Przede wszystkim nie zapomnij o piciu jej w dużych ilościach. Jeżeli nie dostarczysz organizmowi odpowiedniej dawki...

  • Mamy zaszczyt przedstawić Wam zwycięzców, do których powędrują książki Leanne Ely: Umiarkowana dieta paelo. Serdecznie dziękujemy za wszystkie przesłane do nas zgłoszenia. Dzięki Wam wiemy, że zdrowy tryb odżywiania nie musi wiązać się z szeregiem wyrzeczeń, można go bez problemu wprowadzić do naszej codziennej diety, wystarczą tylko chęci. Spośród wszystkich nadesłanych do nas odpowiedzi wyłoniliśmy laureatów. Oto oni: Pani Joanna "Nie taki diabeł straszny jak go malują. Jestem na diecie...

  • Wszyscy wiemy, że jajka są zdrowe. Jednak nie każdy wie w jaki sposób powinniśmy je przechowywać, aby jak najdłużej zachowały pełnię swoich właściwości i były zdatne do spożycia. Wbrew pozorom nie jest to prosta sprawa. Fot. 123RF/Picsel Jajka są produktem, który znajduje się niemal w każdej kuchni. Trudno wyobrazić sobie bez nich codzienne posiłki. W końcu czym jest śniadanie bez omleta, biszkopt bez piany z białek, czy nawet szybki obiad bez jajka sadzonego? Sposobów na ich wykorzystanie...

  • Liście, czerwona łodyga i niewielkie korzenie. Pojawiają się na straganach i w warzywniakach na wiosnę zapowiadając otwarcie sezonu chłodnikowego. Botwina - najlepiej smakuje właśnie w maju, więc to idealna pora, by przyjrzeć się jej nieco bliżej... Fot. 123RF/Picsel Oczywiście chłodnik i barszcz ukraiński to nie jedyne zastosowania botwiny. Przedstawiamy nowe, zdrowe i niskokaloryczne zastosowań tego pysznego warzywa.   Przede wszystkim botwina doskonale nadaje się na sałatkę. Korzenie...