• Informacje na temat:

    jak ugotować zupę z wiśni

Przepisy na temat: jak ugotować zupę z wiśni
  • Zupa z wiśniami

    ...całość zmiksuj i ponownie zagotuj. Zapraw śmietaną, roztrzepaną z mąką. 3. Dopraw do smaku solą i cukrem. Zupę można podawać z dodatkiem makaronu, zarówno na ciepło, jak i na zimno.(...)Składniki: 1/2 kg wiśni (lub litrowy słoik kompotu z wiśni)  litr wody 15-20 dag makaronu np. nitki 1/2 szklanki słodkiej śmietany płaska łyżka mąki pszennej cukier, sól...

  • Przygotowuję go w bardzo prosty sposób i taki właśnie lubię najbardziej. Oczywiście najlepszy bób to ten młodziutki i słodki

  • Przepis zapożyczony od pakistańskiego kolegi, zawsze się sprawdza...

  • Wracasz zmęczony z pracy. Jesteś głodny, ale dopiero wstawiłeś ziemniaki. Jest sposób by przyspieszyć ich gotowanie.

  • Dzisiaj trochę teorii na początek dnia. Niby rzecz banalna, a jednak wiele osób nie wie o tym sposobie przyrządzania dzięki któremu zmienia się aromat :)

  • Bardzo fajne danie na upały

  • Aromat lipcowego popołudnia zamknięty w słoiku na długie zimowe wieczory:)

  • DŻEM Z WIŚNI DOSKONALE NADAJE SIĘ NA KANAPKI JAK I DO RÓŻNEGO RODZAJU CIAST.

  • Nie ma nic lepszego i smaczniejszego na rodzinny obiad niż domowy rosół. Ten smak... Ten aromat... Domowy rosół jest niezastąpiony przy przeziębieniu oraz kacu. Jest także bazą do różnorodnych zup /np. tradycyjnej poniedziałkowej pomidorówki:)/. Czasem jednak pomimo wszelkich starań rosół wychodzi zbyt tłusty. Wielkie "oka" pływające na powierzchni nie wyglądają zachęcająco a w smaku czujemy tylko tłuszcz. Na szczęście taką zupę można uratować. Jest na to kilka sposobów.

  • Jak zrobić wino

Artykuły na temat: jak ugotować zupę z wiśni
  • Japonia nie tak daleka jak myślisz, czyli co wspólnego ma schabowy z krajem kwitnącej wiśni... Dla przeciętnego zjadacza chleba Japonia jest krajem bardzo odległym i kojarzonym przeważnie z sushi, mangami, karate i samurajami, poznając bliżej kulturę Japonii okazuje się, że mamy więcej wspólnego niż się wydaje. Zarówno w Japonii, jak i w Polsce życie toczy się wokół pór roku. Upalne lato, złota...

  • Jak nasze babcie i mamy to robią, że smak przygotowywanych przez nie potraw pozostaje na długo w pamięci? Jednym z takich dań jest niewątpliwie rosół. Jedyny i niezastąpiony jako podstawa do wielu, innych potraw. Oto kilka porad jak przygotować idealny rosół w domowym zaciszu. Fot. 123RF/Picsel Czy gotowania rosołu należy się bać? Nic z tych rzeczy! Z jego zrobieniem poradzą sobie nawet początkujący kucharze. Trzeba pamiętać tylko o kilku ważnych zasadach, a następnie odważyć się podjąć...

  • Japonia nie tak daleka jak myślisz, czyli co wspólnego ma schabowy z krajem kwitnącej wiśni... Dla przeciętnego zjadacza chleba Japonia jest krajem bardzo odległym i kojarzonym przeważnie z sushi, mangami, karate i samurajami, poznając bliżej kulturę Japonii okazuje się, że mamy więcej wspólnego niż się wydaje. Zarówno w Japonii, jak i w Polsce życie toczy się wokół pór roku. Upalne lato, złota...

  • Do ugotowania zupy potrzebujemy dwóch rzeczy: garnka i wywaru. Bez tego ani rusz. A jak zrobić dobry wywar? Wystarczy, że będziemy pamiętać o kilku zasadach. Fot. 123RF/Picsel Po pierwsze: nie korzystamy z kostek rosołowych! To, że są niezdrowe, jeszcze można by jakoś przełknąć, w końcu zjadamy całkiem sporo niezdrowych rzeczy tylko dlatego, że dobrze smakują. A tu właśnie tkwi kostkowy szkopuł. One po prostu dobrze nie smakują. Nie trzeba wytrawnego, kucharskiego nosa, by wyczuć, że przy...

  • Koktajle i zupy - najłatwiejsza dieta świata

    ...? Gdyby tak, zamiast mozolnie siekać sałatki kilka razy dziennie, ugotować zupę warzywną na dwa dni? A ile czasu zajmuje przygotowanie koktajlu? Pięć minut? Może więc nie marnotrawić dobrych chęci na wertowanie literatury o dietach (często na tym po- przestajemy...) i wrzucić do miksera jabłko, kilka liści szpinaku i zmieszać z jogurtem? Taki posiłek zjemy nawet w drodze do pracy. Tak samo, jak...

  • Kiedy temperatury spadają poniżej zera, chętnie sięgamy po zupy, które rozgrzewają i sycą. Takie dania nie muszą być nudne i doskonale wiedzą o tym użytkownicy Smakera. Oto najciekawsze z ich propozycji. Fot. 123RF/Picsel Polacy uwielbiają zupy - to fakt, z którym raczej nikt nie będzie dyskutować. Statystyczny mieszkaniec naszego kraju zjada ich rocznie aż 100 litrów. Lubimy tradycyjną pomidorową, zachwycamy się modnymi ostatnio zupami-kremami, nie wyobrażamy sobie niedzielnego obiadu bez...

  • Chudnij etapami

    Co jeść, aby organizm szybciej spalał tłuszcz? Regularne posiłki to podstawa, głodzenie się nie ma sensu. Uzupełnienie diety o błonnik po tygodniu przyniesie pierwsze efekty. Do tego ruch. Jak to połączyć?

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Chlodnik ach chlodnik .... i na kwasno i na slodko

    ...z botwinki. Bierzemy peczek albo dwa mlodziutkiej botwinki i gotujemy  oczywicie pokrojona  nie zbyt drobno. Mozna z jakas kostka miesna ( byle nie kostka knora ) dla tych co miesozerni. Kiedy juz mamy(...) mdla. I teraz zabawa na calego. Do zimnego juz chlodnika wrzucam ; - ogorek swiezy krojony w kosteczke, - rzodkiewke w polplasterki, -mozna dodac mlodziutkie buraczki w slupki ( jak byly...

  • W polskich lasach znajdziemy nie tylko ciszę i spokój, ale również doskonale grzyby. Symbolem lata są bezapelacyjnie kurki, których rok w rok poszukują tysiące zapalonych grzybiarzy. Fot. 123RF/Picsel Zanim na naszych stołach zagoszczą podgrzybki i maślaki, prym wiodą kurki. Kurki to pospolite grzybki wyróżniające się intensywną barwą (żółtą bądź pomarańczową), gładkim, matowym kapeluszem o lekko podwiniętych, falistych brzegach, mocnym trzonem i lekko korzennym zapachem. Możemy spotkać je w...