• Informacje na temat:

    jak ugotować zupę jarzynową z mrożonki

Przepisy na temat: jak ugotować zupę jarzynową z mrożonki
  • Przygotowuję go w bardzo prosty sposób i taki właśnie lubię najbardziej. Oczywiście najlepszy bób to ten młodziutki i słodki

  • Przepis zapożyczony od pakistańskiego kolegi, zawsze się sprawdza...

  • Wracasz zmęczony z pracy. Jesteś głodny, ale dopiero wstawiłeś ziemniaki. Jest sposób by przyspieszyć ich gotowanie.

  • Dzisiaj trochę teorii na początek dnia. Niby rzecz banalna, a jednak wiele osób nie wie o tym sposobie przyrządzania dzięki któremu zmienia się aromat :)

  • Witajcie!!! Dzisiaj przepis na zupę klasykę – zdrową, lekką, niskokaloryczną, pełno kolorowych warzyw. Najlepiej wykorzystać oczywiście warzywa świeże, ale jeśli takich nie macie, mrożonki też świetnie się nadadzą. Tak więc dzisiaj gotujemy zupę jarzynową.

  • lekka i bardzo smaczna zupa bez śmietany.

  • Zupa jarzynowa na filecie drobiowym. Polecam.

  • Lekka i smaczna zupa jarzynowa.

  • Bardzo dobra i sycąca zupa

  • ŚWIETNE OGÓRKI NA ZUPĘ,WYSTARCZY ODKRĘCIĆ SŁOIK

Artykuły na temat: jak ugotować zupę jarzynową z mrożonki
  • Zupy dobre na wszystko

    Smaczne, zdrowe, kolorowe. Ale to nie koniec ich zalet. Dlaczego jeszcze warto skusić się na szczawiową czy jarzynową? Oto powody.

  • Jak nasze babcie i mamy to robią, że smak przygotowywanych przez nie potraw pozostaje na długo w pamięci? Jednym z takich dań jest niewątpliwie rosół. Jedyny i niezastąpiony jako podstawa do wielu, innych potraw. Oto kilka porad jak przygotować idealny rosół w domowym zaciszu. Fot. 123RF/Picsel Czy gotowania rosołu należy się bać? Nic z tych rzeczy! Z jego zrobieniem poradzą sobie nawet początkujący kucharze. Trzeba pamiętać tylko o kilku ważnych zasadach, a następnie odważyć się podjąć...

  • Wiem, ze komentarze znikaja, wiec czynie wpis, by podziekowac za ciekawe ''polsko-angielskie'' kuchenne spostrzezenia. I muzyczne tez. Ubolechowskiej uprzejmie donosze, ze jak na razie, nie planuje(...) przejmuje :). Ubolechowska pisala o zupach - rzeczywiscie dla Anglikow zupa to musi byc wiadro warzyw z wkladka :). Rosol to dla nich jak chinska zupka na wynos. W pomidorowej dziwi ryz, makaron mniej...

  • Do ugotowania zupy potrzebujemy dwóch rzeczy: garnka i wywaru. Bez tego ani rusz. A jak zrobić dobry wywar? Wystarczy, że będziemy pamiętać o kilku zasadach. Fot. 123RF/Picsel Po pierwsze: nie korzystamy z kostek rosołowych! To, że są niezdrowe, jeszcze można by jakoś przełknąć, w końcu zjadamy całkiem sporo niezdrowych rzeczy tylko dlatego, że dobrze smakują. A tu właśnie tkwi kostkowy szkopuł. One po prostu dobrze nie smakują. Nie trzeba wytrawnego, kucharskiego nosa, by wyczuć, że przy...

  • Moc przysmaków

    Chcesz, by twój smyk jadał zarówno zdrowo, jak i z apetytem? Pamiętaj, że jego posiłki mają być nie tylko bombą minerałów, witamin i innych cennych substancji. Powinny też zostać dostosowane do(...) czy kwiatek. A przy okazji udekoruj danie kilkoma malinami (świeżymi lub z mrożonki), bogatymi w witaminę C. Możesz je wcześniej podgrzać, żeby puściły sok. Takiemu przysmakowi smyk się nie oprze...

  • Kiedy temperatury spadają poniżej zera, chętnie sięgamy po zupy, które rozgrzewają i sycą. Takie dania nie muszą być nudne i doskonale wiedzą o tym użytkownicy Smakera. Oto najciekawsze z ich propozycji. Fot. 123RF/Picsel Polacy uwielbiają zupy - to fakt, z którym raczej nikt nie będzie dyskutować. Statystyczny mieszkaniec naszego kraju zjada ich rocznie aż 100 litrów. Lubimy tradycyjną pomidorową, zachwycamy się modnymi ostatnio zupami-kremami, nie wyobrażamy sobie niedzielnego obiadu bez...

  • Samo zdrowie na talerzu

    ...w niej niemal komplet witamin i składników mineralnych. Oczywiście pod warunkiem, że właściwie ją przygotujesz. Jak ugotować jarzynową bombę witaminową? Świeże warzywa obierz i pokrój tuż przed gotowaniem(...)Chcesz, by twój smyk jadał zarówno zdrowo, jak i z apetytem? Pamiętaj, że jego posiłki mają być nie tylko bombą minerałów, witamin i innych cennych substancji. Powinny też zostać dostosowane do...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Jadłospis malucha

    Owoce z zamrażarki Gotowe mrożonki - przed podaniem maluchowi - zawsze powinny być poddane obróbce termicznej, bo tak jest bezpieczniej. Im mniejsze dziecko, tym jego przewód pokarmowy jest bardziej(...) gotowe dania w słoiczkach lub posiłki przygotowywane "na świeżo" w domu, z dobrej jakości produktów. Nauka gryzienia Pierwsze próby gryzienia rozpoczynają się z wprowadzeniem posiłków...

  • W polskich lasach znajdziemy nie tylko ciszę i spokój, ale również doskonale grzyby. Symbolem lata są bezapelacyjnie kurki, których rok w rok poszukują tysiące zapalonych grzybiarzy. Fot. 123RF/Picsel Zanim na naszych stołach zagoszczą podgrzybki i maślaki, prym wiodą kurki. Kurki to pospolite grzybki wyróżniające się intensywną barwą (żółtą bądź pomarańczową), gładkim, matowym kapeluszem o lekko podwiniętych, falistych brzegach, mocnym trzonem i lekko korzennym zapachem. Możemy spotkać je w...