• Informacje na temat:

    jak ugotować zamrożone pierogi

Przepisy na temat: jak ugotować zamrożone pierogi
  • Sztuka lepienia pierogów

    Jak prawidłowo przygotować pierogi na wigilijny wieczór?

  • Przygotowuję go w bardzo prosty sposób i taki właśnie lubię najbardziej. Oczywiście najlepszy bób to ten młodziutki i słodki

  • Zasady mrożenia żywności, które musisz znać

    ...przed zamrażaniem, jak i po rozmrożeniu.  Podstawowe zasady mrożenia mięsa Do mrożenia nadaje się każde surowe mięso, pod warunkiem, że nie było wcześniej rozmrożone. Proces ten powinien odbywać się(...) zapakuj w osobną torebkę, by zapobiec ich sklejeniu. Rozmrozisz tylko tyle, ile w danej chwili będziesz potrzebować.  Jak mrozić ryby? Podobnie jak w przypadku mięsa, do mrożenia nadają się...

  • Przepis zapożyczony od pakistańskiego kolegi, zawsze się sprawdza...

  • Dzisiaj trochę teorii na początek dnia. Niby rzecz banalna, a jednak wiele osób nie wie o tym sposobie przyrządzania dzięki któremu zmienia się aromat :)

  • Wracasz zmęczony z pracy. Jesteś głodny, ale dopiero wstawiłeś ziemniaki. Jest sposób by przyspieszyć ich gotowanie.

  • Wypróbowany przepis na "Pierogi jak u mamy"

  • pierogi i mięso z kraba

  • Smaczny pomysł na "Pierogi z kapustą jak u mamy"

  • Uważam że, to jest najlepsze ciasto jakiekolwiek robiłam na pierogi. Pierogi ruskie są moje i rodziny ulubione, choć i inne też robię.

Artykuły na temat: jak ugotować zamrożone pierogi
  • Jak przygotować święta i nie zwariować

    Zanim będziemy mogli cieszyć się wspólnie spędzonymi chwilami z najbliższymi przy wigilijnym stole, czeka nas ogrom pracy i wysiłku, jaki musimy włożyć w przygotowania zarówno przysmaków, kupno prezentów i najtrudniejszych i najbardziej nielubianych świątecznych porządków. Sprawdź, jak to wszystko spokojnie przygotować.

  • Trudno wyobrazić sobie polską kuchnię bez pierogów. To niemal narodowe danie, które na całym świecie kojarzy się z naszym krajem. Fot. 123RF/Picsel W Polsce pojawiły się około XIII wieku, przywędrowały ponoć z Dalekiego Wschodu, a sprowadzono je przez Ruś Kijowską. Najstarszy zapis przyrządzania pierogów znalazł się na kartach pierwszej polskiej książki kucharskiej, czyli Compendium ferculorum z 1682. Znalazł się tam przepis na pierogi z mięsem, a konkretnie z farszem z nerek, łoju oraz...

  • Katarzyna Bosacka o zaletach polskiej kuchni

    ...- Przeciętny Kanadyjczyk czy Amerykanin wie, że z Polski pochodzą pierogi i dobra wódka. Dopiero po przyjeździe do Polski otwierają oczy i kubki smakowe ze zdumienia. I w Ameryce, gdzie mieszkaliśmy trzy lata, i w Kanadzie, gdzie mąż był ambasadorem, zajmowałam się promocją kuchni polskiej wśród polityków, krytyków kulinarnych, szefów kuchni. Byli zdumieni niezwykłą sezonowością, różnorodnością...

  • Jak nasze babcie i mamy to robią, że smak przygotowywanych przez nie potraw pozostaje na długo w pamięci? Jednym z takich dań jest niewątpliwie rosół. Jedyny i niezastąpiony jako podstawa do wielu, innych potraw. Oto kilka porad jak przygotować idealny rosół w domowym zaciszu. Fot. 123RF/Picsel Czy gotowania rosołu należy się bać? Nic z tych rzeczy! Z jego zrobieniem poradzą sobie nawet początkujący kucharze. Trzeba pamiętać tylko o kilku ważnych zasadach, a następnie odważyć się podjąć...

  • Bardzo banalna opowieść o rosole i o sałatce…

    ...  Tak czasami mam, że ogarnia mnie chęć na polskie jadło. Może to być jakaś polska zupa, albo nagła ochota na placki ziemniaczane czy pierogi. Pojawia...

  • Trudno wyobrazić sobie bez nich polską kuchnię, nie mówiąc już o świętach Bożego Narodzenia. Jak je przygotować, aby były naprawdę dobre? Skorzystaj z pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF Pierogi to zawsze doskonały pomysł na obiad. To tradycyjne danie podbiło serca Polaków oraz wielu obcokrajowców. Sekret idealnych pierogów tkwi nie tylko w pysznym farszu, ale także w doskonałym cieście - niezbyt grubym, ale też niezbyt cienkim, lekkim, miękkim i dobrze wyrobionym. Jak je przygotować?...

  • Letnie zatrucia pokarmowe - jak ich uniknąć?

    ...przydrożnej cukierni. Niestety, dodawane są do nich często surowe jajka. Te zaś mogą zawierać pałeczki salmonelli. Jak się ustrzec zatrucia Wysoka temperatura, upał sprawiają, że bakterie stają się bardzo(...) w chłodni, nie kupuj ich. Zdradliwe są także lody, które zostały raz rozmrożone, a potem ponownie zamrożone. Niska temperatura nie niszczy salmonelli, jedynie hamuje rozwój bakterii. Giną one dopiero...

  • Nie ma co dyskutować: Polacy uwielbiają pierogi. Od kilku lat potrawa ta podbija również światowe salony. Amerykanie, Anglicy, czy też Australijczycy zachwycają się ich smakiem. Tylko jak je przygotować, aby były nie tylko smaczne, ale również bardzo ładne? Fot. 123RF/Picsel Niektórzy twierdzą, że w przypadku pierogów liczy się przede wszystkim wnętrze. Pomysłów na różnego rodzaju farsze - zarówno te słodkie, jak i wytrawne - znajdziecie co nie miara. Jednak naszym zdaniem, równie istotnym...

  • Sześć sposobów na dobre mrożenie

    Najczęściej mrozimy owoce, warzywa, mięso i ryby. Ale tak naprawdę mrozić można niemal wszystko, zwłaszcza gotowe potrawy. Warto jednak pamiętać o kilku zasadach, aby produkty były jak najdłużej(...) zamrażarki. Z kolei torebki łatwiej tam umieścić, bo niezamrożone produkty bez problemu dopasowują się kształtem do wyznaczonego miejsca. 2. Podział na porcje  Pamiętaj, aby powtórnie nie mrozić dań wyjętych...

  • Nie ma co dyskutować: Polacy uwielbiają pierogi. Od kilku lat potrawa ta podbija również światowe salony. Z okazji 10. urodzin Smakera prezentujemy wam najpopularniejsze przepisy na ten przysmak. Fot. 123RF/Picsel Pierogi to zawsze doskonały pomysł na obiad. To tradycyjne danie podbiło serca Polaków oraz wielu obcokrajowców. Sekret idealnych pierogów tkwi nie tylko w pysznym farszu, ale także w doskonałym cieście - niezbyt grubym, ale też niezbyt cienkim, lekkim, miękkim i dobrze wyrobionym....