• Informacje na temat:

    jak udekorować jabłka

Przepisy na temat: jak udekorować jabłka
  • Łabędź z jabłka – prosty i efektowny

    Myślisz, że dekoracje z warzyw i owoców potrafią wykonywać tylko mistrzowie sztuki kulinarnej? Spokojnie. W sieci znajdziesz mnóstwo porad i filmików, które pokażą ci, jak wyczarować efektowne dekoracje krok po kroku. My na początek wyszperałyśmy dla was łabędzia z jabłka.

  • Pyszne jak wszystkie dania , które mam :]

  • Jak przyrządzić i ozdobić cappuccino

    ...narysować na powierzchni cappuccino kształt spirali, a następnie za pomocą wykałaczki nakreślić wychodzące z jej centrum linie (podobnie jak w przypadku róży wiatrów). Jeśli chcemy udekorować(...) SAECO GranBaristo. Dekorowanie czekoladą i mlekiem Espresso i mleko doskonale komponują się z innymi składnikami o intensywnym aromacie, takimi jak kakao, cynamon, śmietanka czy gorąca czekolada...

  • Suszone jabłka mają dużo wartości odżywczych. Są idealne do zimowego kompotu jak i podgryzania sobie zamiast chipsów. Żeby uzyskać 1 kilogram suszonych jabłek będziemy potrzebować około 10 kg świeżych jabłek.

  • Domowe ciasta z jabłkami i gruszkami

    ...(odwrócone) lub na górę (tak, jak się piekło). Przed podaniem możesz posypać cukrem pudrem i ubrać miętą lub melisą Kruchy placek z jabłkami 25 dag musli z pełnego ziarna pszenicy, 10 dag zmiel(...) oraz malinami Piernik jabłkowo-gruszkowy nadzienie: 2 gruszki, 2 jabłka, po 1/2 szkl. wody i białego wina, szkl. cukru; ciasto: 1/4 kostki masła, 1/2 szkl. cukru, 3/4 łyżeczki sody oczyszcz...

  • Alternatywa dla "chemicznych" chipsów. Samo zdrowie, a że pyszne , zapewniam.

  • Tradycyjne polskie dania mięsne z jabłkami

    Jakie jabłka wybrać ? Do pieczenia z mięsem, szaszłyków czy sałatek dobrze nadaje się np. kruchy cortland. Do ciast lepsze są odmiany kwaskowe, np. reneta, antonówka. Golden delicious(...) pieprzem, mąką i zrumień ją na silnie rozgrzanym tłuszczu. • Jabłka dokładnie umyj, starannie je osusz, po czym pokrój je na ćwiartki, usuwając gniazda nasienne. Następnie skrop jabłka sokiem...

  • Pio co się rozdrabniać na deserki dla każdego z osobna, skoro można zrobić jeden rodzinny... ;)

  • Jak wykorzystać wczorajszy chleb? Najlepsze przepisy!

    ...i dodać resztę parmezanu. Zapiekać w 225 st. C przez 20 minut. Zapiekanka z chleba i jabłek  Składniki: 80 g rodzynek 3 czerstwe bułki 3 duże jabłka Elstar 100 g śmietany kremówki 400 ml mleka 4 jajka 4 żółtka 75 g cukru 2 łyżki bułki tartej Cukier puder do posypywania Przygotowanie: Rodzynki opłukać. Bułki pokroić na cienkie kromki. Jabłka pokroić na...

  • A teraz coś pysznego z jabłek od Cioci czyli jabłka prażone. Nie wiem jaką nazwę nosi odmiana tych jabłek ale są super, w ogóle nie ciemnieją. Można pokroić i zostawić na cały dzień i nic się nie dzieje. Od razu zaznaczam, że to nie są te ze zdjęcia ( dekoracji ). Jest to stara odmiana ale Ciocia niestety nie pamięta nazwy. Ważne jest to, że jabłka są smaczne i super nadają się na przetwory. Zimą będą jak znalazł takie jabłuszka.

Artykuły na temat: jak udekorować jabłka
  • Placek z jabłkami cukrowymi i nerkowcami

    ...nerkowców na rozwałkowane ciasto. Wyłóż formę do pieczenia papierem. Przełóż ciasto do formy i piecz w temperaturze 150 o C przez 15 minut.  3. Aby przygotować krem budyniowy, obierz jabłka cukrowe i usuń gniazda nasienne.  W rondelku podgrzej 400 ml śmietany kremówki i dodaj jabłka cukrowe. Podgrzej do temperatury około 70 o C, aby aromat jabłek cukrowych przeszedł do śmietany. 4. Następnie...

  • Z bogactwem warzyw i owoców zawsze kojarzyłem przełom wiosny i lata. Jednak to nadchodząca jesień przynosi uginające się od owoców gałęzie w sadach. Fot. 123RF/Picsel Jeśli wybierzecie się za miasto i leniwym krokiem pospacerujecie rozglądając się po owocującej naturze, zachwycą was jabłonie. Tak, to właśnie teraz, gdy pogoda grymasi nadchodzi sezon na jabłka.   Jabłko to najpopularniejszy owoc na świecie. Na wskroś polski, choć uprawiany także w wielu innych rejonach świata. Okrągłe,...

  • Ciasta z jabłkami

    Sekrety pieczenia Bogatsze nadzienie Nic tak nie podkreśla smaku prażonych na szarlotkę jabłek, jak cynamon. Mus jabłeczny można też wzbogacić rodzynkami lub posiekanymi orzechami włoskimi. Ściślejszą konsystencję musu uzyskamy, wsypując do niego galaretkę w proszku. Do jabłek słodkich pasuje galaretka kwaskowa, np. agrestowa, do winnych - morelowa. Jakie jabłka? Najlepsze jabłka na...

  • To jedne z najpopularniejszych owoców w naszym kraju. Jak je przygotować, aby smakowały naprawdę dobrze? Fot. 123RF/Picsel Jabłka to owoc na wskroś polski, który wyjątkowo często gości na naszych stołach. Cenimy je przede wszystkim ze względu na fantastyczny smak oraz właściwości odżywcze. Włączając je do diety, zyskujemy cenne źródło witamin i składników odżywczych, niezbędnych naszemu organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. Pektyny zawarte w jabłkach skutecznie wymiatają wolne rodniki,...

  • Obiad jak u babci

    W żadnej restauracji nie zjemy tak dobrze jak kiedyś u babci. Tych smaków i aromatów się nie zapomina...

  • Jabłka to jedne z najpopularniejszych owoców w naszym kraju. Cenimy je przede wszystkim ze względu na fantastyczny smak. Jest jednak o wiele więcej powodów, dla których warto zwrócić na nie uwagę. Najlepiej jeść jabłka ze skórką.      Fot. 123RF.COM/PICSEL Powód 1: Dobre, bo polskie Polskie pochodzenie jabłek, które kupujemy, oznacza dla nas nie tylko patriotyczny gest, ale także... zdrowie. A to dlatego, że polskie jabłka nie muszą dniami i tygodniami "leżakować" w transporcie - przekłada...

  • Krucha szarlotka

    Do ciasta można dać całe jajka, ale nie będzie tak kruche, jak z samymi żółtkami. Można też dodać 1 łyżkę kwaśnej śmietany.

  • Naukowcy z Uniwersytetu Stanu Waszyngton odkryli, że nie wszystkie jabłka odchudzają w równym stopniu. Która odmiana jabłek ma najsilniejsze działanie odchudzające? Fot. 123RF.COM/PICSEL Giuliana Noratto ze swoim zespołem zwróciła uwagę na substancje, które są zawarte w jabłkach i biologicznie aktywne, ale nie trawione. W badaniu uwzględniła odmiany Granny Smith, Braeburn, Fuji, Gala, Golden Delicious, McIntosh i Red Delicious. Podawała je otyłym myszom. Co takiego w sobie mają "babcine"...

  • Ewa Wachowicz: Gotowanie po krakowsku

    Po zimowej przerwie Ewa Wachowicz zaprasza na premierowe odcinki programu "Ewa gotuje". Prowadząca uwielbia potrawy kuchni regionalnych i lokalne przysmaki, i w ramówce wiosennej postara się pokazać ich jak najwięcej, zaczynając - jakżeby inaczej - w odcinku 352. od specjałów z Krakowa.

  • Gdy stoimy przed półką z jabłkami, nasz wzrok najczęściej przyciągają te krwisto czerwone, o błyszczących skórkach. Jednak to właśnie tych owoców powinniśmy unikać. Przekonajcie się dlaczego. Fot. 123RF Które jabłka są najzdrowsze? Wiele osób odpowie, że te, które mają jednolicie ubarwioną, błyszczącą skórkę, pozbawioną jakichkolwiek obić. Ale czy to aby na pewno dobry wybór? Kupując je w supermarketach, powinniśmy się wystrzegać takich „idealnych" owoców, gdyż razem z nimi, możemy zjeść...