• Informacje na temat:

    jak udekorować galaretki

Przepisy na temat: jak udekorować galaretki
  • ...smaku cukrem i sokiem z cytryny, wymieszać, przelać do salaterki i wstawić do lodówki. Przed podaniem wyłożyć galaretkę na talerz lub półmisek i udekorować gałązką natki oraz rodzynkami. Tak przyrządzony chrzan kroi się na małe porcje jak tort, a podaje do szynki, zimnych mięs i ryb.

  • Wypróbowany przepis na "Galaretki - smakują jak pyszne cukierki"

  • Wielkanocne słodkości: Jak przyrządzić je taniej?

    ...z galaretką Za 36 zł: Składniki: ●75 dag mielonego twarogu ●25 dag kremówki ●po 10 dag rodzynek i susz. moreli ●6 łyżeczek żelatyny ●biszkopty ●torebka galaretki wiśniowej i brzoskwiniowej ●puszka(...) masę. Ubierz owocami i kawałkami galaretki wiśniowej. Chłodź godz. Przygotuj drugą galaretkę i schłodź. Tężejącą zalej sernik, chłodź 2 godz.  Za 25zł: Składniki:  ●75 dag mielonego twarogu ●25 dag...

  • Smaczny pomysł na "Kokosowe galaretki"

  • Torcik żurawinowy

    ...z twarogiem i miksując, wlej śmietanę. Wsyp po łyżce mąkę wymieszaną z cukrem waniliowym. Miksuj jak najkrócej, by nie napowietrzyć masy. Przelej ją na spód Torcik żurawinowy i wyrównaj wierzch. Formę(...) rozpuść w 3 łyżkach wody i zmiksuj z musem. Przestudź i wylej na sernik. Schłodź do zastygnięcia galaretki, udekoruj. 

  • Pyszne kolorowe galaretki drobiowe.

  • Wielkanocne jajka

    .... Obierz i posiekaj cebulę, połącz z mięsem, 3 łyżkami tartej bułki i 1 jajkiem. Posól, popieprz, dopraw musztardą. Jajka obierz, ostudź i obtocz mięsem (podobnie jak się formuje kotlety mielone...

  • Smakowita ozdoba Wielkanocnego stołu, pięknie się prezentują świetnie smakują po prostu nie można przejść obok nich obojętnie

  • Serniki z truskawkami

    ...1. Spód: pokrusz ciasteczka jak najdrobniej. Wymieszaj z migdałami i rozpuszczonym masłem. Masą wylep dno małych foremek wyłożonych folią aluminiową. Schłodź przez 30 minut.  2. Sernik: zmiksuj ser...

  • podzielne, wesołe i na kazdym przyjęciu znika w zastraszającym tempie;) oczywiscie to deser dla dorosłych uczestników przyjęcia i przyznam ze troszke zdradliwy jak sie przesadzi z iloscią;) a co za tym idzie -NIE DLA KIEROWCÓW:P

Artykuły na temat: jak udekorować galaretki
  • Galaretki wracają do łask

    Zobacz, jak wiele pomysłowych dań można zalać galaretką. Wyglądają efektownie, smakują wyśmienicie.

  • W kolejnym odcinku, zawodnicy będą musieli zmierzyć się z ponadczasową klasyką - ciasteczkami, które z pewnością nie raz gościły na ich stołach w czasie rodzinnych spotkań. Biszkopt: 150 g białko 130 g cukier drobny 75 g żółtko 38 g mąka migdałowa 90 g mąka pszenna 23 g skrobia kukurydziana   Ubić białko z cukrem do sztywności. Dodać płynne żółtko i suche składniki, a następnie wymieszać. Wyszprycować na matę silikonową. Piec w 190 C do złotego koloru. Galaretka: 310 g sok...

  • Z kolorową galaretką

    ...żółtka, mąkę i proszek do pieczenia (wszystkie składniki dodawane do piany mieszaj drewnianą łyżką). Ciasto piecz ok. 25 min w 180° C. 2. Wszystkie galaretki (oprócz pomarańczowej) rozpuść(...) 5 minut aż masa zacznie gęstnieć. Gorącą masę wylej na upieczony i ostudzony biszkopt. 4. Przygotuj masę cytrynową: wszystkie składniki połącz i ugotuj jak budyń. Gdy przestygnie, wylej masę cytrynową...

  • Halloween kojarzy nam się głównie z jednym, konkretnym warzywem. Jest to nieoceniona dynia, z której wyczarujemy nie tylko złowieszcze ozdoby, ale także przerażająco pyszne desery! Fot. 123RF/Picsel Odkąd Halloween na dobre zawitało w polskich domach poszukujemy już nie tylko oryginalnych strojów na imprezy, ale także przepysznych przekąsek na straaaszne przyjęcia. W roli głównej może wystąpić dynia, która zostanie wykorzystana jako przepiękna ozdoba, a jej miąższ może być podstawą do...

  • Pięć powodów, dla których warto jeść czerwone porzeczki

    Soki, lody, ciasta, torty, kremy, tartaletki, dżemy, galaretki, koktajle, a nawet dressing sałatkowy oraz glazura do mięsnej pieczeni – aż tyle jest w stanie zdziałać niewielka i zupełnie niepozorna czerwona porzeczka. A żeby było jeszcze ciekawej, jej kulinarne możliwości to zaledwie początek długiej listy zalet, jakie w sobie kryje. Co jeszcze, poza plejadą nieznanych dotąd kompozycji smakowych...

  • Zimowe miesiące należą do najpiękniejszych w roku. Co rano, zza oszronionych okien, możemy podziwiać biały świat. Mroźne powietrze orzeźwia i wręcz namawia do spacerów po skrzypiącym śniegu. Aura zachęca także do uprawiania zimowych sportów, a najmłodsi najchętniej w ogóle nie schodziliby z sanek. Niestety zima niesie ze sobą ryzyko rozmaitych urazów. Fot. 123RF/Picsel Grożą nam przemarznięcia, bóle reumatyczne, stany zapalne stawów, a także stłuczenia, zwichnięcia oraz złamania. Dobra dieta...

  • Pyszne, rozgrzewające dania na zimowe dni!

    Gdy zima trwa w najlepsze szukamy wszelkich sposobów na to jak radzić sobie z zimnem i mrozem. Nie zawsze jednak ciepła kawa wypita w biegu, czy gruby sweter są w stanie skutecznie rozgrzać nasz organizm… Zaraz po powrocie do domu z zimowego spaceru czy pracy warto, więc przygotować pyszny i aromatyczny posiłek, który sprawi, że pogoda za oknem stanie się już tylko wspomnieniem! Jak to zrobić...

  • Polskie, sezonowe truskawki są na tyle pyszne, że doskonale smakują solo lub po prostu posypane niewielką ilością cukru. Warto również zrobić z nich różnego rodzaju przetwory, aby cieszyć się tym wyjątkowym smakiem także zimą. Fot. 123RF/Picsel Najpierw były poziomki, które szeroko wykorzystywano w medycynie ludowej do leczenia najróżniejszych dolegliwości. Marcin z Urzędowa, autor szesnastowiecznego "Herbarza Polskiego" polecał je jako lek przeciwgorączkowy. Korzeń poziomki miał być...

  • Słodkości na wielką okazję

    ...połowy tortu posmaruj bitą śmietaną i ułóż tak, by stykały się okrągłymi stronami i tworzyły skrzydła motyla. Posyp wiórkami kokosowymi, wetknij rurki waflowe (jak czułki motyla), udekoruj owocami(...) jasnych winogron, 2 czubate łyżki cukru, 100 ml soku jabłkowego, łyżka posiekanej mięty Kolorowa mieszanka: po 1 opakowaniu galaretki cytrynowej, agrestowej i truskawkowej Melon z niespodzianką...

  • Lody gałkowe, lody włoskie, desery lodowe – pycha! Ale czy to wyczerpuje lodowe propozycje? Czy lody z szarlotką na ciepło to szczyt ekstrawagancji? Fot. 123RF/Picsel   Granita to włoski, a dokładnie sycylijski deser, robiony z wody, cukru i dodatków smakowych. Przygotowuje się go w maszynie do lodów, a podaje w postaci pół zmrożonej. We Włoszech najpopularniejsza jest granita kawowa i migdałowa - Sycylijczycy mają w zwyczaju spożywanie jej na śniadanie wraz z brioszką. Sorbet od granity...