• Informacje na temat:

    jak ucierać masło z cukrem mikserem

Przepisy na temat: jak ucierać masło z cukrem mikserem
  • Ciasta rajskie i diabelskie, czyli wypieki doskonałe

    Ciasto rajskie (torta paradiso), jasne i lekkie jak puch i ciemne, diabelskie (torta del diavolo) - to wyśmienite, popularne we Włoszech i łatwe w przygotowaniu wypieki. Są doskonałe jako zastrzyk energii razem z poranną kawą i deser po posiłku.

  • Domowe zawsze jakoś lepiej mi się kojarzy. Przygotowanie nie jest skomplikowane, a z racji tego, że masła mało używam, to i cena jakoś nie boli, choć to z pewnością droższa zabawa niż z kupnym.

  • Babka rumowo-śliwkowa

    .... W tym czasie przygotowujemy polewę: W rondelku rozpuszczamy masło, jak będzie płynne dosypujemy 80g cukru i podgrzewamy mieszając do całkowitego rozpuszczenia cukru. Dolewamy 3-4 łyżki mleka(...)Sposób przygotowania Śliwki kroimy w kostkę i zalewamy rumem, można to zrobić dzień wcześniej. Miękkie masło przekładamy do dzieży miksera stacjonarnego, dosypujemy cukier, sól i ucieramy przez...

  • Przygotowanie domowego masła zajmuje dosłownie chwilę, szczególnie jeżeli do tego celu używamy miksera. Jego śmietankowy smak i aromat jest niesamowity. Koniecznie wypróbuj ten przepis, a już nigdy nie kupisz masła.

  • Zdrowe słodycze

    ...i wykładamy papierem do pieczenia. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej (w naczyniu nad garnkiem, z gorącą i parującą wodą). Jajka ubijamy razem z cukrem i oliwą za pomocą miksera. Do uzyskanej masy...

  • Małe ciasteczka z ciasta twarogowego i oleju są doskonałe. Mięciutkie, delikatne, nadają się do popołudniowej herbatki jak i na śniadanie. Powinny być zjadane jeszcze tego samego dnia, bo wtedy smakują najlepiej.

  • Krótki film jak przygotować masło czosnkowe.

  • Dzięki klarowaniu masła podnosi się jego temperatura dymienia, dzięki czemu potrawy smażone na maśle nie będą się przypalały. Klarowane masło wykorzystujemy również do przygotowywania sosów (sos holenderski) oraz deserów. Można je długo przechowywać w pokojowej temperaturze.

  • Masło jabłkowe to taki wzbogacony mus do wypieków, naleśników, gofrów, racuchów czy na pieczywo. Pyszny także do wyjadania palcem prosto ze słoika.

  • Doświadczenie nauczyło mnie wybierać odpowiedni cukier i masło do wypieku ciasteczek.

Artykuły na temat: jak ucierać masło z cukrem mikserem
  • Suflet lekki jak puch

    ...mąki, aromat oraz skórkę otartą z cytryny. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli oraz pozostałym cukrem. Pamiętaj, że jakikolwiek paproszek, odrobina żółtka, niestarannie osuszona miska, wilgotne(...) naczynia. 4. Z lodówki wyjmij śmietankę i ubij ją na sztywno mikserem na wysokich obrotach. 5. Żółtka połącz z ciepłą (ale nie gorącą) czekoladą i stopniowo dodawaj ubitą pianę z białek oraz bitą...

  • W ostatnim czasie ceny masła oszalały. Sprzedawane w sklepach kostki są mniejsze i znacznie droższe niż jeszcze kilka lat temu. Nic więc dziwnego, że wiele osób, wzorem naszych babć, decyduje się na własnoręczne zrobienie masła. Fot. 123RF/PicselJeśli regularnie kupujecie masło z pewnością zaobserwowaliście, że ceny tego produktu już od dłuższego czasu sukcesywnie wzrastają. Obecnie za kostkę masła zapłacimy nawet dwukrotnie więcej niż jeszcze dwa lata temu. Co więcej, wielu producentów...

  • Jabłecznik z owsianą bezą

    Jabłka obrać, pokroić na cząstki i wyciąć gniazda nasienne. Potem cząstki jabłek pokroić w plasterki i skropić je sokiem z cytryny, by nie ściemniały.  Blachę (32x39 cm) posmarować tłuszczem. Masło(...) wymieszać całość mikserem. Ciasto rozsmarować na spodzie blachy. Na wierzchu rozłożyć plasterki jabłek. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Piec przez 20 minut.  W tym czasie...

  • Stojąc przed sklepową półką, na której znajdują się masła, można się bardzo mocno zdziwić. Znajdziemy tam wiele produktów różniących się niewielkimi szczegółami. Nie każdy jednak wie, że te detale są bardzo istotne i mogą zadecydować o tym, czy do domu wrócimy z prawdziwym masłem, czy też produktem, który tylko je udaje. Fot. 123RF Uniknięcie zakupu podrobionego masła nie jest trudne, jednak wymaga od nas wzmożonej uwagi podczas zakupów. Zapomnijcie o bezmyślnym wrzucaniu produktów do...

  • Prosty tort czekoladowy na dzisiejszy wieczor

    ...  Krem: 15 cl smietanki kremowki 300 g czekolady 70% kakao   Maslo utrzec z ziarenkami z laski wanili i z cukrem na puszytsy krem. Make wymieszac z kakao i z proszkiem. Po lyzce dodawac do masla, ucierac. Dodawac tez stopniowo 35 cl mleka. Na koniec dac piane z 11 bialek. Delikatnie wymieszac.  Piec po 15 minut kazdy krazek - beda 3 grubsze badz 4 ciensze jak kto woli w 180°C, na...

  • Ponad 3 miliony Polaków choruje na cukrzycę. Rocznie z powodu powikłań umiera około 21 tysięcy z nich. Co 10. Polak nigdy nie badał poziomu glukozy we krwi. Ponad 3 miliony Polaków choruje na cukrzycę. Wielu z nich nie zdaje sobie sprawy ze swojej choroby. Dowiaduje się o niej dopiero, gdy cukrzyca zaczyna zagrażać ich życiu. Ta choroba cywilizacyjna jest obecnie jednym z największych wyzwań medycyny. Patrick Olsson i Lars-Erik Litsfeldt sami są diabetykami (Patrick z powodu powikłań...

  • Najlepsze serniki

    ...minut do lodówki. W tym czasie utrzeć 5 dag masła z drugim cukrem wanilinowym i 15 dag cukru. Wbić 3 jajka i ucierać mikserem, aż składniki dobrze się połączą. Miksując, porcjami dokładać twaróg(...). Wyrośnięte ciasto rozwałkować na placek, wylepić nim blachę z wyższą krawędzią. Na cieście rozsmarować masę serową, odstawić na 15 minut do wyrośnięcia. Masło utrzeć z cukrem i żółtkami. Delikatnie...

  • Po wyroku Trybunału Europejskiego, producenci żywności będą musieli zmienić nazwy niektórych produktów. Fot. 123RF/Picsel Z pewnością wielu z nas zdążyło już przyzwyczaić się do tego, iż Unia Europejska lubi zaskakiwać nas niecodziennymi decyzjami. W ostatnich latach duże kontrowersje budziło chociażby uznanie ślimaków za ryby lub kontrola krzywizny bananów. Niedawno do grona absurdalnych regulacji dołączyła ta, dotycząca mleka kokosowego oraz masła orzechowego. Okazuje się bowiem, iż nazwy...

  • Wielkanocne delicje

    Pascha, parzona baba, ciasteczka zdobione jak pisanki to pracochłonne słodkości. Ale trud ich przygotowania wynagrodzi niepowtarzalny smak.

  • Masło, margaryna, a może oliwa z oliwek? Niestety, bardzo często wybieramy nieodpowiednie produkty, które są zdrowe, ale tylko wtedy, kiedy serwujemy je na zimo. Na czym więc smażyć, aby danie było smaczne, zdrowe i nie straciło swoich właściwości odżywczych? Wysoki punkt dymienia To temperatura, w której ogrzewany tłuszcz zaczyna się rozpadać i tracić właściwości odżywcze. Na dalszym etapie smażenia powstają niebezpieczne związki (wydzielają się w postaci gryzącego dymu), które dodatkowo...