• Informacje na temat:

    jak ubić śmietanę do tortu

Przepisy na temat: jak ubić śmietanę do tortu
  • Tort z ciasta ptysiowego z agrestem

    Sprawdź, jak zrobić ciasto ptysiowe i wyczarować z niego pyszny tort.

  • Chcesz się nauczyć ubijać śmietanę? Musisz najpierw zrobić masło:) Jeśli tak jak ja masz odwieczny problem z konsystencją bitej śmietany, a to za płynna, a może się zwarzyła, a jak długo ją ubijać żeby nie przebić, itp. Polecam Ci banalny sposób jak stać się mistrzem w ubijaniu śmietany.

  • Smaki śmietanowej pianki

    Bitą śmietanę o idealnej konsystencji przygotujemy z mocno schłodzonej śmietany kremówki. Ważne, by jej nie „przebić”, czyli nie ubijać za długo – wtedy może się zwarzyć lub powstanie z niej masło. A smak? Oto, jak go ulepszyć!

  • Biszkopt który zawsze się uda. Warunkiem jest żeby składniki miały pokojową temperaturę i żeby była dokładna gramatura składników, na jedno żółtko 3 dag mąki i 2 dag cukru.

  • Cassata Siciliana

    ...wody. Śmietanę mocno ubić. Ser riccota włożyć do miski i wyrobić na gładką masę przy pomocy robota kuchennego. Dodać syrop i likier. Żelatynę odcisnąć i rozpuścić w małym rondelku na słabym ogniu(...). Ostrożnie wyjąć z miski, zdjąć folię. 250 g śmietany mocno ubić dodając paczkę cukru waniliowego. Śmietanę rozsmarować na torcie. Dekorować bakaliami i czekoladą. Czas przygotowania: 60 minut Jedna porcja...

  • Bardzo dobry krem do tortów i ciast, po ochłodzeniu w lodówce ma idealną konsystencję. Najważniejsze w tym przepisie jest użycie masła, a nie margaryny. I do tego koniecznie co najmniej 82%. Dzięki temu masa stężeje, nie rozpłynie się i przede wszystkim nie zważy. W smaku nie jest mdła, ani nazbyt maślana. Jest po prostu pyszna :)

  • Wyjątkowo smaczne desery

    ...i wyjąć na kratkę. Śmietanę kremówkę ubić razem z cukrem pudrem. Przełożyć do jednorazowego rękawa cukierniczego zakończonego okrągłą tylką. Na kawałki brownie wyciskać krem, następnie układać świeże(...) i wypieczone z wierzchu. Wyłączyć piekarnik - pozostawić do wystudzenia na kilka godzin lub na całą noc. Wszystkie składniki na krem różany ubić mikserem. Wykonanie tortu Pierwszy blat bezowy...

  • Chrzan to niezbędny dodatek ogórków kiszonych /często również konserwowych/, składnik tradycyjnej ćwikły, element wielkanocnego menu i... No właśnie: sezon ogórkowy za nami a do Wielkanocy jeszcze daleko. Co więc zrobić z korzeniami chrzanu, których nie wykorzystaliśmy ? Chrzan warto przetworzyć i docenić nie tylko ze względu na cenę /ok. 20 zł za 1 kg/ ale również walory lecznicze i zdrowotne.

  • Szachownica z ajerkoniakiem

    .... Posmaruj odrobiną śmietany i ułóż trzecią warstwę (kolory tak jak w spodzie). Torciki wstaw do lodówki na godzinę. Czekoladę stop, przestudź. Oblej nią wierzch każdego tortu. Poczekaj, aż polewa zastygnie.(...). Krążki wyjmij, następnie z każdego placka wytnij jeszcze po 2 obręcze. W ten sposób z 6 placków powinno powstać 6 małych krążków i 12 obręczy, z których zrobisz 2 torciki.  3. Śmietanę ubij z cukrem...

  • To nasz ulubiony, lekki i puszysty serniczek:)

Artykuły na temat: jak ubić śmietanę do tortu
  • ...wierzchem.  Pokryc tort pozostala masa i obsypac, gesto i wysoko, biszkoptowymi kawaleczkami ( jak mimoza). Tort wlozyc do lodowki na 3, 4 godz. Przed podaniem wyjac troche wczesniej i udekorowac...

  • Torty pojawiają się na naszych stołach w przełomowych momentach życia. Obecnie trudno, bez nich wyobrazić sobie celebrowania takich uroczystości, jak urodziny, wesela czy też chrzciny. Ciasta, ciasteczka i muffinki są urocze, jednak żaden deser nie wygląda równie imponująco, co tort! Co zrobić, aby wyszedł idealny? Zapoznajcie się z poradami Dariusza Barańskiego, szefa kuchni restauracji Concept13. Fot. 123RF/Picsel Sztuka cukiernicza nie należy do najprostszych. Aby stworzyć znakomite...

  • Truskawkowe Marzenie

    Czyli tort jak marzenie z trzema badz czterema, dlaczego nie, warstwami biszkoptu genuenskiego, z jedna warstwa orzechowej, chrupiacej  bezy, ze swiezymy...

  • W ostatnim odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" uczestnicy mieli za zadanie przygotować tort z dodatkiem warzyw. Jak wam się podoba przepis Tomasza? Blaty: 150 g cukinii zielonej 150 g cukinii żółtej 2 jajka 125 ml oleju rzepakowego 150 g cukru 225 g mąki (typ 450) ½ łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 150 g cukru pudru 1 cytryna 50 g obranych pistacji tłuszcz do posmarowania formy Biszkopt: 2 jajka 150 g cukru białego 75 ml oleju słonecznikowego 225 g mąki (typ 450) ½ łyżeczki...

  • ...zakupy, nabyc wszystko co potrzebne do stworzenia tortu:) Potem do domu i do roboty. Facet zaangazowany w kuchnie moze byc naprawde jak wrzod na d... Nie dal mi w spokoju obmyslec i stworzyc dziela(...) inna linia, ktora wlasnie wczesniej startuje. Wszystkich, poza jednym, Wlochem. I wlasnie z powodu jego narodowosci boje sie, ze wpadnie w ostatniej chwili, a wiec jakies 45 minut przed planowym...

  • Jeśli myśleliście, że bez mąki, śmietanki i masła nie da się przygotować wyśmienitego tortu, byliście w błędzie. Oto przepis mistrza cukiernictwa Krzysztofa Ilnickiego. Dacquoise: 50g pestek dyni100g mielonych migdałów 100g mielonych orzechów laskowych25g maizena (skrobi kukurydzianej)125g cukru pudru A200g białka2g sól175g cukru pudru B Metoda: Uprażyć pestki i drobno posiekać. Połączyć z mielonymi orzechami, maizeną i cukrem A. Osobno ubić resztę surowców. Połączyć bezę z suchymi...

  • Smak mundialu

    ...pół (tak, aby powstały po dwa trapezy) i układać na bokach tortu (jak na zdjęciu). Czekoladę roztopić w gorącej kąpieli i wypełnić przestrzenie między marcepanem. Piłki z mięsa mielonego(...) i skórkę z cytryny wymieszać, śmietanę ubić, dodając fix. Wmieszać do kremu. Krem i ciastka nakładać warstwami do salaterek. Dekorować skórką startą z cytryny i ciastkami-piłkami. Burgery...

  • Ola Baran przygotowała tort na bazie brownie i dwóch biszkoptów (ciemnego oraz jasnego). Blaty ciasta przełożyła kremem z białej czekolady, z czekolady ciemniej i jeżynami oraz kremem z malin. Brownie90 g mąki 180 g cukru pudru 45 g kakaopłaska łyżeczka sody płaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli1 łyżeczka ekstraktu waniliowego100 ml jogurtu naturalnego 25 ml oleju rzepakowego 100 ml zimnego espresso 1 jajo Biszkopt (jasny i ciemny)6 jaj270 g cukru 100 g mąki pszennej100 g mąki...

  • ​Świąteczne rewolucje

    ...jest z kuchnią francuską niż polską, umie go zrobić. - Nauczyli mnie tego przed laty cukiernicy z Batidy, bo kiedy byłam mała, kręciłam z nimi mak - mówi. - Do dziś makowiec jest tu robiony jak kiedyś. Maku nie miele się mechanicznie, lecz uciera w makutrze. Jednak dla Jolanty i Caroline święta się nie liczą, jeśli wśród deserów nie ma tortu czekoladowego Duet. Czytelniczkom TS podarowały przepis...

  • W finałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho" Krzysztof Ilnicki zaprezentował przepis na spektakularny tort komunijny. Efekt jest zachwycający. Biszkopt bezowy z limonką  135 g białek 90 g cukru kryształ 22 g mąki pszennej 110 g mielonych migdałów 110 g cukru pudru 1 szt. skórki z limonki Przygotować bezę francuską. Dodać sypkie składniki i skórkę. Wyszprycować 2 dyski o średnicy 16 cm i 20 cm - grubość według uznania. Upiec. UWAGA: Pieczemy blat jak roladę, w wysokiej temperaturze do...

Wideo na temat: jak ubić śmietanę do tortu
  • Zmysłowe smaki: Jak ubić śmietanę?

    zapachy, należy więc przechowywać ją w szczelnie zamkniętym pojemniku, - jeśli chłodzimy śmietanę w zamrażalniku należy uważać, aby się nie zmroziła, gdyż wtedy raczej nie uda nam się jej ubić, - jeśli śmietana podczas ubijania się rozwarstwi można próbować ją ratować, dolewając małymi porcjami świeżej śmietany i miksując do uzyskania gładkiej masy. Jak ubić śmietanę? – dokładne