• Informacje na temat:

    jak szprycować szynkę

Przepisy na temat: jak szprycować szynkę
  • Sprawdzony przepis na "Tarta jak kwiat"

  • Przepis wart wypróbowania: "Przepis na pieczoną szynkę wieprzową"

  • Smaczny pomysł na "Pasta zawijana w szynkę"

  • Naprawde smakowity posilek i prosty w przygotowaniu.

  • Pyszna przekąska serowa kształtem przypominająca rajskie jabłuszka.

  • Aromatyczna i soczysta szynka

  • Przystawka na kolację, czy też na niewielkie spotkanie. Dla wszystkich, którzy nie chcą zajadać się majonezem proponuję lekki sos na bazie jogurtu. Przystawka dość szybka i właściwie wszystkie składniki zawsze mamy pod ręką.

  • Znów rozmyślasz co zrobić na śniadanie bądź kolację? Masz ochotę na tosty lecz niestety nie posiadasz tostera? A masz może gofrownicę? Jeżeli tak to super !! Zrób tosty w gofrownicy ! Takie tosty są bardzo chrupiące i bardzo smaczne. To co bierzemy się do pracy !?

  • Polecam na co dzień jak i od święta do chleba i nie tylko

  • Święta już tuż, tuż więc dziś wam proponuje przepis na fantastyczną babkę jak tulipan. Babka mięciutka i pulchna, nie za słodka, idealna.

Artykuły na temat: jak szprycować szynkę
  • Nie jest żadną tajemnicą, że Polacy kochają sałatki. Najbardziej lubiana jest oczywiście klasyczna sałatka jarzynowa z majonezem. To właśnie ją można by nazwać królową polskich stołów, nie tylko świątecznych. Sałatka z szynką i ananasem podbije podniebienia domowników/Fot.123RF/Picsel Tuż za nią plasują się na podium sałatka gyros i sałatka śledziowa - ta ostatnia podawana w różnych odmianach i wydaniach. Ale czy czasie Wielkanocy tylko na nie jesteśmy skazani? Oczywiście, że nie! Na...

  • Różnego rodzaju kasze bardzo często goszczą na naszych stołach. Nie powinno to nikogo dziwić, gdyż są zdrowe, smaczne i łatwe w przygotowaniu. Fot. 123RF/Picsel W czasie, gdy zachłysnęliśmy się kulinarnymi nowościami z różnych zakątków świata, rodzima kuchnia została zepchnięta na dalszy plan. Jedliśmy pizzę i orientalne makarony, zapominając o takich produktach jak chociażby kasze, które od wieków były podstawą polskiej tradycji kulinarnej. Na szczęście wiele wskazuje na to, iż trend ten...

  • Polacy uwielbiają kotlety schabowe. Chcąc przygotować je naprawdę dobrze, powinniśmy przestrzegać kilku prostych zasad. Warto je sobie przypomnieć, bo dziś obchodzimy Dzień Kotleta Schabowego. Fot. 123RF/PicselCzęsto mówi się, że wieprzowina jest kaloryczna. Oczywiście osoby na diecie lub dbające o linię powinny zrezygnować z jedzenia boczku lub golonki. Jednak schab, polędwica czy chuda szynka będą odpowiednie dla każdego, nawet dla dzieci. Wieprzowina, jak każde mięso, zawiera wiele białka...

  • Z pewnością nie raz zdarzyło wam się kupić zbyt wiele chleba, który bardzo szybko się zsechł i już nie za bardzo nadawał się do jedzenia. Co z nim zrobić? Na pewno nie wyrzucać! Podpowiadamy, w jaki sposób wykorzystać czerstwe pieczywo. Statystyczny Polak zjada rocznie blisko 100 kilogramów chleba, dlatego warto wiedzieć w jaki sposób wpływa on na nasze zdrowie. Jak się okazuje, jedząc chleb, możemy bardzo dużo zyskać. Zawarte w nim magnez oraz witaminy z grupy B poprawiają sprawność układu...

  • Z pewnością nie raz zdarzyło wam się kupić zbyt wiele chleba, który bardzo szybko się zsechł i już nie za bardzo nadawał się do jedzenia. Co z nim zrobić? Na pewno nie wyrzucać! Podpowiadamy, w jaki sposób wykorzystać czerstwe pieczywo. Statystyczny Polak zjada rocznie blisko 100 kilogramów chleba, dlatego warto wiedzieć w jaki sposób wpływa on na nasze zdrowie. Jak się okazuje, jedząc chleb, możemy bardzo dużo zyskać. Zawarte w nim magnez oraz witaminy z grupy B poprawiają sprawność układu...

  • Nadchodzi najbardziej szalona noc w roku, czyli Sylwester! Spędzany na balu, w klubie albo w domowym zaciszu. W ciągu tej jednej nocy na pewno nie może zabraknąć pysznych przekąsek i gorących dań. Jak Sylwester, to nie może zabraknąć pysznych kanapeczek! Dla dużej ilości gości sprawdzą się panini, czyli te w stylu włoskim. Zrobione są zwykle z chleba lub pszennej bułki, a w środku umieszcza się różne składniki, także sezonowe. Mogą nimi być ser, szynka, salami, pieczone mięso oraz warzywa...

  • Jajko na miękko, na twardo, sadzone lub w koszulce – możliwości ich przygotowania są niemal nieskończone i w tym wypadku jedyne ograniczenie stanowi nasza wyobraźnia. Fot. 123RF/Picsel Po jakie produkty Polacy najchętniej sięgają o poranku? W ścisłej czołówce śniadaniowych klasyków znajdują się różnego rodzaju potrawy z jajek. Jednak przez dłuższy czas jaja cieszyły się naprawdę ponurą sławą. Obwiniano je między innymi o powodowanie zaburzeń pamięci oraz podnoszenie poziomu złego cholesterolu...

  • Pizzeria to nie jedyne miejsce, gdzie masz szansę zjeść smaczną pizzę. Ten włoski specjał możesz przygotować samodzielnie w domu. Zanim przystąpisz do pieczenia, poznaj kilka istotnych wskazówek. Fot. 123RF/Picsel Domowa pizza może być równie smaczna jak pizza przyrządzana przez pizzerię. Kluczową rolę odgrywa tutaj odpowiedni przepis oraz jakość składników. Ponadto należy unikać często popełnianych błędów, które sprawiają, że nawet najlepsza receptura nie przyniesie oczekiwanych efektów...

  • Użycie odpowiednich przypraw może przesądzić o sukcesie lub kulinarnej porażce. Dlatego warto poznać różnorodne przyprawy, a przede wszystkim wiedzieć jakie produkty „lubią się” z poszczególnymi dodatkami. Fot.123RF/Picsel Dostępnych obecnie poprawiaczy smaku nie sposób wymienić. Najważniejsze z nich, czyli zioła, możemy odnaleźć na sklepowych półkach w najróżniejszych wariantach. Oddzielną kategorię stanowią mieszanki przygotowywane z różnorodnych warzyw i przypraw. Możemy różnież zdecydować...

  • Matthew Fort, brytyjski pisarz i krytyk kulinarny, ponownie zasiada za kierownicą kultowej vespy! Tym razem, wiedziony wspomnieniami wyrusza odkrywać kulinarne sekrety Sycylii i Sycylijczyków, bo każdy przecież wie, że „zobaczyć Włochy, a nie zobaczyć Sycylii, to tak, jakby wcale nie zobaczyć Włoch, gdyż Sycylia jest kluczem do wszystkiego".   Razem z nim skosztuj najznakomitszych marsalskich trunków, rozpływającego się w ustach tuńczyka, a na deser nie zapomnij o wyjątkowej, ręcznie...