• Informacje na temat:

    jak sparzyć kapustę

Przepisy na temat: jak sparzyć kapustę
  • Egzotyczne warzywo: Kapusta pak choi

    ...obranej z zewnętrznych liści w całości pod beszamelem (należy ją sparzyć w całości i zapiekać zalaną sosem - 15 min w 180 st.). Kapusta podczas obróbki termicznej kurczy się jak szpinak. Jedna mała(...)Dziś pak choi (czyt. pak czoj), nazywana też pakczoj lub bok choy (czytaj bok czoj) uprawiana jest w całej Azji, Europie i Ameryce. Jest to odmiana białej kapusty właściwej. Jak kupować...

  • Wypróbowany przepis na "Kapusta włoska jak lasagne"

  • Pierwiosnek - możesz wykorzystać go w kuchni

    Pierwiosnek to niepozorny kwiat uznawany za jeden ze zwiastunów wiosny. Roślina ma także zastosowanie zdrowotne, a nawet kulinarne - młode delikatne listki można gotować jak szpinak, a z płatków kwiatowych przyrządzić winko pierwiosnkowe.

  • Smaczna i łatwa do zrobienia surówka,smakuje jak w lokalach z chińskimi daniami,jest słodko-kwaśna,pyszna.

  • Kuchnia na plebanii: Tak jadają księża

    ...początku". Znaczy - nie było zupy. Albo: "Co, końca nie będzie!?". Tak pytał o kompot. A co księża lubili najbardziej? - Wszystko jedli. Proboszcz, kiedy pojechał gdzieś na odpust czy imieniny, to jak(...) takiego nie jadłem". Ja na to, że dobrze, dzisiaj zostanie obiad, to ksiądz jutro zje ten dzisiejszy, a my sobie zjemy kapustę z kluchami. Ale na drugi dzień, podczas obiadu, mówi: "Dajcie trochę tych...

  • Stworzyłam mój własny mix sałatowy, a raczej warzywno-sałatowy, bo nie żałowałam w nim sobie marchewki, ani czerwonego buraczka i rzecz jasna wzbogaciłam go sobie o liście szpinaku. Mix wyszedł rewelacyjnie, fajnie wygląda, cieszy oko i jest pyszny i chrupiący. Ja używam go dosłownie do każdego posiłku; na kanapkę, do obiadu jako dodatek lub jako danie główne zależy na co mam ochotę.

  • Gołąbki wigilijne z kaszą i grzybami według przepisu Konrada Gacy

    Święta to szczególny czas, kiedy to chcemy pozwolić sobie na nieco więcej przyjemności próbując różnorodnych przysmaków na świątecznych stole. Odwiedzamy bliskim i delektujemy się specjałami polskiej kuchni – również kalorycznymi deserami, których na co dzień staramy się unikać. Czy jest jakiś sposób na to, aby cieszyć się smakiem tradycyjnych świątecznych potraw, a po świętach zachować dobre...

  • Przepyszna, chrupiąca i bardzo prosta ;-D

  • Pokażę wam moją dietę

    Jakie były twoje święta? Siedząco- tuczące? Sycąco-zapychające? Nie szkodzi. Z Magdą Gessler błyskawicznie odzyskasz sylwetkę. Tylko SHOW zdradza, jak schudła 15 kg!

  • Małe naleśniki z dodatkami, w sam raz na drugie śniadanie lub podwieczorek. Smakują jak racuszki lecz są bez dodatku drożdży czy innych spulchniaczy. Dodatki można sobie wybrać wg tego co kto lubi. U mnie biały ser, żurawina oraz jabłko. Polecam!

Artykuły na temat: jak sparzyć kapustę
  • ​Kapusta faszerowana z mięsem mielonym

    Kapusta faszerowana to danie zupełnie nienadwyrężające domowego budżetu. Zapiekana w piekarniku jest znacznie mniej pracochłonna od klasycznych gołąbków. Jest to naprawdę smaczne i sycące danie, które doskonale sprawdzi się zarówno w charakterze obiadu, jak i ciepłej kolacji.

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Jak walczyć z żylakami podudzi?

    Klasztorne receptury O. Grzegorza Sroki.

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF / Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą – jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna, inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Sposób na kapustę

    Warto ją jadać jak najczęściej - ma mnóstwo składników odżywczych a mało kalorii.

  • Kapustka króluje nie tylko na boisku, ale także na talerzach Polaków. Wykorzystajcie sezon (nie ten sportowy) i przygotujcie pyszne dania z tym warzywem w roli głównej. Jak zwykle, sprawdzonymi przepisami służą nasi użytkownicy. Fot. 123RF Sezon na młodą kapustę w pełni, dlatego warto go wykorzystać jak najlepiej. Dzięki niej przygotujemy proste dania, które wręcz zachwycają swoim smakiem i od razu przywodzą na myśl pierwsze, letnie dni. Warto wiedzieć, że warzywo to jest nie tylko wyjątkowo...

  • Jak usunąć przykry zapach przy gotowaniu

    Kuchenne nieładne aromaty nie muszą psuć atmosfery i radości gotowania. Można je łatwo zneutralizować bez użycia chemii czy odświeżaczy powietrza.

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Sześć powodów, dla których warto jeść kalafior

    ...! Jak go przyrządzać Aby pozbyć się gąsienic z kalafiora, na ok. 10 min namocz go w wodzie z octem (2 łyżki octu na 1 litr wody). Gotowanie w wodzie pozbawia go części witamin, białka i związków, które...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy. Do...