• Informacje na temat:

    jak smażyć mieso wołowe

Przepisy na temat: jak smażyć mieso wołowe
  • Sycylijskie calzone z mięsem mielonym

    Składniki: 1 op. gotowej mieszanki na pizzę 40 dag wołowego mięsa mielonego po 1 czerwonej i żółtej papryce 5 dag startego żółtego sera 1 duża cebula 1 puszka pomidorów krojonych(...) rozwałkuj jak placek na pizzę. Posmaruj je sosem. Na połowie każdego placka rozłóż farsz. Posyp go serem, przykryj drugą połową ciasta i mocno zlep brzegi. 4. Wierzchy posmaruj oliwą, posyp oregano. Pierogi...

  • Z roladą śląską jest jak z rosołem lub bigosem. Co dom to inna receptura. Co do zawartości to jest wiele możliwości. Jednak są 3 rzeczy które obowiązkowo muszą znaleźć się w każdej roladce. Są to mianowicie ogórek kiszony, ostra musztarda i plaster boczku. Mój przepis jest rodzinną recepturą.Dla mnie jest najsmaczniejszy. ;)

  • Grill idealny – jak zaskoczyć gości?

    Masz już dość tradycyjnego grilla, na którym można uświadczyć jedynie kiełbasę śląską i spaloną karkówkę? Sprawdź, jak zaskoczysz swoich gości!

  • Dobre z ziemniakami, makaronem i kaszami. Smaczne też wychodzi z mięsem wieprzowym.

  • Argentyńskie pierożki z mięsem

    Składniki: Ciasto: 25 dag mąki, 12 dag masła, łyżeczka soli, przegotowana zimna woda; farsz: 25 dag mielonego mięsa wołowego, 20 dag cebuli, 2 łyżeczki rodzynek, łyżeczka oliwy, po 1/2 łyżeczki kminku, ostrej papryki mielonej i soli, 25 dag smalcu do smażenia.

  • Danie trochę pracochłonne,ale za to przepyszne

  • Amerykańska uczta – stek

    Jedną z popularnych potraw w Stanach Zjednoczonych jest stek. W Polsce nie ma tak rozwiniętej kultury jedzenia wołowiny jak u naszych zachodnich przyjaciół, ale z pomocą paru wskazówek możemy przygotować iście amerykańską ucztę. Wystarczy zaopatrzyć się w dobrej jakości mięso i garść smacznych dodatków, które umiejętnie połączone stworzą wspaniały posiłek. Marka Kühne proponuje kilka sposobów na...

  • W każdej kuchni coś smażymy:ryby, mięso, warzywa lub pączki. Największą zmorą smażonych potraw jest gorący tłuszcz, który pryska parząc nasze dłonie i brudząc wszystko wkoło. Jest jednak kilka patentów , których zastosowanie zdecydowanie ograniczy ten problem.

  • Jaką zupę pani lubi?

    Składniki: • 50 dag wołowiny • pół wołowego ogona • ćwierć kury • 12 dag cielęciny • 12 dag siekanego mięsa wieprzowego • 3 dag wątróbki • włoszczyzna • 1-2 pieczarki • cebula • łyżka masła • surowe białko • po 2-3 ziarna pieprzu, ziela angielskiego i jałowca • liść laurowy • sól Przyrządzanie: Mięso wołowe i kurę umyć, cielęcinę sparzyć, aby rosół nie bielał, wątróbkę zrumienić na maśle...

  • Wiele razy zdarzyło Ci się, że Twoje placki ziemniaczane przywierały do patelni i nie dało się ich zdjąć? Jajko sadzone się przypaliło, bo nie dało się go zdjąć z patelni? Mamy na to sposób!

Artykuły na temat: jak smażyć mieso wołowe
  • Roladki wołowe

    ...>>>Jak przygotować to danie - znajdziesz na kolejnej stronie

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy zachowają maksimum...

  • Jak wybrać dobre mięso wołowe?

    .... Z podrobów wybierajmy flaki, wątrobę, serce i ozór. Najdelikatniejsze Mięso kilkumiesięcznych cieląt karmionych mlekiem ma jasnoróżowy kolor, jest delikatne, kruche i chude. Cielęcinę można smażyć...

  • Typowo polskie danie, które na pewno gości bardzo często na niejednym stole. Składniki: - 700 g rostbefu lub zrazowego- mięso wołowe - 200 g boczku wędzonego - 200 g cebuli - 50g musztardy sarepskiej - 200g ogórków kiszonych - 10 g mąki do oprószenia zrazów - 60 g tłuszczu - 5 ziaren ziela angielskiego - 2 łyzki majeranku - 5 ziaren pieprzu - 1 liść laurowy - 1/2 szklanki śmietany - 2 kostki pieczeniowe Knorr - mięsne Sposób przygotowania: 1. Mięso pokroić na płaty grubości ok. 1...

  • To musisz wiedzieć przyrządzając mięso w cieście

    Jakie ciasto najlepiej pasuje do mięs? Jakie mięso wybrać, by przyrządzić je wybornie w cieście? Oto kilka podpowiedzi.

  • Smażone potrawy kuszą smakiem i aromatem, ale nie da się ukryć, że smażenie to jedna z najtrudniejszych metod przygotowywania dań. Dlaczego? Ponieważ w wyniku oddziaływania temperatury dochodzącej do 200°C z niektórych produktów mogą wydzielać się toksyczne substancje. Jak tego uniknąć? Jeśli nie potrafimy odmówić sobie smażonych rarytasów, warto poznać kilka sprawdzonych trików, dzięki którym nasze dania zachowają smak i nie będą nam szkodzić. Patelnia to podstawa Dobry sprzęt nie tylko...

  • Policzki wołowe z piure z fasoli Piękny Jaś i duszoną botwinką

    ...fasolowe piure zyskało największe uznanie. Chętnie podaję je do wołowego steku, kaczki albo - tak jak poniżej - z wyśmienitymi, długo duszonymi policzkami wołowymi. Składniki: 2 policzki wołowe...

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Fot. 123RF/Picsel Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy...

  • Apetyt na mięso

    Mięso wołowe jest chudsze niż wieprzowina i w przeciwieństwie do drobiu bardzo aromatyczne. Zawiera również ważne dla organizmu mikroelementy, takie jak żelazo, fosfor, magnez, potas i cynk, witaminę(...) Stek Składniki (8 porcji) - 3 łyżki ziaren czarnego pieprzu - 8 filetów z polędwicy wołowej - oliwa do smażenia - 1/2 cebuli - 30 ml czystej wódki - 50 ml czerwonego wytrawnego wina - 10

  • Masz zaplanowany ważny obiad z mięsem w roli głównej i nie wiesz, jak się do tego zabrać? Zacznij od przygotowania się do zakupów. Dzięki temu zdobędziesz najlepszy kawałek i ugotujesz z niego danie, które goście będą długo wspominać. Poszukaj dobrego dostawcy mięsa i nawiąż z nim dobry kontakt. Zaglądaj często, zamawiaj nietypowe rzeczy, a na pewno cię zapamięta. Nie bój się zadawać pytań, bądź dociekliwy. Jeśli chcesz wiedzieć skąd pochodzi mięso albo jakimi rodzajami sklep dysponuje, po...