• Informacje na temat:

    jak smażyć boczniaki

Przepisy na temat: jak smażyć boczniaki
  • Danie jak maska

    ...od głowy, osiągniemy wtedy okazalszy wygląd po usmażeniu. Warzywa umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić wedle uznania tak jak lubimy - proponuję kukurydzę wzdłuż na pół, boczniaki w paski(...) międzynarodowego zestawu z austriackiej winnicy Martina Paslera. Jak to zrobić? To danie, choć skomplikowane, możesz wykonać we własnej kuchni, pomoże nam w tym Piotr Pabisiak, Szef Kuchni w hotelu...

  • uwielbiamy te grzyby mogą być dodatkiem do drugiego dania jak i do chleba

  • Kuchnia wege dodaje mi skrzydeł!

    Katarzyna Gubała w roślinnej kuchni specjalizuje się od lat. Z niezwykłą energią urzeczywistnia marzenia o tym, by wege dania gościły w polskich domach i restauracjach. Prowadzi firmę VEGLAB szkolącą obsługę lokali gastronomicznych pod kątem kuchni wege, doradza jak układać roślinne menu szefom kuchni. Jest autoryzowanym audytorem marki V-label - szwajcarskiego znaku jakości dla wegańskich...

  • Wiele razy zdarzyło Ci się, że Twoje placki ziemniaczane przywierały do patelni i nie dało się ich zdjąć? Jajko sadzone się przypaliło, bo nie dało się go zdjąć z patelni? Mamy na to sposób!

  • Dla wielbicieli grzybów pod każdą postacią :)

  • Dla wielbicieli grzybów pod każdą postacią

  • W każdej kuchni coś smażymy:ryby, mięso, warzywa lub pączki. Największą zmorą smażonych potraw jest gorący tłuszcz, który pryska parząc nasze dłonie i brudząc wszystko wkoło. Jest jednak kilka patentów , których zastosowanie zdecydowanie ograniczy ten problem.

  • Sprawdzony przepis na "Boczniaki i pomidory"

  • Z grzybow hodowlanych - moje najsmaczniejsze. Specjalna odmiana boczniakow o przewybornym smaku. (Maja one bardzo gruby i duzy trzon z malutkim kapeluszem.) Wraz z chlebkiem, z buleczka albo bagietka z maslem ziolowym bedzie to dla Panstwa niezapomniana kolacja

  • Urzekniesz nimi nawet wybredne dzieci.

Artykuły na temat: jak smażyć boczniaki
  • Hashimoto. Jak się odżywiać, mając problem z insulinoopornością?

    ...obiadokolację ma w swym składzie boczniaki, które mają zdolność obniżania poziomu cukru we krwi oraz stabilizują poziom cholesterolu, a te wartości w przypadku osób chorujących na chorobę Hashimoto często(...) lnianego, - 1 łyżeczka oliwy, - pieprz, sól, - świeża lub suszona bazylia, - szczypta chili. Pokrojoną drobno i obraną cukinię wymieszać z rozmieszanymi jajkami i siemieniem, usmażyć omlet na...

  • Boczniaki zyskują coraz większą popularność w naszym kraju. Znacznie łatwiej kupić je w sklepach i znaleźć ciekawy przepis z ich wykorzystaniem. Ale w jaki sposób wpływają na nasz organizm? Fot. 123RF/Picsel Większość grzybów posiada opinię smacznych chociaż niezbyt wartościowych produktów. Tymczasem istnieje szereg wyjątków od tej reguły. Jednym z nich z pewnością są boczniaki - grzyby o bardzo ciekawych właściwościach i wpływie na nasz organizm. Boczniaki pochodzą z Chin, gdzie od wielu...

  • Jak chronić rodzinę przed grypą

    ...- w układzie pokarmowym znajduje się aż 60 proc. komórek odpornościowych! Pamiętajmy o tym i tak komponujmy jadłospis, by był on jak najbardziej urozmaicony. Warto też zadbać o szczegóły - dzięki nim(...) złota Zadbajmy o to, by jesienią jeść je jak najczęściej (3-4 razy w tygodniu). Zawierają podnoszący odporność cynk i nienasycone kwasy tłuszczowe. E - Nowy obrońca - boczniak Zawiera on beta-glukan...

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy zachowają maksimum...

  • Wegańska wigilia i Boże Narodzenie

    Zapamiętana z dzieciństwa magia świąt Bożego Narodzenia sprawia, że nawet jako dorośli czekamy na nie niecierpliwie przez cały rok. Świąteczne zapachy i smaki są dla nas prezentem samym w sobie – bez względu na to, jakimi zasadami kierujemy się na co dzień. Nie jesz produktów pochodzenia zwierzęcego i nie wiesz, jak zorganizować wegańskie święta? A może masz w tym już nieco doświadczenia, ale...

  • Masło, margaryna, a może oliwa z oliwek? Niestety, bardzo często wybieramy nieodpowiednie produkty, które są zdrowe, ale tylko wtedy, kiedy serwujemy je na zimo. Na czym więc smażyć, aby danie było smaczne, zdrowe i nie straciło swoich właściwości odżywczych? Wysoki punkt dymienia To temperatura, w której ogrzewany tłuszcz zaczyna się rozpadać i tracić właściwości odżywcze. Na dalszym etapie smażenia powstają niebezpieczne związki (wydzielają się w postaci gryzącego dymu), które dodatkowo...

  • Gulasz? Ten przepis warto znać

    Boczniaki krótko płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki. Obrane i umyte ziemniaki kroimy w kostkę, podobnie jak boczek. Umyty brokuł dzielimy na różyczki. Opłukaną(...) rozgrzewamy łyżkę oleju i smażymy boczek, a następnie przekładamy na talerz. Na tym samym tłuszczu smażymy na jasnozłoty kolor boczniaki, przekładamy na papierowe ręczniki, by osączyć z nadmiaru tłuszczu. Umyte...

  • Smażone potrawy kuszą smakiem i aromatem, ale nie da się ukryć, że smażenie to jedna z najtrudniejszych metod przygotowywania dań. Dlaczego? Ponieważ w wyniku oddziaływania temperatury dochodzącej do 200°C z niektórych produktów mogą wydzielać się toksyczne substancje. Jak tego uniknąć? Jeśli nie potrafimy odmówić sobie smażonych rarytasów, warto poznać kilka sprawdzonych trików, dzięki którym nasze dania zachowają smak i nie będą nam szkodzić. Patelnia to podstawa Dobry sprzęt nie tylko...

  • Sześć powodów, dla których warto jeść szparagi

    ...trawienie, ponieważ dzięki cennemu błonnikowi sprzyjają rozwojowi w jelitach "dobrych" bakterii, odpowiadających też za odporność organizmu. Nasza rada: Kupując szparagi wybierajmy jak najgrubsze(...), czosnek i szczypiorek są bardziej skłonne do alergii na szparagi. Tego warzywa, ze względu na zawartość puryn, powinny unikać osoby z dną moczanową i kamicą nerkową. Jak je wybierać i przygotować Szukaj...

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Fot. 123RF/Picsel Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy...