• Informacje na temat:

    jak sie zawija krokiety

Przepisy na temat: jak sie zawija krokiety
  • KROKIETY DZIADOWSKIE Jak przygotować świąteczne krokiety dziadowskie - sprawdzony przepis krok po kroku. DZIADOWSKIE KROKIETY z kapustą, kminkiem, ugotowanymi ziemniakami oraz kaszą i grzybami. Krokiety z dodatkiem szklanki czerwonego barszczu lub sosem, np.: grzybowym....mniam!

  • Pyszne krokiety od lat robionew moim domu ciesza sie duzym powodzeniem

  • Krokiety z kapustą i pieczarkami to niewątpliwie pracochłonne danie. Farsz w nich jest taki jak lubimy, ponieważ nie przeważa w nim znacząco ani kapusta ani pieczarki. KROKIECIKI są bardzo cienkie, co cenię sobie w krokietach. Zapieczone są bardzo chrupiące z wierzchu, a w środku również nie przeważają nad farszem. MOZNA JESC NA CIEPŁO LUB ZIMNO Szczerze polecam.

  • Nawet taka "noga" jak ja potrafiła to zrobić!Pycha!

  • pyszne i syte danie

  • Lenistwo czasami wdaje się we znaki, a jeść coś tak pysznego jak krokiety, chce się. No to pogłówkowaliśmy i oto są. Krokiety bez naleśników. Oczywiście z obiadu sprzed dnia.

  • Krokiety z kurkami nadają się na danie główne ,jak i na przystawkę.

  • Czyli jak ze zwykłej parówki zrobić coś zjadliwego. Po usmażeniu można zamrozić i sprawdza się rewelacyjnie w razie niespodziewanych gości czy wcześniejszego powrotu głodnego dziecka ze szkoły :)

  • Do barszczu pasują jak ulał. Z podanych składników wyszło mi 16 dużych krokietów. Jako miarki używałam kubka o pojemności ok. 280ml.

  • Lubimy czosnek, jest świetną przyprawą do mięs. Jednak jego zapach na dłużej nie jest przyjemny. Jak się go pozbyć?

Artykuły na temat: jak sie zawija krokiety
  • Krokiety to doskonały pomysł na obiad lub sycącą przekąskę dla gości. Jak je zrobić, aby były naprawdę smaczne? Odpowiedź na to pytanie znają nasi użytkownicy. Fot. 123RF/Picsel Trudno byłoby znaleźć osobę, która nie lubiłaby krokietów. To doskonały pomysl nie tylko na obiad, ale również smaczną przekąskę, którą możemy zaserwować naszym gościom. Ich przygotowanie wymaga nieco wysiłku, jednak efekt całkowicie rekompensuje czas spędzony w kuchni. Naleśniki to podstawa Tradycyjnych, polskich...

  • Najczęstszym dodatkiem do świątecznego barszczu są uszka, jednak w wielu domach, poza pierożkami, serwuje się również krokiety i paszteciki. Jak je zrobić, aby były naprawdę pyszne? Oto przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Wśród świątecznej krzątaniny warto znaleźć nieco czasu na przygotowanie świątecznych krokietów lub pasztecików. Są one fantastycznym dodatkiem do barszczu lub zupy grzybowej, ale możecie serwować je również jako samodzielną przekąskę. Co bardzo ważne, możecie...

  • Jak radzisz sobie z upałami? Podziel się z nami swoimi pomysłami i wygraj fantastyczny zestaw kuchennych noży oraz torbę na zakupy Smaker.pl! Któż nie kocha lata, słodkiego lenistwa i wakacyjnych wojaży? Gorzej jeśli urlop spędzamy w mieście i nie mamy możliwości ucieczki przed upałami, nad wodę czy do lasu... Wtedy pozostają nam inne sposoby na ochłodzenie się. Jakie? Podziel się z nami sprawdzonymi, kulinarnymi pomysłami na ochłodę. Może to być przepis na orzeźwiający napój, lekką sałatkę...

  • Chcę w pełni korzystać z serwisu Smaker. Jak się zarejestrować? Po kliknięciu w ‘Zarejstruj się'  - prawy górny róg- pojawi się formularz rejestracyjny.Wypełnij uważnie wszystkie pola formularza: Nick - pseudonim, którego będzie używał w serwisie i którym będziesz się logował Adres e-mail - najlepiej ten, którego najczęściej używasz. Na wskazany adres wyślemy maila z linkiem aktywacyjnym, który pozwali na aktywację konta. Hasło - podane przez Ciebie hasło będziesz używał podczas logowania...

  • Jak głosi ta stara zapustna przepowiednia, Tłusty Czwartek to nie tylko pączki, lecz także tradycyjne faworki. Legenda głosi, że powstały przez przypadek - młodemu kucharzowi miał jakoby niechcący wpaść do garnka wąski pasek ciasta na pączki. Fot. 123RF/Picsel Te pyszne słodkości dotarły do nas z Litwy, chociaż ich tradycja istniała także w Niemczech. Kształtem przypominają wstążkę, stąd ich polska nazwa, zapożyczona z francuskiego faveur, czyli wąska wstążeczka. Jak właściwie nazwać te...

  • Matura to pierwszy tak poważny egzamin w życiu młodego człowieka. Niestety nawet wiele miesięcy pilnej nauki nie uchroni nikogo przed stresem. A przecież to właśnie stres jest największym wrogiem każdego maturzysty. Jak sobie z nim radzić? Fot. 123RF/Picsel Odpowiednia dieta może tutaj dużo pomóc.   Przede wszystkim magnez. To właśnie ten pierwiastek pomaga nam uporać się ze stresem. Dodatkowo dostarcza niezbędnej porcji energii i poprawia funkcjonowanie mózgu. Magnez znajdziemy nie tylko w...

  • Alergia na alkohol jest problemem coraz większej grupy ludzi. W jaki sposób można rozpoznać tę przypadłość? Alkohol spożywany w nadmiarze może mieć bardzo negatywny wpływ na nasz organizm, stając się przyczyną wielu chorób oraz uzależnienia. Okazuje się jednak, iż na tym nie kończą się problemy wynikające z picia napojów wyskokowych. Istnieje bowiem grupa osób uczulonych na alkohol, dla których spożycie nawet minimalnej ilości trunku wiąże się z przykrymi konsekwencjami. Co więcej, grono...

  • Zdrowy tryb życia staje się coraz popularniejszy. Częściej czytamy opakowania kupowanych produktów i zwracamy uwagę na to, co jemy. Bardzo łatwo jest jednak wpłynąć na nasze wybory. Zobaczcie, jak działają na nas etykietki! Kanapka określana jako „mała" jest w naszych oczach mniej tucząca niż w rzeczywistości / fot. 123rf.com   Zwiększająca się popularność zdrowych sieci fast food w Ameryce i równoczesny wzrost licybz  osób otyłych to tak zwany „amerykański paradoks". Jego źródeł należy...

  • Wygląd i wyposażenie naszych domów zmieniały się znacząco przez ostatnie sto lat. Nie ominęło to także naszych kuchni. Dziś liczy się prostota i funkcjonalność. Jak przeobrażały się nasze kuchnie przez ostatni wiek? Fot. 1223RF/Picsel Dwudziestolecie międzywojenne to złoty okres, również dla Polski, co można dostrzec także w aranżacji wnętrz. W tych czasach zdobiono ściany obrazami, grafikami, tkaninami czy różnego rodzaju trofeami. Wnętrza starano się wyposażać w dobrej jakości trwałe meble,...

  • Prawidłowo ugotowany makaron nie skleja się, jest sprężysty, miękki, ale jednocześnie lekko twardawy. Choć może wydawać się to nieco przesadzone, ugotowanie makaronu to niemal sztuka. Dlaczego? Gotując makaron z przyzwyczajenia popełniamy wiele błędów. Oto najpopularniejsze z nich, przez które możecie całkowicie zrujnować ulubione danie. Dolewanie do wody oleju lub oliwy Ten prosty trik z logicznego punktu widzenia nie ma żadnego uzasadnienia. Prawdopodobnie powodem był fakt, że większość...