• Informacje na temat:

    jak sie robi puding ryżowy

Przepisy na temat: jak sie robi puding ryżowy
  • Chrupiący z zewnątrz (ale bez skóry) i miękki w środku. 10 minut roboty, a potem kurczak sam się sobą zajmuje w piekarniku - można zdążyć jeszcze ogarnąć chatę jak mają wpaść goście :)

  • najłatwiejszy, drożdżowy placek jaki znam :) no i nie znoszę szorowac blaszek, gdy ciasto przywiera, a ten sposób mnie od tego uwalnia :) 5 minut mieszania, 5 minut zabawy ze śliwkami i reszta robi się sama:)

  • alternatywa do ciężkiego pleśniowego sera :) bundz podgrzany troszkę się rozpuszcza już nie przypominając białego sera, a bardziej najdelikatniejszy żółty, jaki kiedykolwiek jadłam :) lubię ciepłe śniadania niezależnie od pory roku,

  • kiedy w trakcie gotowania obiadu przypominasz sobie, że jeszcze nie ma deseru :) Swietna szybka alternatywa do szarlotki :)

  • najszybsze nawiązanie do kuchni hinduskiej, w międzyczasie jakaś surówka i obiad albo obiadokolacja albo kolacja sama się piecze, a w tym czasie można się upiększać zanim wpadną goście, np. w piątkowy wieczór

  • Ciasto zachwyci każdego,to trzeba spróbować,a przekonacie się jak jest smaczne:)

  • Szybkie i łatwe przygotowanie, delikatny smak.

  • Alternatywa do sernika na zimno lub lodów, co świetnie smakuje w wersji mrożonego deseru. 5 minut roboty, fru do lodówki lub zamrażarki i na spacer, a po powrocie orzeźwiająca pychotka już czeka

  • Lubimy czosnek, jest świetną przyprawą do mięs. Jednak jego zapach na dłużej nie jest przyjemny. Jak się go pozbyć?

  • Uwielbiam aromatyczne potrawy z dodatkiem czosnku - są smaczne a przy tym zdrowe bo przecież czosnek to naturalny antybiotyk. Ale jak po takim posiłku bywać wśród ludzi ? Charakterystyczny zapaszek wydobywa się z naszych ust przez kilka godzin a na dłoniach /jeśli własnoręcznie przygotowywaliśmy posiłek/ utrzymuje się niewiele krócej. Jest kilka sposobów by się pozbyć tego zapachu.

Artykuły na temat: jak sie robi puding ryżowy
  • Nadchodzący sezon grillowy stawia przed nami wyzwania. Jak podać krwisty i dobry stek? Amerykanie opanowali tę sztukę do perfekcji, a Polacy? Czas na małą lekcję. Fot. 123RF/Picsel O smaku steku decyduje przede wszystkim jakość mięsa. W steakhousach, czyli restauracjach specjalizujących się w podawaniu steków, króluje wołowina argentyńska oraz amerykańska. W tych krajach bowiem krowy hoduje się wyłącznie na mięso. Polska wołowina to mięso krów mlecznych i jako takie nie dorównuje jakością...

  • Wróćcie wspomnieniami do dzieciństwa. Wyobraźcie sobie niedzielny obiad u babci. Czego nie mogło na nim zabraknąć? Oczywiście kompotu! Dzisiaj dzielimy się z wami sprawdzonymi przepisami naszych użytkowników, których nie powstydziłyby się nawet nasze babcie. Fot. 123RF/Picsel Smaczny i pożywny kompot to sekret naszych babć i mam. Niestety, coraz rzadziej gości na naszych stołach, gdyż został wyparty przez kupne soki i napoje. To duży błąd, gdyż domowe kompoty, przygotowywane ze świeżych i...

  • Setki kulinarnych sztuczek! Przypraw barszcz winem, a rosół - karmelem! Książka dla wszystkich, którzy chcieliby: przyrządzić 20 tradycyjnych polskich potraw zupełnie inaczej niż dotychczas - w wersji francuskiej, hiszpańskiej, bułgarskiej, południowoamerykańskiej... Skosztować kotletów schabowych w miodzie, egzotycznej zupy pomidorowej i szarlotki na francuskim cieście, poznać detale, które decydują o jakości pieczeni, gołąbków i bigosu. Wypróbować setki kulinarnych sztuczek, takich jak...

  • Jak radzisz sobie z upałami? Podziel się z nami swoimi pomysłami i wygraj fantastyczny zestaw kuchennych noży oraz torbę na zakupy Smaker.pl! Któż nie kocha lata, słodkiego lenistwa i wakacyjnych wojaży? Gorzej jeśli urlop spędzamy w mieście i nie mamy możliwości ucieczki przed upałami, nad wodę czy do lasu... Wtedy pozostają nam inne sposoby na ochłodzenie się. Jakie? Podziel się z nami sprawdzonymi, kulinarnymi pomysłami na ochłodę. Może to być przepis na orzeźwiający napój, lekką sałatkę...

  • Znamy ją wszyscy, ale... czy aby na pewno? Reklamy zapewniają o jej cudownych właściwościach, ale specjaliści wiedzą swoje. Żuć, czy nie żuć? - oto jest pytanie. Fot.123RF Mastyks i chicle - czyli co żuli starożytni Już w starożytności ludzie czerpali radość z żucia dla samego żucia. Antyczni Grecy wykorzystywali w tym celu mastyks - żywicę z drzewa gumowego pistacji kleistej. Żywicę tę nazywano ongiś również bardziej poetycko "łzami Chios", od greckiej wyspy Chios, gdzie rosło wiele drzew...

  • Fruktoza, naturalnie obecna w owocach i sztucznie dodawanym do produktów syropie glukozowo-fruktozowym najprawdopodobniej w mniejszym stopniu niż glukoza „przekonuje” nasz mózg, że jesteśmy najedzeni. Czy możemy odczuwać głód zaraz po jedzeniu? Fot. 123RF.COM/PICSEL Do tej pory wszystko wydawało się jasne. Fruktoza to cukier prosty (w odróżnieniu od sacharozy, głównego składnika cukru spożywczego, która jest dwucukrem). Występuje zarówno w naturalnie w roślinach, jak i jako dodatek do...

  • Zdrowy tryb życia staje się coraz popularniejszy. Częściej czytamy opakowania kupowanych produktów i zwracamy uwagę na to, co jemy. Bardzo łatwo jest jednak wpłynąć na nasze wybory. Zobaczcie, jak działają na nas etykietki! Kanapka określana jako „mała" jest w naszych oczach mniej tucząca niż w rzeczywistości / fot. 123rf.com   Zwiększająca się popularność zdrowych sieci fast food w Ameryce i równoczesny wzrost licybz  osób otyłych to tak zwany „amerykański paradoks". Jego źródeł należy...

  • Wybranie odpowiedniego oleju może stanowić nie lada wyzwanie. W końcu nie każdy z nich nadaje się do smażenia, a niektóre możemy spożywać tylko na zimno. Podpowiadamy, w jaki sposób najlepiej je stosować. Fot. 123RF W ostatnich latach, coraz więcej osób stara się odżywiać w świadomy sposób. Czytamy etykiety, kupujemy ekologiczne produkty i unikamy fast-foodów, a wszystko po to, by jak najdłużej cieszyć się pełnią zdrowia. Czasem zdarza się, że nawet zdrowy produkt, gdy jest źle wykorzystany,...

  • Chcę w pełni korzystać z serwisu Smaker. Jak się zarejestrować? Po kliknięciu w ‘Zarejstruj się'  - prawy górny róg- pojawi się formularz rejestracyjny.Wypełnij uważnie wszystkie pola formularza: Nick - pseudonim, którego będzie używał w serwisie i którym będziesz się logował Adres e-mail - najlepiej ten, którego najczęściej używasz. Na wskazany adres wyślemy maila z linkiem aktywacyjnym, który pozwali na aktywację konta. Hasło - podane przez Ciebie hasło będziesz używał podczas logowania...

  • Mleko owsiane, sojowe lub kokosowe coraz częściej zaczyna gościć w naszych kuchniach. Jak je przygotować samodzielnie ? To naprawdę dziecinnie proste. Rezygnacja z mleka krowiego oraz innych produktów zawierających laktozę często wiąże się z zaprzestaniem spożywania jakichkolwiek rodzajów mleka. W końcu poza mlekiem krowim, na rynku dostępny jest również szeroki wachlarz mlek roślinnych. Niestety, ceny takich produktów są dosyć wysokie: litr mleka roślinnego, w zależności od rodzaju i...