• Informacje na temat:

    jak sie robi pieczone ziemniaczki z cebula

Przepisy na temat: jak sie robi pieczone ziemniaczki z cebula
  • Chrupiący z zewnątrz (ale bez skóry) i miękki w środku. 10 minut roboty, a potem kurczak sam się sobą zajmuje w piekarniku - można zdążyć jeszcze ogarnąć chatę jak mają wpaść goście :)

  • Bardzo Proste i Pyszne!Polecam

  • Ciekawa propozycja zarówno jako przystawka jak i danie główne. Propozycja dla 3 osób.

  • najszybsze nawiązanie do kuchni hinduskiej, w międzyczasie jakaś surówka i obiad albo obiadokolacja albo kolacja sama się piecze, a w tym czasie można się upiększać zanim wpadną goście, np. w piątkowy wieczór

  • Tradycyjne pieczone ziemniaczki. Odpowiednie na kolację czy obiadek w połączeniu z rybą czy z drobiem i surówkami.... po prostu pyszne :)

  • najłatwiejszy, drożdżowy placek jaki znam :) no i nie znoszę szorowac blaszek, gdy ciasto przywiera, a ten sposób mnie od tego uwalnia :) 5 minut mieszania, 5 minut zabawy ze śliwkami i reszta robi się sama:)

  • Te ziemniaczki proponowane teraz sa wspanialym dodatkiem do mies oraz ryb,ja osobiscie wole je do ryb..smacznego polecam.

  • Ziemniaczki z oliwą, czosnkiem i rozmarynem - jak z ogniska. Do tego fasolka szparagowa z bułką tartą. Można do tego podać jeszcze jajko sadzone.

  • kiedy w trakcie gotowania obiadu przypominasz sobie, że jeszcze nie ma deseru :) Swietna szybka alternatywa do szarlotki :)

  • nadaje sie jako danie główne lub kolację.

Artykuły na temat: jak sie robi pieczone ziemniaczki z cebula
  • Dieta pomidorowa reguluje ciśnienie!

    ...płatkami migdałowymi Obiad: pół piersi kurczaka duszonej w sosie pomidorowym, doprawionej jogurtem i ziołami, dwa ziemniaczki Podwieczorek: chłodnik z duszonych pomidorów z papryką na bulionie(...), piec, dodawać do sałatek, robić z nich smakowite sosy i soki. Przetworzone są najzdrowsze! Co się kryje w pomidorach 1. Potas zapewnia prawidłową pracę serca, reguluje ciśnienie krwi. Zapobiega też...

  • Gotowane w wodzie i na parze warzywa od lat są dla nas synonimem zdrowego odżywiania. Coraz częściej zaczynamy jednak stosować równie smaczną i zdrową alternatywę - warzywa upieczone w piekarniku. Fot. 123RF/Picsel Pieczenie warzyw ma kilka istotnych zalet, w porównaniu z gotowanymi. Przede wszystkim piekąc warzywa nie tracimy cennych wartości odżywczych i witamin. Woda, w której gotujemy warzywa przejmuje te drogocenne substancje, i zostaje razem z nimi wylana. Dzięki pieczeniu zachowujemy...

  • Nieoczekiwany gość, który ułatwia życie

    Dziękczynienia, ale chciałabym nawiązać do poczucia wspólnoty i powitania obfitości plonów. Indyk z solanki to najlepszy sposób na przygotowanie drobiu w czasie cieplejszych miesięcy. Najlepsze w solance(...) kapusty, starcie marchewki i posiekanie selera i dymki? Proponuję lekką surówkę, w której majonez jest "podkręcony" maślanką, a wysiłek wymieszania wszystkiego jest właściwie nieodczuwalny. Odrobina...

  • Nadchodzący sezon grillowy stawia przed nami wyzwania. Jak podać krwisty i dobry stek? Amerykanie opanowali tę sztukę do perfekcji, a Polacy? Czas na małą lekcję. O smaku steku decyduje przede wszystkim jakość mięsa. W steakhousach, czyli restauracjach specjalizujących się w podawaniu steków, króluje wołowina argentyńska oraz amerykańska. W tych krajach bowiem krowy hoduje się wyłącznie na mięso. Polska wołowina to mięso krów mlecznych i jako takie nie dorównuje jakością ras argentyńskich,...

  • Uczta na dwie pory roku

    ..., wepchnij tam odrobinę pasty i resztą natrzyj całe mięso tak, jak potrafisz. Zawsze powtarzam: nie ma dobrego lub złego sposobu, dopóki smakuje ci produkt końcowy. A ten z pewnością będzie smakował(...) delektować się zimowymi ostatkami i świętować z rozmachem ten "ostatni raz". Jeszcze nie zrobiło się tak ciepło i wiosennie, żeby nie można było podać schabu z jabłkami i zapiekanego kremu na...

  • W sklepach znajdziecie różnego rodzaju cebule. Mało kto wie, iż każda z nich ma nieco inne właściwości i zastosowanie. Nasze babcie od bardzo dawna wykorzystywały cebulę, jako skuteczny środek do walki z przeziębieniem oraz wszelkimi infekcjami. Współczesne badania potwierdzają ich przeczucia. Okazuje się bowiem, że warzywo to jest pełne substancji wzmacniających odporność. Co ważne, jego lecznicze właściwości nie ograniczają się wyłącznie do zapobiegania przeziębieniom. Cebula ułatwia...

  • W jesienno-zimowe wieczory masz ochotę zjeść na kolację coś konkretnego. Zaproszeni goście pewnie też liczą na coś więcej niż paluszki czy soczek.

  • Niektórzy kojarzą cebulę głównie ze łzami i z niezbyt przyjemnym oddechem. Inni natomiast traktują ją, jako panaceum na wiele dolegliwości. Czy wiedzieliście, że cenne substancje znajdziemy nawet w łupinkach tego warzywa? Fot. 123RF/Picsel Nasze babcie uznawały cebulę za magiczne remedium na wszelkiego rodzaju choroby. Przepis na domowy syrop z cebuli znał i stosował niemal każdy. Nie była to nowa tradycja, gdyż warzywo to było wykorzystywane przez medyków już w starożytności. Co ciekawe,...

  • Setki kulinarnych sztuczek! Przypraw barszcz winem, a rosół - karmelem! Książka dla wszystkich, którzy chcieliby: przyrządzić 20 tradycyjnych polskich potraw zupełnie inaczej niż dotychczas - w wersji francuskiej, hiszpańskiej, bułgarskiej, południowoamerykańskiej... Skosztować kotletów schabowych w miodzie, egzotycznej zupy pomidorowej i szarlotki na francuskim cieście, poznać detale, które decydują o jakości pieczeni, gołąbków i bigosu. Wypróbować setki kulinarnych sztuczek, takich jak...

  • Aby uzyskać jak najlepsze efekty pieczenia należy zadbać o odpowiednią temperaturę oraz obieg i wilgotność powietrza. Szefowie kuchni od lat wykorzystują do tego dobroczynne działanie pary. Dzięki temu ich wypieki wyrastają równo, będąc jednocześnie miękkie i delikatne. Ty także możesz skorzystać z zalet pary dzięki piekarnikowi Electrolux PlusSteam. Fot. 123RF Tarta cytrynowa z bezą 50 g cukru pudru 130 g masła 180 g mąki 10 g wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę, cukier puder i masło miksuj w...