• Informacje na temat:

    jak sie robi krewetki mrozone

Przepisy na temat: jak sie robi krewetki mrozone
  • Przysmaki z kopru włoskiego

    Koper włoski, czyli fenkuł co raz częściej można spotkać na sklepowych półkach. Jeżeli zastanawiasz się jak można przyrządzić to pyszne warzywo o anyżkowym aromacie, mamy dla Ciebie kilka propozycji.

  • Chrupiący z zewnątrz (ale bez skóry) i miękki w środku. 10 minut roboty, a potem kurczak sam się sobą zajmuje w piekarniku - można zdążyć jeszcze ogarnąć chatę jak mają wpaść goście :)

  • Alternatywa do sernika na zimno lub lodów, co świetnie smakuje w wersji mrożonego deseru. 5 minut roboty, fru do lodówki lub zamrażarki i na spacer, a po powrocie orzeźwiająca pychotka już czeka

  • najłatwiejszy, drożdżowy placek jaki znam :) no i nie znoszę szorowac blaszek, gdy ciasto przywiera, a ten sposób mnie od tego uwalnia :) 5 minut mieszania, 5 minut zabawy ze śliwkami i reszta robi się sama:)

  • alternatywa do ciężkiego pleśniowego sera :) bundz podgrzany troszkę się rozpuszcza już nie przypominając białego sera, a bardziej najdelikatniejszy żółty, jaki kiedykolwiek jadłam :) lubię ciepłe śniadania niezależnie od pory roku,

  • Rzadko mozna przyrzadzic smaczne i zdrowe danie w ciagu 5 minut. Smazone krewetki sa doskonalym przykladem na takie danie, które smakuje zarówno z chrupiacym pieczywem i lampka dobrego wina jak i tez dodane do innych potraw. W tym wypadku udoskonalily tarte szparagowa.

  • Ciasto zachwyci każdego,to trzeba spróbować,a przekonacie się jak jest smaczne:)

  • kiedy w trakcie gotowania obiadu przypominasz sobie, że jeszcze nie ma deseru :) Swietna szybka alternatywa do szarlotki :)

  • najszybsze nawiązanie do kuchni hinduskiej, w międzyczasie jakaś surówka i obiad albo obiadokolacja albo kolacja sama się piecze, a w tym czasie można się upiększać zanim wpadną goście, np. w piątkowy wieczór

  • Danie w 30min

Artykuły na temat: jak sie robi krewetki mrozone
  • Selen i chrom: Jak dbają o nasze zdrowie

    ...ilości tego pierwiastka ma pieczywo pełnoziarniste oraz chude mięso, szczególnie drobiowe. Chrom zawierają w sobie również jajka, ryby i owoce morza (krewetki, małże, ostrygi), a także groszek, karczochy(...) poziomem cukru we krwi i nad insuliną, może zdecydowanie pogorszyć poziom przyswajania takich ważnych dla organizmu mikroelementów jak cynk i żelazo. Dlatego najlepiej robić to pod kontrolą lekarza. Napój...

  • Doskonałe na wykwintną kolację, pożywną zupę i szybkie curry. Co kryją pod pancerzykiem? Mają przepyszny i orzeźwiający smak, który wiele osób porównuje do mięsa kurczaka. Od drobiu różni je jednak mniejsza kaloryczność - 100 g dostarcza niecałe 80 kcal. Mięso jest również delikatniejsze. Krewetki są ważnym elementem kuchni śródziemnomorskiej i azjatyckiej. Mają swoje stałe miejsce w kuchni francuskiej. Coraz częściej są również podawane jako fast food, np. smażone na głębokim tłuszczu w...

  • Jerzy Kryszak: Lubię się czasem wzruszyć

    Choć jego praca polega głównie na rozśmieszaniu ludzi, na co dzień, jak przyznaje, różnie z tym bywa. Jest jednak w świetnej formie. Tylko pozazdrościć!

  • Nadchodzący sezon grillowy stawia przed nami wyzwania. Jak podać krwisty i dobry stek? Amerykanie opanowali tę sztukę do perfekcji, a Polacy? Czas na małą lekcję. Fot. 123RF/Picsel O smaku steku decyduje przede wszystkim jakość mięsa. W steakhousach, czyli restauracjach specjalizujących się w podawaniu steków, króluje wołowina argentyńska oraz amerykańska. W tych krajach bowiem krowy hoduje się wyłącznie na mięso. Polska wołowina to mięso krów mlecznych i jako takie nie dorównuje jakością...

  • Co jeść w pracy?

    Mówią ci: masz odżywiać się zdrowo. Ideał? Jedz pięć zbilansowanych posiłków, najlepiej co trzy godziny. Tylko jak to zrobić, gdy jesteś zawalona robotą i nie masz czasu wyjść na lunch? Mamy dziesięć pomysłów na sycące przekąski do zrobienia w kilka minut.

  • Tradycyjne uszka, przygotowywane misternie i z dużą dozą dbałości o ich wygląd i smak, z zebranymi jesienią, suszonymi grzybami, są idealnym uzupełnieniem barszczu. Jak je zrobić, aby były naprawdę smaczne? Fot. 123RF/Picsel Już niedługo, wraz z naszymi bliskimi, zsiądziemy do wigilijnej wieczerzy. Na świątecznym stole pojawi się dwanaście tradycyjnych potraw, a wśród nich z pewnością nie zabraknie uszek nadzianych aromatycznym farszem. Co zrobić, aby te niewielkie pierożki doskonale...

  • 24 sposoby na zdrowe święta

    Można zjeść ciastko i mieć ciastko, czyli celebrować święta, ale nie przejeść się i nie przytyć. Jakie patenty stosują specjalistki od diety i fitnessu? Pytamy Polki znane z propagowania zdrowego stylu życia.

  • Wróćcie wspomnieniami do dzieciństwa. Wyobraźcie sobie niedzielny obiad u babci. Czego nie mogło na nim zabraknąć? Oczywiście kompotu! Dzisiaj dzielimy się z wami sprawdzonymi przepisami naszych użytkowników, których nie powstydziłyby się nawet nasze babcie. Fot. 123RF/Picsel Smaczny i pożywny kompot to sekret naszych babć i mam. Niestety, coraz rzadziej gości na naszych stołach, gdyż został wyparty przez kupne soki i napoje. To duży błąd, gdyż domowe kompoty, przygotowywane ze świeżych i...

  • Najciekawsze za zakrętem

    U Anny Dąbrowskiej same zmiany. Przestała prowadzić całodobowe życie towarzyskie. Nie testuje już diet odchudzających. I nie pije mrożonej wódki. Wkrótce zostanie mamą, a tę rolę traktuje bardzo poważnie. Sama była kiedyś „dzieckiem z kluczem na szyi”. Mówi: „Wiem, że macierzyństwo to zajęcie na cały etat”. Ale z muzyki nie zrezygnuje. Marzy o „swojej” stronie w encyklopedii. Za jakieś 20 lat...

  • Zamrażalnik nie zatrzymuje czasu, a włożone do niego jedzenie może się zepsuć. Sprawdź, co i jak długo możesz w nim przechowywać, a których produktów absolutnie nie powinieneś do niego wkładać. Fot. 123RF Lato i wczesna jesień to doskonały czas dla wszystkich wielbicieli owoców i warzyw. O tej porze roku mamy ich pod dostatkiem, dzięki czemu możemy cieszyć się nimi każdego dnia. Ale w jaki sposób zachować je na zimę? Wiele osób przygotowuje smakowite przetwory, jednak równie często dary matki...