• Informacje na temat:

    jak sie robi ciasto na zwykłe babeczki

Przepisy na temat: jak sie robi ciasto na zwykłe babeczki
  • Chrupiący z zewnątrz (ale bez skóry) i miękki w środku. 10 minut roboty, a potem kurczak sam się sobą zajmuje w piekarniku - można zdążyć jeszcze ogarnąć chatę jak mają wpaść goście :)

  • najłatwiejszy, drożdżowy placek jaki znam :) no i nie znoszę szorowac blaszek, gdy ciasto przywiera, a ten sposób mnie od tego uwalnia :) 5 minut mieszania, 5 minut zabawy ze śliwkami i reszta robi się sama:)

  • Jest to jeden z moich ulubionych przepisów, przede wszystkim ciasteczka szybko się robi i są rewelacyjne, no i znikają ze stołu w mgnieniu oka chociaż robiłam je z podwójnej porcji. Przepis na ciasteczka pochodzi z poradnika kulinarnego Macieja Kuronia "Kuchnia bez tajemnic".

  • kiedy w trakcie gotowania obiadu przypominasz sobie, że jeszcze nie ma deseru :) Swietna szybka alternatywa do szarlotki :)

  • szybkie,smaczne

  • Bardzo Pyszne i nie tak dużo kaloryczne

  • Ciasto zachwyci każdego,to trzeba spróbować,a przekonacie się jak jest smaczne:)

  • ...szybciutkie proste ciasto gotowe w godzinkę :)

  • Gorące bułeczki prosto z pieca. Bardzo prosty przepis na wykonanie zwykłych, smacznych bułek. Polecam :)

  • Bułki pszenne upieczone z mąki chlebowej Typ-750. Podany przepis jest na 6 dużych bułek o wadze 226 g każda.

Artykuły na temat: jak sie robi ciasto na zwykłe babeczki
  • ​Jak zapanować nad podjadaniem? Oto pięć strategii

    ...babeczki dla całej ekipy wolontariuszy. Albo gdy nie zastanowiłeś się wcześniej, co zjesz na lunch, a tu się zrobiła pierwsza i teraz najbliżej masz do baru z chińszczyzną - gdzie możesz coś kupić(...) przekąska jak lody - tyle że skutki dla zdrowia będą znacznie lepsze. Przy gotuj więc siebie i swoją kuchnię na te sytuacje, w których zwykle sięgasz po lody (lub innego rodzaju śmieciowe jedzenie...

  • Polacy, idąc śladem Amerykanów, zakochali się w muffinkach. Puszyste i pełne wyrazistych dodatków babeczki coraz częściej wypiekamy również we własnych domach. Fot. 123RF/Picsel Przysmak ten zrodził w XIX wieku. Wbrew pozorom nie stało się to w Ameryce, a w Anglii, gdzie na pomysł pieczenia babeczek z dodatkami wpadła służba. Początkowo muffinki powstawały z resztek, takich jak chleb z poprzedniego dnia, kawałki ciast, zgniecione ziemniaki, czy też resztki mięs zebrane ze szlacheckich stołów....

  • Ewa Wachowicz: Jak odnaleźć miłość

    ...mówi, że bywam surowa. Odziedziczyła po tobie talent do gotowania? - Sądzę, że tak. Ma do tego smykałkę. Obserwuję to i bardzo mnie to cieszy. Często na imprezy szkolne robi ciasto, babeczki albo(...). Najbardziej seksowne danie które przygotowałaś? - Dla każdego coś innego jest afrodyzjakiem. Czasem jest to świetnie zrobiony stek z kolorowym pieprzem, innym razem ciasto z truskawkami zapiekanymi na...

  • W kolejnym odcinku "Bake off Junior" uczestnicy będą musieli wykazać się znajomością kilku technik kucharskich. Czy wszystkim uda się upiec tartę i przygotować bajkowe babeczki? W poprzednim tygodniu jednego z najsłodszych programów telewizyjnych juniorzy zmierzyli się z bardzo trudnym wypiekiem, którego perfekcyjne przygotowanie może sprawić kłopot niejednemu dorosłemu! Dzieci miały za zadanie przygotować "drip cake" - tort dekorowany polewą, która ściekając po krawędziach, tworzy "sople"....

  • Słodkie ukoronowanie wesela

    Tort zajmuje w weselnym menu miejsce szczególne - jego słodycz ma zapewnić przyszłym małżonkom dostatek i szczęście. Utarło się, że musi zachwycać, aby na zawsze zostać zapamiętanym przez gości. Jak zatem rozgryźć sprawę tortu?

  • Nadchodzący sezon grillowy stawia przed nami wyzwania. Jak podać krwisty i dobry stek? Amerykanie opanowali tę sztukę do perfekcji, a Polacy? Czas na małą lekcję. Fot. 123RF/Picsel O smaku steku decyduje przede wszystkim jakość mięsa. W steakhousach, czyli restauracjach specjalizujących się w podawaniu steków, króluje wołowina argentyńska oraz amerykańska. W tych krajach bowiem krowy hoduje się wyłącznie na mięso. Polska wołowina to mięso krów mlecznych i jako takie nie dorównuje jakością...

  • Czym zastąpić masło na co dzień?

    ...bez masła. Masełko, sałata, wędlina, ogórek - brzmi znajomo, prawda? Tymczasem tutaj naprawdę możemy poszaleć: w naszych propozycjach znajdują się zarówno rozwiązania błyskawiczne i budżetowe, jak(...), których nasz organizm nie jest w stanie wytworzyć samodzielnie. Tymczasem poprawiają one pracę mózgu, regulują gospodarkę hormonalną  i wspomagają trawienie.  Pasty warzywne - zdrowie w każdym kęsie...

  • Wróćcie wspomnieniami do dzieciństwa. Wyobraźcie sobie niedzielny obiad u babci. Czego nie mogło na nim zabraknąć? Oczywiście kompotu! Dzisiaj dzielimy się z wami sprawdzonymi przepisami naszych użytkowników, których nie powstydziłyby się nawet nasze babcie. Fot. 123RF/Picsel Smaczny i pożywny kompot to sekret naszych babć i mam. Niestety, coraz rzadziej gości na naszych stołach, gdyż został wyparty przez kupne soki i napoje. To duży błąd, gdyż domowe kompoty, przygotowywane ze świeżych i...

  • ...fajowy był ten weekend,w sobote ganiałam ze ** **, wieczorem pieklam babeczki.. oczywsici enie moglam tak jak w przepisie tylko 2 razy tyle.. cisto frnacuskie...

  • Właściwości lnu były bardzo często wykorzystywane przez nasze mamy i babcie, później zostały zapomniane. A teraz, na szczęście len z powrotem wraca do naszych łask. Len ma wiele dobroczynnych właściwości.    Fot. 123RF.COM/PICSEL Len na cholesterol Olej lniany, który jest tłoczony z nasion lnu, należy do grupy produktów, które przeciwdziałają chorobom krążenia i cukrzycy. W 1952 niemiecka biochemik Johanna Budwig, stworzyła dietę która wspomaga leczenie nowotworów i chorób serca. Podstawą tej...