• Informacje na temat:

    jak sie robi ciasteczka z czekoladą

Przepisy na temat: jak sie robi ciasteczka z czekoladą
  • Pestki słonecznika

    ...nadziewane ciasteczka, po czym upiecz je. Można też dodać posiekane ziarna do samego ciasta - dobrze sprawdzą się np. jako dodatek do murzynka lub piernika. 4. "Chrupiąca" sałatka Słonecznik znakomicie(...) pesto Jeśli sama robisz pesto, możesz wzbogacić je pestkami słonecznika. Zastąpisz nimi orzeszki pinii, które są droższe. Ziarenka będą pasowały zarówno do klasycznego pesto bazyliowego, jak też do...

  • Chrupiący z zewnątrz (ale bez skóry) i miękki w środku. 10 minut roboty, a potem kurczak sam się sobą zajmuje w piekarniku - można zdążyć jeszcze ogarnąć chatę jak mają wpaść goście :)

  • Kulinarny kalejdoskop Zurychu

    .... W 1819 roku, w miejscowości Corsie, Szwajcar François-Louis Cailler, otworzył jedną z pierwszych fabryk czekolady na świecie. Zaraz po tym, szaleństwo na punkcie czekolady, jej produkcji, jak i smakowania(...) i wypieków, znajdziemy ukojenie po całodniowym zwiedzaniu miasta. A jeżeli to za mało, zawsze można udać się do nieco bardziej nietypowych miejsc, jak restauracja znajdująca się na terenie dawnej fabryki...

  • najłatwiejszy, drożdżowy placek jaki znam :) no i nie znoszę szorowac blaszek, gdy ciasto przywiera, a ten sposób mnie od tego uwalnia :) 5 minut mieszania, 5 minut zabawy ze śliwkami i reszta robi się sama:)

  • Na pewno wszyscy kojarzycie okrągłe ciastka, które na obrazku na opakowaniu mają dużo czekolady, a gdy kupicie je i otworzycie - na całą zawartość opakowania mają może trzy, no góra pięć kawałeczków czekolady. Znam osoby, które nieźle to frustruje :) Zresztą, wcale się nie dziwię, to jawne oszustwo. Razem z Zosią (na zdjęciu) przygotowałyśmy dla Was kruche i zarazem mięciutkie, mocno czekoladowe ciasteczka. Takie wielkie jak te amerykańskie :) Podobny przepis ma w zeszyciku moja Mama i...

  • alternatywa do ciężkiego pleśniowego sera :) bundz podgrzany troszkę się rozpuszcza już nie przypominając białego sera, a bardziej najdelikatniejszy żółty, jaki kiedykolwiek jadłam :) lubię ciepłe śniadania niezależnie od pory roku,

  • Bardzo mleczne, lekko kruche, miękkie w środku ciasteczka, smakujące jak małe babeczki. Robi się je ekspresowo, w sam raz do popołudniowej kawy :-)

  • Nie wiem jak Wy, ale ja zaraz po publikacji tego wpisu radośnie udam się by obejrzeć horror, dobry horror. A ciasteczka? Przepyszne i znikałyby chyba jeszcze szybciej, gdyby nie to, że żal pochłaniać tak ujmującą dekorację ;) Od czego jest jednak telefon z aparatem? Cóż, a jeżeli nie przepadacie za kokosem, zachęcam do zamienienia go na zmielone orzechy czy migdały. Myślę, że będzie równie pysznie. Dobrej nocy kochani ;)

  • Ciasteczka uwielbiane przez moje dzieci. Cudownie kruche, dominuje w nich smak czekolady, który równoważy lekko kwaśny smak żurawiny. Robi się je naprawdę szybko i są bardzo proste w wykonaniu.

  • Banalne w przygotowaniu, znikają w oka mgnieniu :)

Artykuły na temat: jak sie robi ciasteczka z czekoladą
  • Jak odzwyczaić się od cukru

    ..., cukier uzależnia. Gdy zjemy coś dosładzanego lub słodkiego, poziom insuliny rośnie, a potem gwałtownie spada. Wtedy organizm znów domaga się cukru i stąd nasz niepohamowany apetyt na słodki smak. Jak(...) wyrobach spożywczych są tzw. cukry dodane. W racjonalnej diecie mogą one zaspokajać do 10 proc. dziennego zapotrzebowania kalorycznego. Kobieta z siedzącą pracą potrzebuje ok. 2000 kcal dziennie...

  • Dieta bez wyrzeczeń? Oczywiście, że jest to możliwe! Czasami wystarczy tylko 15 minut i kilka składników, aby samodzielnie wyczarować słodkie ciasteczka, które na pewno nie odbiją się niekorzystnie na naszej sylwetce. Wystarczy skorzystać z podpowiedzi naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL Aby zachować piękną i szczupłą sylwetkę wcale nie trzeba katować się restrykcyjnymi dietami. Racjonalne żywienie to prawdziwy klucz do sukcesu. Gdy masz ochotę na coś słodkiego, nie sięgaj po gotowe...

  • 5 sposobów, jak nie podjadać między posiłkami

    ..., tym mniejsze prawdopodobieństwo, że ulegniesz pokusie . Staraj się więc robić przemyślane zakupy, podczas których wybieraj zdrowe produkty. Unikaj kupowania czipsów, paluszków, ciastek czy cukierków(...) sporo czasu, a ty czujesz, że jak najszybciej musisz coś przekąsić, wybierz zdrowszą alternatywę - niesolone orzechy, surową marchewkę czy porcję truskawek. Dzięki temu zaspokoisz swój apetyt...

  • Święta Bożego Narodzenia to czas gotowania i przygotowywania słodkich wypieków. Oprócz tradycyjnego makowca, keksu i sernika, warto pamiętać o drobnych słodkościach, które pokochają nasze dzieci i wnuki. Sprawdźcie pomysły naszych użytkowników na najlepsze świąteczne ciasteczka. Fot. 123RF/Picsel Małe ciasteczka dostarczają nam wiele przyjemności. Są nie tylko pyszne, ale też uroczo wyglądają. Co bardzo ważne ich przygotowanie możemy zamienić w wielką świąteczną zabawę, angażującą całą...

  • Jak omijać cukier w diecie

    ...ilość, musielibyśmy jeść tylko to, co zrobimy sobie sami, od pieczenia chleba po robienie wędlin i jogurtu. To mało realne. Możemy jednak uważnie czytać etykiety i skreślać z listy zakupów produkty(...) składnikiem naszej diety stał się od jakiegoś czasu syrop glukozowo-fruktozowy. – Jest dodawany do słodkich napojów, syropów owocowych, napojów energetycznych, gotowych dań, sosów i majonezu...

  • Mamy doskonałą wiadomość dla wszystkich kawoszy i miłośników czekolady. Od teraz możecie rozkoszować się swoim ulubionym napojem bez wyrzutów sumienia. Naukowcom udało się potwierdzić jego niezwykłe właściwości. Fot. 123RF/Picsel Wielu kawoszy uważa, że kawę powinniśmy pić czarną, bez jakichkolwiek dodatków. Z pewnym niesmakiem spoglądają na osoby, które dodają do niej cukier i mleko. Tymczasem okazuje się, że pijąc kawę bez dodatków mogą wiele stracić. Naukowcy z Uniwersytetu Georgia...

  • Naucz się omijać słodkie pułapki

    ...składnikiem naszej diety stał się od jakiegoś czasu syrop glukozowo- fruktozowy. - Jest dodawany do słodkich napojów, syropów owocowych, napojów energetycznych, gotowych dań, sosów i majonezu(...) i problemy zdrowotne.  Rozsądna strategia antycukrowa - Na cukier w żywności przetworzonej jesteśmy skazani - stwierdza Monika Stromkie- -Złomaniec. - Aby dokładnie kontrolować jego ilość, musielibyśmy...

  • Nadchodzący sezon grillowy stawia przed nami wyzwania. Jak podać krwisty i dobry stek? Amerykanie opanowali tę sztukę do perfekcji, a Polacy? Czas na małą lekcję. Fot. 123RF/Picsel O smaku steku decyduje przede wszystkim jakość mięsa. W steakhousach, czyli restauracjach specjalizujących się w podawaniu steków, króluje wołowina argentyńska oraz amerykańska. W tych krajach bowiem krowy hoduje się wyłącznie na mięso. Polska wołowina to mięso krów mlecznych i jako takie nie dorównuje jakością...

  • Siedem pozornie zdrowych produktów, które są kaloryczną bombą

    Przyszła wiosna. Co robisz? Cukierki i czekoladę zamieniasz na batony „fitness”, jajecznicę na masełku na sycącą owsiankę z owocami, a bułkę z serem, standardowe drugie śniadanie, na mrożony jogurt. Zamieniasz i czekasz na efekty, a tych jak nie było tak nie ma! Co gorsze, z przerażeniem zauważasz, że twoje samopoczucie pozostawia wiele do życzenia, a świeżo zakupione dżinsy znów się nie dopinają...

  • Prosty przepis na wyjątkowo smaczne ciasteczka, które możecie przygotować razem z dziećmi. Składniki: 130 g zimnego masła 100 g cukru pudru 1 jajko 2 łyżeczki miodu 300 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki przyprawy korzennej Wykonanie: Masło posiekać z mąką, proszkiem do pieczenia oraz cukrem. Dodać resztę składników i zagnieść kruche ciasto. Uformować kulę i wstawić na ok. 60 minut do lodówki. Ciasto rozwałkować, w razie potrzeby podsypując mąką, na placek o...