• Informacje na temat:

    jak robic ryba bez panierki

Przepisy na temat: jak robic ryba bez panierki
  • pyszne zdrowe kotleciki z indyka bez dodatku tłuszczu. Nadają się w sam raz do drobiowych hamburgerów:)

  • Szybko,prosto i pysznie.

  • danie dla amatorów czosnku - zdrowe i pyszne

  • Robię co roku na wigilię i zawsze szybko znika do ostatniego kawałka. Świetnie nadaje się też na większe imprezy. Smakuje równie dobrze na ciepło, jak i na zimno.

  • Napoje w kartonach wydają się zdrowsze, poza tym opakowanie to tetra pak, który nie jest tak szkodliwy dla środowiska jak plastik. Jednak jak nalać sok lub mleko by nie zachlapać wszystkiego dookoła?

  • Zdarzyło Ci się, że korkociąg gdzieś się zapodział? Nie wiesz jak otworzyć wino? Podpowiadamy!

  • Bezpestkowe i słodkie są owoce z charakterystycznym „pępkiem” , czyli z maleńką nierozwiniętą pomarańczą w środku.

  • Urwała się zawleczka od puszki z konserwą lub w ogóle jej tam nie było? Możesz oczywiście próbować otworzyć ją nożem, ale niepotrzebnie możesz go stępić lub sam się pokaleczyć. Bezpieczniej będzie zwykłą łyżką kuchenną.

  • Cześć! Zapraszam Was dzisiaj na rybę w galarecie. Tak przyrządzona ryba pojawia się często na moim świątecznym stole, ale również przygotowuję ją w zwykłe dni. Czasem zamiast ryby dodaję ugotowane mięso i powstają tymbaliki na które przepis znajdziecie na moim kanale. Dzisiaj jednak wykorzystamy 2 płaty dorsza.

  • Ryba po grecku

Artykuły na temat: jak robic ryba bez panierki
  • Uciekające minerały. Jak je zatrzymać?

    ...​Aby posiłek był nie tylko smaczny, ale i maksymalnie wartościowy, trzeba wiedzieć jak - przyrządzając jedzenie - zachować wartości odżywcze użytych składników. W warzywach, owocach lub mięsie kryje się wiele witamin i składników mineralnych, które są niezbędne organizmowi, a dieta jest najlepszym sposobem ich dostarczania. Poznajmy więc zasady zatrzymania w niej witamin i minerałów.

  • Jak jeść zdrowo, jak ciekawie przyrządzić rybę, jakie są nowe techniki gotowania - o tym wszystkim mówi znany kucharz, Robert Sowa. Od 22 lutego do 18 marca realizowany był projekt "Zdrowa szkoła", czyli cykl szkoleń adresowanych do uczniów szkół gastronomicznych. W ramch projketu "Zdorwa szkoła",jeden z najbardziej znanych mistrzów kuchni Robert Sowa wraz z Grzegorzem Łapanowskim przekonywali młodych adeptów sztuki kulinarnej do zdrowego odżywiania się.

  • Gotowanie bez wpadek

    Czasem drobiazg decyduje o tym, czy posiłek będzie wartościowy, czy wręcz przeciwnie. Jak sprawić, by dostarczył smykowi mnóstwa cennych składników i na pewno nie zaszkodził? Poznaj kilka zasad(...), z których są robione, pochodzą wyłącznie z upraw kontrolowanych, a na butelce zawsze znajdziesz informację, od jakiego wieku przysmak można wprowadzić do diety malca. Dzięki temu nie ryzykujesz, że...

  • Czy wiedzieliście, że niecała puszka sardynek ma więcej wapnia niż szklanka mleka? Czego jeszcze o nich nie wiemy? Wydawałoby się, że już wszystko o rybach wiemy. Mają one jednak swoje sekrety. / 123rf.com 1. Najlepiej rozmrażać ryby w mleku Dzięki rozmrażaniu ryb w mleku zamiast w wodzie, pozbędziemy się nieprzyjemnego „smaku mrożonki". Ten trik sprawi, że ryba będzie smakować jak świeża! 2. Ryby można marynować tylko w lodówce Ryby pozostawiane w marynacie na dłużej źle znoszą temperaturę...

  • Jaki jest smak wakacji?

    ...sami miejscowi, wysoko w Andach. Smakuje jak kurczak. Jak wygląda taka świnka na talerzu? - Jak świnka, tylko bez sierści. Na szczęście. Każda twoja podróż jest kulinarna? - Tak. Kiedy(...)Marta Grzywacz, RMF FM: Twoje wakacje jak będą smakowały w tym roku? Robert Makłowicz: - Moje wakacje od kilku lat smakują podobnie, bo jeżdżę do Dalmacji: szałwią, miętą, bazylią, rozmarynem...

  • Wróćcie wspomnieniami do dzieciństwa. Wyobraźcie sobie niedzielny obiad u babci. Czego nie mogło na nim zabraknąć? Oczywiście kompotu! Dzisiaj dzielimy się z wami sprawdzonymi przepisami naszych użytkowników, których nie powstydziłyby się nawet nasze babcie. Fot. 123RF/Picsel Smaczny i pożywny kompot to sekret naszych babć i mam. Niestety, coraz rzadziej gości na naszych stołach, gdyż został wyparty przez kupne soki i napoje. To duży błąd, gdyż domowe kompoty, przygotowywane ze świeżych i...

  • Co nam teraz w jedzeniu najbardziej szkodzi

    Antybiotyki w mięsie, metale ciężkie w rybach, tłuszcze trans w słodyczach... Sprawdź, jakie substancje w żywności są najbardziej niebezpieczne dla zdrowia, i poznaj sposoby na ich unikanie.

  • Celiaklia długo była kojarzona jako schorzenie małych dzieci, z którego z wiekiem się wyrasta. Nic bardziej mylnego. To poważna nietolerancja pokarmowa, która może się objawić w każdym wieku. Fot. 123RF/Picsel Celiakia (choroba trzewna) to immunologiczna choroba o podłożu genetycznym, charakteryzująca się nietolerancją glutenu ( białka zapasowego zawartego w zbożach). Działający toksycznie gluten prowadzi do zaniku kosmków jelita cienkiego, które są odpowiedzialne za wchłanianie składników...

  • Naturalne kuracje na kolkę wątrobową

    ..., wzdęcia lub zgaga. Oto kilka propozycji, jak się z nim uporać. Działaj rozkurczowo Napar z pokrzywy . Łyżeczkę suszu zalej szklanką wrzątku i parz 10 minut pod przykryciem. Pij ciepły (nigdy gorący(...) średnią temperaturę i przyłożyć ją do prawego podżebrza. Okłady z liści kapusty . 2-3 liście rozbij drewnianym tłuczkiem, połóż na chory bok, przykryj folią i przymocuj bandażem. Trzymaj go jak...

  • Chcąc jeść zdrowo, w pierwszej kolejności ograniczamy ilość spożywanego tłuszczu. Niestety, przygotowanie oryginalnego i niskotłuszczowego obiadu nie jest prostą sprawą. Na szczęście dla nas nie ma rzeczy niemożliwych. Fot. 123RF/Picsel Wszyscy kucharze doskonale wiedzą, że tłuszcz jest nośnikiem smaku, co sprawia, że przygotowanie smacznych potraw, zawierających zredukowaną ilość tłuszczu stanowi poważne wyzwanie. Postanowiliśmy się jednak z nim zmierzyć, przygotowując dla was kilka...