• Informacje na temat:

    jak robi się marchewka z groszkiem

Przepisy na temat: jak robi się marchewka z groszkiem
  • Groszek - 10 łatwych przepisów

    Chociaż kojarzymy go zwykle z sałatką jarzynową, groszek może nam się przydać do stworzenia innych dań na zimno i na ciepło – także obiadowych.

  • Chrupiący z zewnątrz (ale bez skóry) i miękki w środku. 10 minut roboty, a potem kurczak sam się sobą zajmuje w piekarniku - można zdążyć jeszcze ogarnąć chatę jak mają wpaść goście :)

  • Egzotyczne warzywo: Kapusta pak choi

    ...obranej z zewnętrznych liści w całości pod beszamelem (należy ją sparzyć w całości i zapiekać zalaną sosem - 15 min w 180 st.). Kapusta podczas obróbki termicznej kurczy się jak szpinak. Jedna mała(...) z nasion (2,50 zł/ torebka) wprost do gruntu w lipcu, a zbiera po 4-6 tyg. Można zbierać do października, bo dobrze rośnie w temp. 13-16 st.  Kiszona w stylu chińskim Z pak choi robi się...

  • Bardzo proste, zdrowe i smaczne !!

  • najłatwiejszy, drożdżowy placek jaki znam :) no i nie znoszę szorowac blaszek, gdy ciasto przywiera, a ten sposób mnie od tego uwalnia :) 5 minut mieszania, 5 minut zabawy ze śliwkami i reszta robi się sama:)

  • Tradycyjna polska przystawka do niedzielnego schaboszczaka, czy kotleta mielonego. U mnie zazwyczaj w towarzystwie ziemniaczanego puree.

  • alternatywa do ciężkiego pleśniowego sera :) bundz podgrzany troszkę się rozpuszcza już nie przypominając białego sera, a bardziej najdelikatniejszy żółty, jaki kiedykolwiek jadłam :) lubię ciepłe śniadania niezależnie od pory roku,

  • kiedy w trakcie gotowania obiadu przypominasz sobie, że jeszcze nie ma deseru :) Swietna szybka alternatywa do szarlotki :)

  • najszybsze nawiązanie do kuchni hinduskiej, w międzyczasie jakaś surówka i obiad albo obiadokolacja albo kolacja sama się piecze, a w tym czasie można się upiększać zanim wpadną goście, np. w piątkowy wieczór

Artykuły na temat: jak robi się marchewka z groszkiem
  • Co robilam dzis przedpoludniem...

    ...robie sobie kawe. Z kawa mamy problem bo moja maszynka odmowila wspolpracy i mimo reanimacji w postaci nowej uszczelki wydaje tylko pol porcji kawy w formie, ze nawet mnie wydaje sie za mocna. Wobec(...) zrobilam. Ubralam lekkie spodnie tuz za kolano w pudrowym kolorze z bialym szerokim paskiem. Rozowe skarpetki i czerwona koszulke z 59 numerem na sercu. Poranek po wczorajszym deszczu byl piekny...

  • Nadchodzący sezon grillowy stawia przed nami wyzwania. Jak podać krwisty i dobry stek? Amerykanie opanowali tę sztukę do perfekcji, a Polacy? Czas na małą lekcję. Fot. 123RF/Picsel O smaku steku decyduje przede wszystkim jakość mięsa. W steakhousach, czyli restauracjach specjalizujących się w podawaniu steków, króluje wołowina argentyńska oraz amerykańska. W tych krajach bowiem krowy hoduje się wyłącznie na mięso. Polska wołowina to mięso krów mlecznych i jako takie nie dorównuje jakością...

  • Zakończył się Wielki Test o Zdrowiu

    ...głowie zarost na twarzy 5. Jakie pokarmy bardziej szkodzą wątrobie? tłuste słodkie 6. Co jest bardziej kaloryczne? łuskane orzechy włoskie chałwa RUNDA II 7. Czy zakażenia wirusowe leczy się(...). Naukowcy zalecają, by dla uchronienia się przed otyłością i związanymi z nią chorobami spożywać w każdym posiłku warzywa. Jakie przede wszystkim? ziemniaki marchewkę z groszkiem zielone warzywa...

  • Bo rybka lubi pływać... Przyjęło się, że śledzie najlepiej smakują z kieliszkiem wódki, trzeba jednak pamiętać, że alkohol powoduje spadek wartości odżywczych ryby. Składniki: Solony filet ze śledzia norweskiego 2 buraki ćwikłowe 2 marchwie 2 ziemniaki 2 kiszone ogórki 1 cebula Garść zielonego groszku - z puszki lub mrożonego Olej słonecznikowy 500 ml bulionu warzywnego lub rybnego Kwaśna śmietana Przygotowanie: 1. Marchew, buraki i cebulę drobno posiekać. Podsmażyć na oleju na...

  • Dieta zupowa - najłatwiejsza pod słońcem

    Robi furorę na całym świecie. Każdy może ją stosować, bo jest lekkostrawna. Na dodatek, niewiele kosztuje i jest idealna dla zapracowanych.

  • Wróćcie wspomnieniami do dzieciństwa. Wyobraźcie sobie niedzielny obiad u babci. Czego nie mogło na nim zabraknąć? Oczywiście kompotu! Dzisiaj dzielimy się z wami sprawdzonymi przepisami naszych użytkowników, których nie powstydziłyby się nawet nasze babcie. Fot. 123RF/Picsel Smaczny i pożywny kompot to sekret naszych babć i mam. Niestety, coraz rzadziej gości na naszych stołach, gdyż został wyparty przez kupne soki i napoje. To duży błąd, gdyż domowe kompoty, przygotowywane ze świeżych i...

  • Perfekcjonistka w kuchni

    Skończyła historię sztuki, więc wszystko wskazywało na to, że swoją przyszłość zwiąże z rodzinną galerią, ale życie jest nieprzewidywalne i dziś Ania Starmach spełnia się w kuchni. Gotuje, piecze i pisze. Właśnie ukazała się jej trzecia książka "Pyszne na każdą okazję", w której przekonuje, że gotowanie nie musi być skomplikowane, drogie i czasochłonne. Jak zawsze robi to z pasją.

  • Setki kulinarnych sztuczek! Przypraw barszcz winem, a rosół - karmelem! Książka dla wszystkich, którzy chcieliby: przyrządzić 20 tradycyjnych polskich potraw zupełnie inaczej niż dotychczas - w wersji francuskiej, hiszpańskiej, bułgarskiej, południowoamerykańskiej... Skosztować kotletów schabowych w miodzie, egzotycznej zupy pomidorowej i szarlotki na francuskim cieście, poznać detale, które decydują o jakości pieczeni, gołąbków i bigosu. Wypróbować setki kulinarnych sztuczek, takich jak...

  • Dieta pięknej skóry

    Jak mieć świetlistą cerę i zapobiec zmarszczkom? Trzeba działać od wewnątrz! Poznaj pokarmy, które mają odmładzającą moc.

  • Marchew najczęściej jemy pod postacią surówki, jako dodatek do zup lub po prostu na surowo. Jest to jeden z pierwszych stałych pokarmów jakie podaje się małym dzieciom. Jakie właściwości ma marchewka i dlaczego jest ona tak ważna w naszej codziennej diecie? Przekonaj się sam! Fot. 123RF/Picsel Podczas II wojny światowej w Anglii marchew stała się jednym z podstawowych produktów żywieniowych. Rząd Brytyjski zachęcał mieszkańców do sadzenia tego warzywa w swoich ogródkach i do gotowania z niego...