• Informacje na temat:

    jak przystroic tort książkę na komunie

Przepisy na temat: jak przystroic tort książkę na komunie
  • tort na bazie śmietany

  • Poniżej przedstawiam Wam dokładny przepis na cały trzypiętrowy tort. Użyte przeze mnie tortownice miały średnice 30 cm, 22 cm i 18 cm Możecie go wykorzystać w całości lub wybrać sobie jedną warstwę i przygotować tylko ją.

  • Tort zrobiłam dla mojego wnuczka na uroczystość I Komunii Świętej.

  • Żeby otrzymać taki efekt trzeba przygotować ganache, czyli nic innego jak połączenie śmietanki i czekolady.

  • Tort, który upiekłam dla wnusi na roczek. Dekoracją jest wydruk cukrowy, który jest rewelacyjny. Bałam się czy sobie poradzę bo to mój debiut z taką dekoracją ale dzięki wskazówkom Marty, która piecze torty między innymi z tymi wydrukami udało się. I przyznam, że nie potrzebnie się stresowałam bo to proste jest. Tort był z bitą śmietaną z mascarpone, truskawkami, konfiturą z leśnych owoców i dodatkiem kremu maślanego. Tort był pyszny.

  • Tort jak za dawnych lat

  • pyszny torcik urodzinowy

  • Słodki:):)

  • Łatwy i szybki sposób na ciekawą wersje tortu ;)

  • Tort dla chłopczyka na przyjęcie Chrzestne. Tort z trzema kremami i wkładką owocową. Tort udekorowany z ozdobami z masy z mleka w proszku.

Artykuły na temat: jak przystroic tort książkę na komunie
  • Komunia to nie tylko ważna uroczystość w życiu dzieci, ale również ich rodziców. To duża ilość pracy i spore zamieszanie, a mimo to część Polaków decyduje się na urządzenie przyjęcia w domu. Przedstawiamy kilka rad i pomysłów na domowe menu komunijne. Fot. 123RF/Picsel Pierwsza komunia święta to dzień, w którym wszystko powinno być idealne. Co roku wielu z nas staje przed dylematem, gdzie wystawić przyjęcie komunijne dziecka. Do restauracji przychodzimy na gotową uroczystość, bo za smak i...

  • W ostatnim odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" uczestnicy mieli za zadanie przygotować tort z dodatkiem warzyw. Jak wam się podoba przepis Tomasza? Blaty: 150 g cukinii zielonej 150 g cukinii żółtej 2 jajka 125 ml oleju rzepakowego 150 g cukru 225 g mąki (typ 450) ½ łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 150 g cukru pudru 1 cytryna 50 g obranych pistacji tłuszcz do posmarowania formy Biszkopt: 2 jajka 150 g cukru białego 75 ml oleju słonecznikowego 225 g mąki (typ 450) ½ łyżeczki...

  • Jeśli nie masz pomysłu, co dać dziecku na drugie śniadanie do szkoły, a twój lunch w pracy to bułka z serem - koniecznie powinieneś zaopatrzyć się w książkę Malwiny Bareły "Luncbox na każdy dzień" Malwina Bareła, autorka bloga Filozofia Smaku, w swoim życiu kieruje się japońską filozofią bento. Wie, że jesteś tym, co jesz, a jedzenie przygotowujemy nie tylko dla żołądka, ale również dla oczu. "Lunchbox na każdy dzień" to skarbnica inspiracji i gwarancja tego, że twój lunch już nigdy nie...

  • Znasz danie, które twoim zdaniem niesłusznie odeszło do lamusa i powinno znów zagościć na naszych stołach? Podziel się z nami tym przepisem, a być może to właśnie do ciebie trafi książka "Kuchnia na plebanii - 200 tradycyjnych przepisów księżowskich gospodyń". Zasobne plebanie, wspaniałe gospodynie i dwieście wyśmienitych przepisów z różnych stron Polski. Niektóre z tych receptur mają aż sto siedemdziesiąt lat. Zapisane w przedwojennych kajecikach, zostały spisane na potrzeby książki, bo...

  • Jamie Oliver to jeden z najbardziej znanych brytyjskich kucharzy młodego pokolenia. Znany jest ze swoich programów kulinarnych, które gromadzą przed telewizorami miliony widzów. Pisane przez niego książki kucharskie stają się bestsellerami. Jeśli chcesz wygrać jedną z książek Jamiego weź udział w konkursie! Podziel się z nami przepisem zainspirowanym kuchnią Jamiego. Może to być przepis na Polente, Pudding, Stek, Paelle, Tartę lub dowolne inne danie. Wybór należy do Ciebie! Aby zostać jednym...

  • Nie wiesz co podarować miłośnikowi kuchni pod choinkę? Mamy rozwiązanie! Opowiedz nam o najlepszym posiłku, jaki kiedykolwiek miałeś okazję zjeść i wygraj książkę, w której znajdziesz najlepsze przepisy najlepszych, polskich restauracji. 39 życiorysów restauratorów, ponad 100 przepisów i więcej niż 300 niezwykłych zdjęć- to wszystko w najnowszej publikacji „Najlepsze przepisy najlepszych restauracji" wydanej pod patronatem Restaurant Week Polska. Książka ta jest zaproszeniem do nieodkrytego...

  • Jeśli jesteście zapalonymi grzybiarzami, tak jak autor książki Pal Karlsen, koniecznie w waszej biblioteczce musi znaleźć się "Biografia prawdziwka". Biografia prawdziwka" to książka, która każdego grzybiarza zaskoczy czymś, czego jeszcze nie wiedział. Można w niej przeczytać między innymi o tym:- co wyróżnia prawdziwka spośród innych grzybów- jakie są jego odmiany i ich cechy szczególne- jak są zbudowane i co z tego wynika- co łączy grzyby z drzewami i dlaczego ten związek jest bardzo ważny-...

  • Małgosia zwyciężyła drugą edycję "Bake Off - Ale Ciacho". Jej imponujący wypiek zachwycił jurorów oraz naszą redakcję. Myślicie, że poradzilibyście sobie z wykonaniem tego przepisu? Biszkopty: 16 jaj 450 g maki 450 400 g cukru 110 g masła jagody liofilizowane 100 g ( dodatek do biszkoptów) Miary na poszczególne piętra trotu: Pierwszy blat -  wysoka forma16 cm mąka 76 g jajka 3 szt. cukier 70 g maslo 18 g Drugi blat - forma 22 cm mąka 143 g jajka 5 szt. cukier...

  • Wyjątkowe okazje wymagają równie wyjątkowych wypieków. Jeśli chcecie przygotować spektakularny tort, skorzystajcie z pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Smaker świętuje 10 urodziny! Mamy mnóstwo powodów do radości, dlatego chcielibyśmy zaprosić Was do wspólnego świętowania. Ponieważ taka okazja nie trafia się często, postanowiliśmy maksymalnie przedłużyć naszą urodzinową imprezę. Świętować będziemy aż 10 miesięcy, w czasie których zaprezentujemy wam najpopularniejsze przepisy w...

  • Chcielibyście odtworzyć w zaciszu własnej kuchni spektakularny tort Tomasza, który zagwarantował mu zwycięstwo w trzeciej edycji "Bake Off - Ale Ciacho!"? Pierwsza, najwyższa warstwa - ptasie gniazdo z kukułczym jajem   Biszkopt: 4 jajka szczypta soli 80 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 100 g mąki pszennej Krem: 300 g masła w temperaturze pokojowej 60 ml zimnej śmietany 36% 2 jajka 2 żółtka 140 g cukru 70 ml wody 20 g kawy rozpuszczalnej Poncz: ½ szklanki wody sok z...