• Informacje na temat:

    jak przyrzadzicć dorsza

Przepisy na temat: jak przyrzadzicć dorsza
Artykuły na temat: jak przyrzadzicć dorsza
  • Mrożenie to idealny sposób na przechowywanie jedzenia. Opóźnia ono psucie się warzyw, owoców i mięs, jednocześnie nie pozbawiając ich wartości odżywczych. Czy produkty zamrożone latem można będzie bezpiecznie jeść w zimie? Fot. 123RF/Picsel Lato i to doskonały czas dla wszystkich wielbicieli owoców i warzyw. O tej porze roku mamy ich pod dostatkiem, dzięki czemu możemy cieszyć się nimi każdego dnia. Ale w jaki sposób zachować je na zimę? Wiele osób przygotowuje smakowite przetwory, jednak...

  • Oczyszczanie organizmu z toksyn, określane niekiedy z angielska jako detoks, przydaje się szczególnie wtedy, kiedy czujemy się ociężali po zimie, ale nie tylko. Zobaczmy, jak znów poczuć się lżej i młodziej. Jak oczyścić organizm, żeby poczuć się lżej na wiosnę? / fot. 123rf.com Detoks: Co to tak naprawdę jest? Przed rozpoczęciem detoksu, należy pamiętać, że dieta oczyszczająca nie służy chudnięciu, a usunięciu z organizmu szkodliwych toksyn. Czym tak naprawdę są? To produkty przemiany...

  • Użycie odpowiednich przypraw może przesądzić o sukcesie lub kulinarnej porażce. Dlatego warto poznać różnorodne przyprawy, a przede wszystkim wiedzieć jakie produkty „lubią się” z poszczególnymi dodatkami. Fot.123RF/Picsel Dostępnych obecnie poprawiaczy smaku nie sposób wymienić. Najważniejsze z nich, czyli zioła, możemy odnaleźć na sklepowych półkach w najróżniejszych wariantach. Oddzielną kategorię stanowią mieszanki przygotowywane z różnorodnych warzyw i przypraw. Możemy różnież zdecydować...

  • Matthew Fort, brytyjski pisarz i krytyk kulinarny, ponownie zasiada za kierownicą kultowej vespy! Tym razem, wiedziony wspomnieniami wyrusza odkrywać kulinarne sekrety Sycylii i Sycylijczyków, bo każdy przecież wie, że „zobaczyć Włochy, a nie zobaczyć Sycylii, to tak, jakby wcale nie zobaczyć Włoch, gdyż Sycylia jest kluczem do wszystkiego".   Razem z nim skosztuj najznakomitszych marsalskich trunków, rozpływającego się w ustach tuńczyka, a na deser nie zapomnij o wyjątkowej, ręcznie...

  • Chcę w pełni korzystać z serwisu Smaker. Jak się zarejestrować? Po kliknięciu w ‘Zarejstruj się'  - prawy górny róg- pojawi się formularz rejestracyjny.Wypełnij uważnie wszystkie pola formularza: Nick - pseudonim, którego będzie używał w serwisie i którym będziesz się logował Adres e-mail - najlepiej ten, którego najczęściej używasz. Na wskazany adres wyślemy maila z linkiem aktywacyjnym, który pozwali na aktywację konta. Hasło - podane przez Ciebie hasło będziesz używał podczas logowania...

  • Trudno znaleźć gospodynię, która nie miałaby mąki w swojej spiżarni. Jest to produkt zaskakująco uniwersalny, który znalazł zastosowanie w niemal każdym zakątku świata. Jak ją przechowywać, aby jak najdłużej zachowała swoje właściwości? Fot. 123RF/Picsel Dobra mąka ma swoisty zapach mielonego zboża, nie powinnyśmy w niej wyczuwać żadnych obcych aromatów, a na języku pozostawia lekko słodkawy posmak. Produkt powinien mieć jednolity, zbliżony do białego kolor, nie mogą w niej występować smugi w...

  • Wszyscy kochamy kurczaka. Ale czy wszyscy wiemy w jaki sposób go przygotować, aby za każdym razem był naprawdę smaczny? Zastosujcie się do naszych rad, a bez trudu wyczarujecie dania, które staną się prawdziwym hitem wśród waszej rodziny i znajomych. Jak wybrać najlepszego kurczaka? Fot. 123RF/Picsel Decydując się na przygotowanie dania z kurczaka należy pamiętać, że nawet najlepszy przepis nie uchroni nas przed kulinarną wpadką, jeśli produkty, których użyjemy, nie będą najwyższej jakości....

  • Odżywianie ma ogromny wpływ na nasze zdrowie. Możemy za jego pomocą poprawić wygląd, samopoczucie i funkcjonowanie organizmu. Możemy też doprowadzić do zaburzeń, takich jak cukrzyca, miażdżyca czy nadciśnienie. Jak podaje CBOS, większość z nas (aż 81 proc.) uważa, że odżywia się zdrowo. A mimo to aż połowa Polaków ma nadwagę, a ponad 70 proc. podjada niezdrowe przekąski. Fot. 123RF.COM/PICSEL Ponad połowa z nas ma nadwagę... W sondażu ankietowani podawali swoją wagę i wzrost. Obliczenie BMI...

  • Do ugotowania zupy potrzebujemy dwóch rzeczy: garnka i wywaru. Bez tego ani rusz. A jak zrobić dobry wywar? Wystarczy, że będziemy pamiętać o kilku zasadach. Fot. 123RF/Picsel Po pierwsze: nie korzystamy z kostek rosołowych! To, że są niezdrowe, jeszcze można by jakoś przełknąć, w końcu zjadamy całkiem sporo niezdrowych rzeczy tylko dlatego, że dobrze smakują. A tu właśnie tkwi kostkowy szkopuł. One po prostu dobrze nie smakują. Nie trzeba wytrawnego, kucharskiego nosa, by wyczuć, że przy...

  • Masło to podstawowy składnik w każdej kuchni. Niestety, jego ceny wciąż zatrważają. Na szczęście własnoręczne przygotowanie masła jest proste i szybkie. Fot. 123RF/Picsel Ceny masła już od dłuższego czasu mogą szokować. Na sklepowych półkach zaroiło się także od produktów, które jedynie udają osełki, mając niewiele wspólnego z prawdziwym masłem. Nic więc dziwnego, że wiele osób decyduje się na przygotowanie masła w zaciszu własnego domu. Końcowy produkt jest nieco tańszy od swojego...