• Informacje na temat:

    jak przyrzadzic wspanialy ryz

Przepisy na temat: jak przyrzadzic wspanialy ryz
  • Jak łączyć przyprawy i zioła w kuchni?

    ...własnej kuchni. Podpowiadamy, jak łączyć przyprawy i zioła z popularnymi produktami. Dania warzywne Polacy kochają kuchnię włoską, a ta głównie opiera się na pomidorach. Idealny sos pomidorowy(...)" smak. Niesłusznie, wystarczy je odpowiednio doprawić. Nawet karp wigilijny, którego często jemy z przymusu, może smakować doskonale. Jak go przyrządzić? Wystarczy dodać do dania kminek, którego nie...

  • Mój ulubiony sposób na bataty z piekarnika z ostrą oliwą, pieczarkami i cukinią :)

  • 10 łatwych przepisów na jabłka!

    ...zarówno na ciepło, jak i na zimno, np. z bitą śmietaną lub sosem waniliowym. Sprawdzi się zwłaszcza w przypadku małych niejadków, które nie Zapiekane z nadzieniem Wspaniałe zwłaszcza na imprezę(...) maśle i podać np. ze słodką śmietaną. Podobnie możesz przyrządzić ryż, wzbogacając go jeszcze o rodzynki. Składnik sałatki Jabłka sprawdzą się zarówno w tradycyjnej sałatce jarzynowej, jak też...

  • Smaczny pomysł na "Jak przyrządzić idealny stek"

  • Przepis wart wypróbowania: "Jak przyrządzić domowe bułeczki"

  • Klasyczna zupa na niedziele, bardzo smaczna i pozywna.

  • Dla tych, ktorzy krzywia sie na samo slowo "szpinak", polecam do sprobowania :-))

  • Sposob na sypki i nie posklejany ryz ktory nadaje sie za rowno do obiadu jak i na slodko do owocow czy jogurtu

  • Jak ugotować ryż, by nie był za twardy, nie sklejał się? Tajemnica tkwi w ilości wody, temperaturze i przykryciu.

  • super wyglada, smakuje rownie super, co tu duzo pisac sami sprawdzcie.....

Artykuły na temat: jak przyrzadzic wspanialy ryz
  • Rijsttafel, czyli uczta indonezyjska

    ...codziennym, nie tylko odświętnym dodatkiem do rijsttafla. Może być przekąską równie dobrze jak daniem głównym, jeśli dodamy kilka jajek na twardo. Do sosu orzechowego potrzebne będą surowe orzeszki(...) fizycznie niemożliwe, lecz przy naszym skromnym rijsttaflu - jak najbardziej. Zapomniałbym o najważniejszym, czyli ryżu. Należy ugotować go całkiem sporo, około ćwierć kilograma, i włożyć do dużej ładnej...

  • Specjalnie dla użytkownków serwisu Smaker.pl Marcin Moczydłowski (utalentowany Barista, trener w Akademii Espresso) opowiedział i pokazał jak przyrządzić znakomite Espresso. Mistrz Polski Barsitów pokazał również technike LatteArt. Skąd pochodzi Espresso? Co oznacza jego nazwa? Jak przyrządzić ten rodzaj kawy według włoskiej zasady 4M? Tego wszystkiego możesz dowiedzieć się oglądając pokaz Marcina Moczydłowskiego!

  • Cała Polska gotuje, czyli kuchenne rewolucje

    ...ze świata Maria, 58 lat, odkryła kuchnię orientalną Zaczęło się od makaronu sojowego. Dawno temu, w listopadzie. - Lało, było zimno jak w psiarni, a ja wracałam zmęczona po odwiedzinach u koleżanki w szpitalu - opowiada Marysia. - Spóźniłam się na autobus i weszłam do wietnamskiej knajpki obok przystanku. Makaron mnie zadziwił. Przezroczysty, jakby szklany, co to za cudo? Wtedy po raz pierwszy...

  • Wołowina w odczuciu wielu ludzi może się wydawać trudna do przyrządzenia, ponieważ po ugotowaniu okazuje się twarda i niezbyt smaczna. Można uniknąć tego problemu! Wołowinę można przyrządzić tak, by wszystkim smakowała.    Fot. 123RF.COM/PICSEL Podstawowym elementem, który pozwoli nam na przygotowanie pysznej potrawy z wołowiny jest wybranie odpowiedniego kawałka mięsa. Jeżeli produkt ma wysoką jakość, wówczas potrawa ma szansę być smaczna i delikatna. Podczas wyboru produktu musimy kierować...

  • Sezon na szparagi w pełni. Te najlepsze – świeże i soczyste, będą dostępne nie dłużej niż do połowy lipca. Podczas najbliższych zakupów warto sięgnąć po to zdrowe i pyszne warzywo. Który rodzaj szparagów wybrać? Zielone mają wyrazisty, ostry smak, natomiast białe łagodniejszy i bardziej delikatny. Te drugie nieco trudniej przyrządzić, dlatego Szef Kuchni Restauracji Spichlerz w Zamku Topacz Krzysztof Obliński radzi, jak to zrobić, aby wydobyć z nich to, co najpyszniejsze. Patent na białe...

  • Zioła mają niezwykłe właściwości, dzięki czemu umożliwiają organizmowi lepszą regenerację i prawidłowe funkcjonowanie. Zwykle sięgamy po rumianek, miętę lub szałwię. Ale czy słyszałeś kiedyś o czystku? Jeżeli nie, to lepiej abyś szybko nadrobił zaległości. W naszych domach najczęściej goszczą popularne zioła, które bez trudu możemy uprawiać na działce lub po prostu zrywać na łące. Niestety, w ten sposób wykorzystujemy tylko część roślin. Na przykład, wyjątkowo zdrowy czystek w naszym kraju...

  • Wracasz do domu i po raz kolejny zamierzasz ugotować ten sam, nudny ryż? Brakuje ci już pomysłów? Skorzystaj z pomysłów naszych użytkowników, a z pewnością twój obiad będzie dziś wyjątkowo udany. Fot. 123RF/Picsel W kuchni japońskiej stosowany niemal codziennie, u nas raczej występuje jako zamiennik makaronu do zup. Dlaczego nie potrafimy docenić jego walorów? W końcu ryż to niezwykle uniwersalny i zdrowy element naszej diety. Porcja 100 g ugotowanego ryżu, to około 93-112 kalorii. Po...

  • Czy wpadasz w panikę, gdy masz podjąć gości uroczystym obiadem? Czy już na samą myśl o organizacji urodzinowej imprezy dostajesz mdłości? Jeśli marzysz o tym, aby nauczyć się planowania i przygotowywania perfekcyjnych przyjęć, to zacznij od tej książki. Z niej dowiesz się, jak zorganizować koktajle dla przyjaciół, wydać proszony obiad czy przyjęcie z okazji rocznicy i szybko się przekonasz, że istnieje łatwy sposób planowania takich spotkań.Lizzie O'Pray Dzięki tej książce czytelnik dowie...

  • Postanowiliśmy sprawdzić, jak wygląda kulinarna rzeczywistość za kratami. Fot. EAST NEWS O posiłkach serwowanych w polskich więzieniach krążą legendy. Jedni twierdzą, iż nic gorszego nie może się przytrafić, inni z kolei przekonują, że osadzeni stołują się całkiem nieźle, porównując ich dietę z obiadkami serwowanymi w domu. Gdzie leży prawda? Tego najprawdopodobniej nigdy nie uda nam się rozstrzygnąć. Możemy jednak przybliżyć wam kilka faktów, które pozwolą wam wyrobić sobie zdanie w tym...

  • Użycie odpowiednich przypraw może przesądzić o wielkim sukcesie kulinarnym, lub spektakularnej porażce. Dlatego warto poznać różnorodne przyprawy, a przede wszystkim wiedzieć jakie produkty „lubią się” z poszczególnymi dodatkami. Fot.123RF/Picsel Dostępnych obecnie poprawiaczy smaku nie sposób wymienić. Najważniejsze z nich, czyli zioła, możemy odnaleźć na sklepowych półkach w najróżniejszych wariantach. Oddzielną kategorię stanowią przyprawy. Te występują pod postacią zmielonych na proszek...