• Informacje na temat:

    jak przyrzadzic prawdziwki

Przepisy na temat: jak przyrzadzic prawdziwki
  • Prawdziwie leśna uczta – sezon na grzyby w kuchni rozpoczęty

    Jedni tęsknią za słońcem, inni długo wyczekują chłodniejszych dni i wilgotnego powietrza, które sprzyjają pojawianiu się grzybów. Te największe skarby lasów wczesnej jesieni możemy kosztować na wiele sposobów. Jakie rodzaje grzybów znajdziemy w polskich lasach, na co zwracać uwagę przy ich zbieraniu oraz z czym najlepiej je zestawiać w kuchni? Zdradzimy wam tych kilka tajemnic i podpowiemy, jakie...

  • Prawdziwki marynowane w zalewie octowo grzybowej według Marioli.

  • Odkurzone polskie menu

    Tradycyjne polskie składniki, jak ziemniaki, grzyby czy słonina mogą być podstawą prawdziwie wyrafinowanych dań. Polska kuchnia pojawia się w nowych odsłonach.

  • Mój ulubiony sposób na bataty z piekarnika z ostrą oliwą, pieczarkami i cukinią :)

  • Ta pyszna gęś!

    ...przyrządzania nie tylko smacznych i zdrowych potraw z doskonałej jakości surowca, ale również możemy przywrócić ginącą tradycję spożywania gęsiego mięsa na świętego Marcina. Rozsmakowując się w daniach z gęsiny przy okazji przyjrzyjmy się pogodzie, bo jak jedno z przysłów powiada: Gdy Marcinowa gęś po wodzie, Boże Narodzenie po lodzie. Przepis na slowfoodową gęś: Gęś o zapachu czosnku i igiełek rozmarynu...

  • Smaczny pomysł na "Jak przyrządzić idealny stek"

  • Przepis wart wypróbowania: "Jak przyrządzić domowe bułeczki"

  • Do marynowania wybieramy twarde i zdrowe grzybki. Grzybki są naprawdę rewelacyjne.

  • Suszone prawdziwki są idealne do sosów, bigosu a także na zupę grzybową. Polecam :)

  • Marynowane prawdziwki , przepis od znajomego leśniczego

Artykuły na temat: jak przyrzadzic prawdziwki
  • Bakłażan na wykwintnie

    ...bakłażana na surowo. To wszystko jednak nie zmienia faktu, że w wielu kulturach bakłażan uważany jest za mocny afrodyzjak. Nie chcemy, aby był gorzki, musimy więc najpierw plastry bakłażana(...) na rozgrzaną oliwę i wykładamy na przygotowany wcześniej papier. Po wystygnięciu plastrów układamy na ich środku farsz z prawdziwków, identyczny jak do uszek wigilijnych. Zawijamy, zanurzamy...

  • Pal Karlsen, miłośnik grzybów z Norwegii, zabiera nas w fascynującą podróż w głąb borowikowego świata. By odkryć jego tajemnicę, przemierza glob wzdłuż i wszerz. Poznaje jego różne oblicza. Jedno z najpiękniejszych i najbardziej fantastycznych niespodziewanie odnajduje w Polsce - prawdziwej borowikowej Ziemi Obiecanej. „Biografia prawdziwka" to książka, która każdego grzybiarza zaskoczy czymś, czego jeszcze nie wiedział. Można w niej przeczytać między innymi o tym:- co wyróżnia prawdziwka...

  • Ta pyszna gęś!

    ...przyrządzania nie tylko smacznych i zdrowych potraw z doskonałej jakości surowca, ale również możemy przywrócić ginącą tradycję spożywania gęsiego mięsa na świętego Marcina. Rozsmakowując się w daniach z gęsiny przy okazji przyjrzyjmy się pogodzie, bo jak jedno z przysłów powiada: Gdy Marcinowa gęś po wodzie, Boże Narodzenie po lodzie. Przepis na slowfoodową gęś: Gęś o zapachu czosnku i igiełek rozmarynu...

  • Jeśli jesteście zapalonymi grzybiarzami, tak jak autor książki Pal Karlsen, koniecznie w waszej biblioteczce musi znaleźć się "Biografia prawdziwka". Biografia prawdziwka" to książka, która każdego grzybiarza zaskoczy czymś, czego jeszcze nie wiedział. Można w niej przeczytać między innymi o tym:- co wyróżnia prawdziwka spośród innych grzybów- jakie są jego odmiany i ich cechy szczególne- jak są zbudowane i co z tego wynika- co łączy grzyby z drzewami i dlaczego ten związek jest bardzo ważny-...

  • Menu polityków

    ...- przyrządzane przez żonę. Ulubione trunki - wódka czysta oraz szampan. Choć jak przyznaje teraz jest absolutnym abstynentem. Janusz Korwin-Mikke Z kuchni jest systematycznie i bezwzględnie wyrzucany...

  • Specjalnie dla użytkownków serwisu Smaker.pl Marcin Moczydłowski (utalentowany Barista, trener w Akademii Espresso) opowiedział i pokazał jak przyrządzić znakomite Espresso. Mistrz Polski Barsitów pokazał również technike LatteArt. Skąd pochodzi Espresso? Co oznacza jego nazwa? Jak przyrządzić ten rodzaj kawy według włoskiej zasady 4M? Tego wszystkiego możesz dowiedzieć się oglądając pokaz Marcina Moczydłowskiego!

  • Przez żołądek do łóżka

    Nie jest przesadą twierdzić, że niektóre potrawy zaostrzają apetyt na seks. Właściwie zestawione i wykwintnie podane rozbudzają w kochankach prawdziwy wulkan zmysłowości. W czym tkwi siła afrodyzjaków i gdzie można znaleźć ich moc?

  • Wołowina w odczuciu wielu ludzi może się wydawać trudna do przyrządzenia, ponieważ po ugotowaniu okazuje się twarda i niezbyt smaczna. Można uniknąć tego problemu! Wołowinę można przyrządzić tak, by wszystkim smakowała.    Fot. 123RF.COM/PICSEL Podstawowym elementem, który pozwoli nam na przygotowanie pysznej potrawy z wołowiny jest wybranie odpowiedniego kawałka mięsa. Jeżeli produkt ma wysoką jakość, wówczas potrawa ma szansę być smaczna i delikatna. Podczas wyboru produktu musimy kierować...

  • Sezon na szparagi w pełni. Te najlepsze – świeże i soczyste, będą dostępne nie dłużej niż do połowy lipca. Podczas najbliższych zakupów warto sięgnąć po to zdrowe i pyszne warzywo. Który rodzaj szparagów wybrać? Zielone mają wyrazisty, ostry smak, natomiast białe łagodniejszy i bardziej delikatny. Te drugie nieco trudniej przyrządzić, dlatego Szef Kuchni Restauracji Spichlerz w Zamku Topacz Krzysztof Obliński radzi, jak to zrobić, aby wydobyć z nich to, co najpyszniejsze. Patent na białe...

  • Nadchodzi najbardziej szalona noc w roku, czyli Sylwester! Spędzany na balu, w klubie albo w domowym zaciszu. W ciągu tej jednej nocy na pewno nie może zabraknąć pysznych przekąsek i gorących dań. Jak Sylwester, to nie może zabraknąć pysznych kanapeczek! Dla dużej ilości gości sprawdzą się panini, czyli te w stylu włoskim. Zrobione są zwykle z chleba lub pszennej bułki, a w środku umieszcza się różne składniki, także sezonowe. Mogą nimi być ser, szynka, salami, pieczone mięso oraz warzywa...